Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Foto relacja niezbedny link

http://www.bmwdiy.info/non-celis-front/index.html

w e36 zabieg jest podobny-otwieramy maske i odchaczamy zabek od kierunkowskazu-po czym wysuwamy go. kiedy wyjdzie widac tam srube mocujacsa lampe( srub jest 4- 2 widac po otwraiu maski , jedna jak wyjdziesz kierunek a 4 jest najlepiej widoczna kiedy okrecimy plasik oslaniajacy gril od tunelu wentylatora-ten pastik co jest po otwarciu maski na srodku miedzy lampami)

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Edytowane przez czestek1
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy zasada jest taka sama u E 36 ??? zrobił to ktoś ???? czekam bo moje troszkę zabrudzone są ...

Rozumiem, ze w e46 tez nie ma z tym problemu?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy ktoś próbował czyścić lampy w e39 po face lifcie? :cry: Ja próbowałem wg metody jak w linku http://www.bmwdiy.info/non-celis-front/index.html , ale bez powodzenia, po odchyleniu zaczepów szkło trzyma się dość mocno...

...no wlasnie trzymaja sie szkla-boi chlopaki cos pisali juz na forum czo sa klejone czy nie-bo nie chca odchodzic wlasnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam pytanko: czy przed wykonaniem tej całej operacji trzeba odłączyć akumulator?? pozdr
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hej panowie a jak to sie robi w e30 tej 90r pojedyncze okrogle lampy jak je rozebrac bo kupilem sobie ringi i chce je witawic pozdro :)
od zawsze na zawsze BMW:)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
otoz panowie przy ksexonach nie ma mozliwosci odloczenia szkla jest ono razem z lampa,nawet nie mozna dokupic szkla tylko wymiana calej lampy,
moje e39 525
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolega w swoim e39 ma xenony i rozebrał zeby ringi wkleić tylko ze teraz mu paruja. Poznie j napisze jak to zrobił.

Uwazajcie zeby przuy wyciaganiu lamp zderzaka nio porysowac.

Opublikowano

Ważne, że pasują.... Kwestia parowania jest do obejścia :wink:

Będę czekał z niecierpliwością na dodatkowe informacje :!: Dzięki z góry :)

Opublikowano

Obecnie mi nie parują, ale już "obleciałem" niektóre fora i wszyscy zgodnie twierdzą - dobrze uszczelnić klosze :!: niektórzy dodaja, że lampy powinny byc markowe - ale, czy ja wiem... zgadzam sie z innymi, że uszczelnienie to podstawa (silikony, uszczelki, klej do szkła, etc (załatwiasz przy okazji kurz od wewnątrz).

Gdyby ktos potrzebował manuala ze zdjęciami (alternatywa do linku podanego w jednym z postów), jak rozkręcić i poskładać reflektory w E39 - wyślę na m@ila.

Pozdr :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
otoz panowie przy ksexonach nie ma mozliwosci odloczenia szkla jest ono razem z lampa,nawet nie mozna dokupic szkla tylko wymiana calej lampy,

Otóż ja rok temu zmieniałem plastiki ("szkła")przednie w lampach ksenonowych (ksenony fabryczne) i nie było z tym problemu - światła przed liftingiem.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja nie

moge wyczyscic ani tego rozebrac mam lampe na zapasie i nie da rady i jest to ksenon z zarnikiem a w jednej mam komary lampie i tak z tym syfem jezdze.

moje e39 525
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

mi paruja i strasznie brzydko to wyglada :(

FRESH11 - jak mozesz to podeslij manuala z opisem jak rozebrac cala lampe [ chodzi mi o ten bialy plastik bo chyba jest zgrzany z obudowa ? ]

z gory dzieki!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wie ktos jak wyglada odpinanie w lampie xenonowej (przed liftem)? Chodzi mi m.in. o automatyczna regulacje, robil to juz ktos?
Opublikowano

też mordowalem sie z parującymi lampami...silikony,uszczelki wszystko na marne... ze złosci wyciagnalem w ogole uszczelki i co ciekawe przestaly parowac :)

tak wiec... jesli zawioda inne sposoby polecam rozszczelnienie ciagla wymiana powietrza nie jest taka zla ;)