Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Krakowie M-Cars Góra Libertowska, dobrze wyposażone 320i xDrive z rabatem 14.8%. Mogłem pewnie wynegocjować więcej, ale szczerze powiedziawszy byłem zadowolony wiec przystałem. Słabszy silnik bo tak naprawdę do tej pory jeździłem autami z przyspieszeniem rzędu 9.5-12s wiec nawet te 7.5 będzie dla mnie duuuzym przeskokiem.

Trochę martwi mnie data odbioru na 19 grudnia (auto zamówione 7 października), bo obecnie nawet nie mam jeszcze nr VIN, a patrząc na inne posty od VIN do odbioru zwykle trochę czasu mija. Przez przeboje z obecnym X1 w tym samym serwisie (od 2 tygodni w naprawie, postoi pewnie jeszcze kolejne 2-3) aktualnie jestem zmuszony jeździć wypożyczonym Fiatem 500, wiec wbrew oczekiwaniom zależy mi jednak na czasie ;)

Opublikowano
W Krakowie M-Cars Góra Libertowska, dobrze wyposażone 320i xDrive z rabatem 14.8%. Mogłem pewnie wynegocjować więcej, ale szczerze powiedziawszy byłem zadowolony wiec przystałem. Słabszy silnik bo tak naprawdę do tej pory jeździłem autami z przyspieszeniem rzędu 9.5-12s wiec nawet te 7.5 będzie dla mnie duuuzym przeskokiem.

Trochę martwi mnie data odbioru na 19 grudnia (auto zamówione 7 października), bo obecnie nawet nie mam jeszcze nr VIN, a patrząc na inne posty od VIN do odbioru zwykle trochę czasu mija. Przez przeboje z obecnym X1 w tym samym serwisie (od 2 tygodni w naprawie, postoi pewnie jeszcze kolejne 2-3) aktualnie jestem zmuszony jeździć wypożyczonym Fiatem 500, wiec wbrew oczekiwaniom zależy mi jednak na czasie ;)

A jednak, nie dostałem VIN bo po prostu dealer go nie przesłał. Dziś dostałem i mam status 152, czyli lakierowanie. Z tego co widziałem na innych forach to jeszcze max 2-3 dni w produkcji i czekanie na transport, wiec nawet odbiór przed końcem listopada staje się realny :)

Opublikowano
Dziękuje wszystkim za pomoc, rady i kontakty do dobrych handlowców. Dostałem bardzo fajny rabat i moja 340i jest już zamówiona :) Ma być do końca roku, na pewno się pochwalę zdjęciami. Wziąłem szary dravit cala w shadow, felgi też czarne, dokładnie taką jaką ma pieron82 :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziękuje wszystkim za pomoc, rady i kontakty do dobrych handlowców. Dostałem bardzo fajny rabat i moja 340i jest już zamówiona :) Ma być do końca roku, na pewno się pochwalę zdjęciami. Wziąłem szary dravit cala w shadow, felgi też czarne, dokładnie taką jaką ma pieron82 :)

Gratulacje :cool2: :mrgreen:

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
20 % to jest 220 :D

za 200 to by była mega okazja !!!! (20 to jest chyba dużo) :shock:

W tym momencie więcej niż 20% ciężko.... Wszystko zależy 21-22 to jest max co można uzyskać

male-bmw-2.png
Opublikowano

W tym momencie więcej niż 20% ciężko.... Wszystko zależy 21-22 to jest max co można uzyskać

Pamiętajcie, że to nowy model. Na serię 5 można większy rabat uzyskać. Na 3GT nawet 34%

Na nową 3 20% to właściwie koniec skali.... na ten moment

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pamiętajcie, że to nowy model. Na serię 5 można większy rabat uzyskać. Na 3GT nawet 34%

Na nową 3 20% to właściwie koniec skali.... na ten moment

Wiem wiem, ale ja będę chciał g20... Tylko 330i rwd plus szpera i 2-3 lata lub 340i większy golas i 4-5 lat.

Jak ktoś chce namiary na dobrego handlowca zapraszam na priv

male-bmw-2.png
Opublikowano
A więc warto pomyśleć o 5ce.

Dokladnie. Sa dwie w Inchcape Wawa z 30% rabatem :-)

Tylko trzeba się pogodzić, że nie jest idealnie pod kogoś skonfigurowana. Coś za coś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko trzeba się pogodzić, że nie jest idealnie pod kogoś skonfigurowana. Coś za coś.

Ja za piątkę dziękuję, za duża krowa do miasta :mrgreen:

male-bmw-2.png
Opublikowano

Ja za piątkę dziękuję, za duża krowa do miasta :mrgreen:

Ja też ją skreśliłem z Short Listy. Więc albo mocne 3, albo mocne X3.. bo ja też głównie po mieście...

Opublikowano

Dla mnie 5 też za duża, 3 za niska, jednak do SUV-ów wygodniej się wsiada i wysiada, X5 za duże, X3 trochę nudne, dlatego będzie X4 :wink:

Ja jeszcze niedawno byłem zatwardziałym zwolennikiem klasycznych brył w SUV-ach, moja żona również... zmieniło się to diametralnie, jak dostaliśmy na weekend X4 30i w m-pakiecie w kolorze Czarny Carbon.

No po prostu było to jak strzała amora... :lol: tym bardziej, że X4 to całkiem praktyczne auto, bagażnik całkiem spory, tylko 25 l mniej niż w X3, z tyłu miejsca pod dostatkiem, a na dodatek kuperek całkiem fikuśny w tej X4 :D

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

Jak dla mnie trochę za bogato skonfigurowane. A szkoda :)

Opublikowano

Udało się komuś uzyskać 22%? Ja mam obecnie 20% wynegocjowane: Konfig na 273k + pakiet mPerformance dla G21 (bez felg).

Na auto mam 20% i wstępnie na pakiet 25%

Jak macie kontakt do handlowca który 22% ogarnie to prośba o info :)

Opublikowano
Udało się komuś uzyskać 22%? Ja mam obecnie 20% wynegocjowane: Konfig na 273k + pakiet mPerformance dla G21 (bez felg).

Na auto mam 20% i wstępnie na pakiet 25%

Jak macie kontakt do handlowca który 22% ogarnie to prośba o info :)

Pytałem zaufanego człowieka... na tą chwilę nie ma szans na 22% :-(

Myślę, że 20% to koniec skali na G20... zresztą moim zdaniem genialny rabat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak tak, ja mam jednak inna opinie ale max to 21% dla floty i grupy zawodowej ale zawsze można wyliczyć rabat na koła zimowe, pakiety m performance itd i sumujac wszystko wyjdzie kolo 25%
male-bmw-2.png
Opublikowano
Na akcesoriach (i oczywiście serwisie) są największe marże, wiec i najwyższe rabaty. Na zimówki rabat 30%. Wiec nie oplaca sie kombinować z oponeo...
Opublikowano
stockowe można 25% wyciągnąć z tego co rozmawiałem, ale nie znalazłem konfigu któryby mi pasował

Dokładnie. Kupując auto za 250-300 tys bez dobrego audio np. masz HiFi zamiast HK i potem kilka lat marudzisz, że słabo gra bo zaoszczędziłeś 5 tys.... słabe to... wolę 2-3% niższy rabat i swój konfig...