Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie stockowe to dla mnie lipa... Ja tak samo wolę ciut mniejszy rabat ale wszystko pod siebie... :cool2:
male-bmw-2.png
Opublikowano

No audio w starnardzie to porażka, ale HK zamowisz tylko z navi prof. Wiec jak chcesz HK to musisz wydac 17 tys. Dla mnie navi prof jest bezużyteczna a nie bede placil 17 tys zeby miec dobre audio (dobre, bo ja mam klasyczną definicje hi-fi i w autach z fabryki zwykle audio moim zdaniem jest po prostu po to zeby uslyszec gong niezapietych pasow) i rabat 25% mnie nie przekona. No ale to jak piszecie - trzeba trafić z konfigiem w stockowych (lub wyczekać), albo isc na kompromisy. Dealer rabatuje a Ty masz być może to, za co normalnie byś nie zapłacił.

Wracając do audio - jak jesteś audiofilem, to dopłata do hk nie ma sensu, bo bedziesz żałował. Jak nie zależy Ci na audio w aucie, a hi-fi masz w domu dopłać do zwykłego hi-fi, nie ma krwi z uszu, a w koncu i tak wazniejsze jest skupienie na jezdzie i słuchanie feedbacku od auta i z drogi. Zwykle i tak słucham silnika, a że jest cichy, to audio zwykle tez mam bardzo cicho lub wyciszone. No ale to ja :wink:

Opublikowano
Ja mam jeszcze jedno pytanie, czy owy rabat jest tylko liczony od wersji modelu podstawowego a nie od ceny calkowitej konfiguracji? Dopiero zaczynam rozmowy i moja pierwsza oferta to 13% ale od ceny modelu bez wyposazenia
Opublikowano
Ja mam jeszcze jedno pytanie, czy owy rabat jest tylko liczony od wersji modelu podstawowego a nie od ceny calkowitej konfiguracji? Dopiero zaczynam rozmowy i moja pierwsza oferta to 13% ale od ceny modelu bez wyposazenia

Od wersji podstawowej + wyposazenia. Niektorzy dealerzy mowia, ze nie mozna rabatowac uslug typu gwarancja i pakiet przegladow, ale oferte % dostajesz na calosc. Tzn konfigurujesz sobie auto i od tej kwoty jest liczony rabat.

Opublikowano

Mi zawsze rabatują całą kwotę. A zawsze wrzucam max gwarancję i jak najdłuższy pakiet serwisowy.... Chyba kolego ktoś Cię wkręca... sprawdź u innego handlowca...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Również dostałem info że pakiety się nie rabatują.
Opublikowano
Również dostałem info że pakiety się nie rabatują.

Sprawdziłem w wycenach które otrzymałem .... ma np. X3 złożone za 325 tys. i w tym jest max gwarancja i max. serwis plus.

Dostałem 15% rabatu i to jest liczone od całej kwoty 325.

Być może tak jest, że te usługi nie sa rabatowane i mam większy rabat na auto i wyposażenie, ale zawsze % mam podawany od całości.

Opublikowano
sprawdziłem zamówienie i u mnie nie ma tam mowy o procentach.. jest rabat kwotowy od całkowitej ceny (cena bazowa + mpakiet + wyposażenie opcjonalne + service inclusice + repair inclusive)... jak sobie podzielę kwotę rabatu przez cenę całkowitą to wychodzą procenty zbliżone do wspomnianych przez kilku kolegów w poprzednich postach..
Opublikowano
Ja dostałem info, że aby byl dobry rabat, to musze mieć opcji za 30 tys. I do tego 30 tys nie liczyly sie pakiety. Lacznie 17,5% rabatu na cale zamowienie poza zimowkami, ktore mialy chyba 30% rabatu. Albi 33% (tak samo na elementy mperfornance).
Opublikowano

Panowie, witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na forum.

Do BMW się dopiero przymierzam, chciałbym wziąć 330i w sport line z dodatkami za ~40k, całość brutto w konfiguratorze 218600 z inclusive service i inclusive repair, bo samochód ma być w comfort leasie. Początkowo dostałem 10% rabatu, ale byłem dopiero na pierwszej jeździe i tylko krotkiej pogadance po. Jak myślicie, ile da radę tu utargować?

Poczytałem ten temat i w sumie myślałem, że 10 jest ok, ale z tego co piszecie to da się nawet 2x tyle.

