Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z jednej strony mogą mieć dużo na stoku, z drugiej jak stanie produkcja, bo dużo części z chin idzie a virus też w Europie szaleje, to kilka miesięcy będzie zamieszania i mogą nie przyjmować zamówień...
Opublikowano
Jest tylko jeden myk, oferty dla dużych klientów flotowych zakładają powyżej 20% rabatu ale nie zakładają promocyjnego finansowania BMS FS (może są wyjątki, nie wiem). W takiej sytuacji klient dostaje 5% większy rabat ale jest w plecy 10% na finansowaniu. Trzeba to zawsze policzyć przez pryzmat całkowitych kosztów finansowania zakupu, jeśli ktoś nie kupuje za gotówkę.

Zgadzam się, że trzeba liczyć całościowo ale porównywałem na wszelkie sposoby promocyjne BMW FS z rabatem na poziomie 18% z 24% rabatem i finansowaniem obcym i 10% w plecy nie wiem skąd bierzesz? Nawet jeżeli na leasingu będzie 3% więcej niż na promocyjnym BMW FS, to masz dalej 3% różnicy korzyści oraz niższą wpłatę własną równocześnie i wykupu.. Jakby nie liczył się opłaca.

Tak jak napisałem wcześniej, pomogę załatwić 24% rabatu na G20, więc konkretne osoby zapraszam do kontaktu. Były handlowiec BMW :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak napisałem wcześniej, pomogę załatwić 24% rabatu na G20, więc konkretne osoby zapraszam do kontaktu. Były handlowiec BMW :wink:

a mógłbyś napisać jaka to by była wartość rezydualna- procentowo- w przypadku leasingu z ratą balonową na 35 miesięcy i 10% wpłaty własnej w tym przypadku ?

Opublikowano

Byłych handlowców BMW to pełno u brokerów.

Jaki to broker konkretnie ?

Ja też przerabiałem większość brokerów przy zamawianiu X5 G05, porównywałem oferty szczegółowo pod kątem całkowitego kosztu leasingu i finalnie lepszą ofertą okazała się oferta z salonu BMW :lol:

Nadmienię, że oferty od niektórych brokerów to nawet ofertą nie można było nazwać, taka amatorka - jakby jakiś małolat przygotowywał „ofertę”... rzuci rabat i myśli, że jest heros :lol:

Także ten...

Broker może i złapie klienta, ale takiego co nie potrafi znaleźć dobrej oferty w normalnym salonie BMW.

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

a mógłbyś napisać jaka to by była wartość rezydualna- procentowo- w przypadku leasingu z ratą balonową na 35 miesięcy i 10% wpłaty własnej w tym przypadku ?

Każdy leasing podchodzi osobno do tematu max RV i można wystąpić z konkretnym autem o niestandardowe warunki. W przypadku wynajmu podobnie, dana instytucja CFM ustala wartość wykupu i tam różnice są już bardzo duże między finansującymi.

Opublikowano

Byłych handlowców BMW to pełno u brokerów.

Jaki to broker konkretnie ?

Ja też przerabiałem większość brokerów przy zamawianiu X5 G05, porównywałem oferty szczegółowo pod kątem całkowitego kosztu leasingu i finalnie lepszą ofertą okazała się oferta z salonu BMW :lol:

Nadmienię, że oferty od niektórych brokerów to nawet ofertą nie można było nazwać, taka amatorka - jakby jakiś małolat przygotowywał „ofertę”... rzuci rabat i myśli, że jest heros :lol:

Także ten...

Broker może i złapie klienta, ale takiego co nie potrafi znaleźć dobrej oferty w normalnym salonie BMW.

Pozwolę się z Tobą nie zgodzić, nie wszyscy pośrednicy stosują metodę wymusić swoje finansowanie obce i dowalić 3% lub osobną prowizję po kilka tysięcy.

Nie zamierzam też nikomu nic udowadniać, udostępniam swój rabat 24% zainteresowanym, nikogo nie zmuszam przecież żeby korzystał :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moim zdaniem nie , a jak dojdzie do sprzedaży online tylko , to dopiero będą drogie bo bez rabatu
Opublikowano

1. Produkcja stoi i ciężko powiedzieć jak będzie wyglądał cennik jak ruszy, na pewno po wszystkim firmy i społeczeństwo nie będzie skore wyrzucać kase na auta premium więc nie ma mowy o dużych podwyżkach

2. W salonach rozpacz a koszty stałe się nie zmieniają, to można w miarę szybko sfinansować tylko stockiem który traci na wartości z każdym miesiącem, więc tu upatrywałbym obniżej cen

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pokaż mi ofertę z takim rabatem - jeszcze dzisiaj pojade kupic, chetnie wymienie 218d małżonce.

Jak ktos mi da rabat 30% na nowe BMW lub 40% na demo to kupuje za gotowke.

Nawet używane kupie byle mialo jeszcze 2l gwarancji ;)

Z pewnością lepiej tak niż patrzeć jak inflacja przebija 10% ;)

Jakby ktoś musiał oddać swoje 340i w leasingu to prosze do mnie pisac, cesja wchodzi w grę również, interesują mnie tylko oferty z dobrym rabatem :mrgreen:

Opublikowano
W salonach, slyszałem, dramat.

I to z kilku źródeł. Niezależnego brokera, człowieka z leasingu, handlowca.

W innych markach bryki do wyrwania - 40 do 50%

Prawda to czy lipa?

Zdecydowanie to lipa! Jak masz taką ofertę to podsyłaj kupię każdą ilość w celach spekulacyjnych :mrgreen:

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Daleka droga?

Musiałbyś zobaczyć moją żonę w supermarkecie.

Co do rabatu to pisano o 20+ do produkcji ale nie pisano o 30 czy 40 prawda?

Poza tym nikt nie zapowiadał nielimitowanego dodruku wieszczącego mocną dewaluację waluty więc perspektywa też jest inna prawda?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daleka droga?

Musiałbyś zobaczyć moją żonę w supermarkecie

łaczę się w bólu :wink:

a ja od przedwczoraj latam 320 GT którego dostałem na czas produkcji mojego , fantastyczne auto.. pod warunkiem że ustawia go na SPORT ale tylko silnik i ASB

Opublikowano

Ja dostalem 320i XD jako zastepcze i była tragedia. Pozniej dostałem 116i 1,6 francuskie i dopiero zrozumiałem w jakim błędzie byłem. 320ixd przy tym g****e to cudo, a g20 przy tym to statek kosmiczny.

Czekaj cierpliwie, g20 jest super autem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pocieszające..trzymam kciuki za wznowienie produkcji 19ego...jeszcze trochę a farba odpadnie z mojego nie doknczonego egzemplarza :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem po rozmowie i dokładnie centrala każe handlowcom wypchnąć to co jest z 2019. Rabat zwiększyli o ca 3%, na auta nowe do produkcji zmniejszyli o te 3% rabat, poczekac około miesiąca radzi mój handlowiec, akurat będę mógł sprzedać swoją i zamówić w koncu g20 pod siebie.
male-bmw-2.png