Opublikowano

Do BMW się dopiero przymierzam, chciałbym wziąć 330i w sport line z dodatkami za ~40k, całość brutto w konfiguratorze 218600 z inclusive service i inclusive repair, bo samochód ma być w comfort leasie. Początkowo dostałem 10% rabatu, ale byłem dopiero na pierwszej jeździe i tylko krotkiej pogadance po. Jak myślicie, ile da radę tu utargować?

Poczytałem ten temat i w sumie myślałem, że 10 jest ok, ale z tego co piszecie to da się nawet 2x tyle.

19-21%

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszedł priv daj znać jak poszło

male-bmw-2.png
Opublikowano

Jest teraz akcja Black Week w ASO BMW. Jak komuś nie zależy na swojej konfiguracji, a najważniejszy jest rabat, to prośba o info na priv - podam namiary

Jest na stoku sporo G20 i są nawet m340i :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bierzesz?? Czy jeszcze czekasz do nowego roku??
male-bmw-2.png
Opublikowano
Ja składam auto pod siebie. Przeglądnąłem wszystkie m340i dostępne z super rabatem i żadna mi nie pasuje :-(, bo ja chcę opony bez RF i max wyposażenie bez szyberdachu i tanzanite lub portimao
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja raczej portimao, tanzanite jeszcze lepszy ale cena...

Taki max to 400+??

male-bmw-2.png
Opublikowano
ile wam się udało uzyskać na stockowe G20/G21 - ja już zacząłem procedurkę leasingową ale ktoś mi powiedział że była zmiana przepisów i nawet jak teraz zrobię wpłatę 35% i będę miał FVAT na 2019 to w koszty auto można wrzucić dopiero jak się je odbierze - czekam na potwierdzenie od księgowej i jak tak będzie to chyba poszukam stockowego :(
Opublikowano

Ja składam auto pod siebie. Przeglądnąłem wszystkie m340i dostępne z super rabatem i żadna mi nie pasuje :-(, bo ja chcę opony bez RF i max wyposażenie bez szyberdachu i tanzanite lub portimao

Ja raczej portimao, tanzanite jeszcze lepszy ale cena...

Taki max to 400+??

Mi wychodzi 375 tys. :-)

Opublikowano
ile wam się udało uzyskać na stockowe G20/G21 - ja już zacząłem procedurkę leasingową ale ktoś mi powiedział że była zmiana przepisów i nawet jak teraz zrobię wpłatę 35% i będę miał FVAT na 2019 to w koszty auto można wrzucić dopiero jak się je odbierze - czekam na potwierdzenie od księgowej i jak tak będzie to chyba poszukam stockowego :(

Myślę że ponad 20%

Opublikowano
Czym dluej czlowiek zwleka ty mnie aut stockowych zostaje i pozostaje jedynie zamowienie wlasnej konfiguracji, ja wtrafilem na konfig w ktorym bylo wiecej gadzetow niz bym oczekiwal z kwota 365k
Opublikowano

Chciałbym zamówić m340 touring. Konfig pod 400, auto do zamówienia.

W jednym z salonów w Warszawie dostałem 15%+promo comfortlease.

Czuje, że można dobić blisko 20% na takich warunkach.

Czy ma ktoś namiar na sensownego handlowca?

Opublikowano

Jeśli do Poznania nie jest Ci "daleko" i nie jest dla Ciebie to problem, to polecam Panią Natalię Skopińską 506 688 589, [email protected] w BMW Inchcape Poznań ( w zasadzie Swadzim koło Poznania).

W połowie października zamawiałem X5 do produkcji i dostałem fajny rabat na auto i w dodatku promocyjny leasing. Sumarycznie oferta wyszła ciekawiej niż od brokera.

Możesz powołać się na mnie ( Krzysztof Gruszecki) i to forum, wtedy łatwiej Ci będzie rozpocząć negocjacje :wink:

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
Chciałbym zamówić m340 touring. Konfig pod 400, auto do zamówienia.

W jednym z salonów w Warszawie dostałem 15%+promo comfortlease.

Czuje, że można dobić blisko 20% na takich warunkach.

Czy ma ktoś namiar na sensownego handlowca?

Wysłalem Ci na Priv. Moim zdaniem dostaniesz dużo lepszą ofertę... 15% to niezły rabat, ale można lepiej :-)