Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeszcze się przeżegnam

heh, wierzacy...

W nissanach często się zdarza, że dowolny kluczyk przekręci stacyjkę.

kolega mial micre w ktorej stacyjka byla tak swietna ze na dowolnym przekreceniu mogles kluczyk wlozyc i wyjac, nawet jak chodzil silnik

Opublikowano

podsumowując można powiedzieć że wszelkie seryjne zabezpieczenia o .... trzasnąć. Najlepiej zrobić coś po swojemu - np. ukryte odcięcie zapłonu itp..

200k zł :shock: a ja zapieprzam co miesiąc za 900E za granicą żeby uzbierać na wymarzoną bunie... i te "chamy" - dosłownie nóż się otwiera :x

Opublikowano
A nie łatwiej ubezpieczyć.Ja tak zrobiłem i śpię spokojniem. Na rok AC od kradzieży kosztuje mnie 200 zł.Jak ukradną to kupie drugie.
Opublikowano (edytowane)
200 zl na rok ? Ja mam ubezpieczone na kwote 42 000 zl i po duuuzych znizkach place 3 000zl. Mam niedzwiedz-locka, dobry alarm i nie parkuje na ulicy. Edytowane przez Bad_Boy
Opublikowano

no wlasnie 200zl? chyba zartujesz

tyle to kosztuje asistance :)

mi zaspiewali 7 tys za pelne autocasco, za minimalne 3.5k

a auto wycenili tylko na 35 tys - to w link4

a rok temu w pzu wyceniali na 65tys...

nie wierze w tak drastyczny spadek wartosci :)

wniosek tego ze link4 to oszusci wieksi niz pzu

nawet jak masz ac to gdy ci auto zwina dadza ci jedynie rekompensate na otarcie lez bo i tak bedziesz w plecy

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Niezły artykuł.Co do nissanów to w moim byłym również mozna było wyjąć kluczyk z każdej pozycji :?
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wniosek tego ze link4 to oszusci wieksi niz pzu

Nie wiem, jak wyglada realizacja likwidacji szkody w przypadku Link4, ale ze słyszenia wiem, że należy sie bać.

Odnośnie cen, to mają prawie jak PZU, czyli stanowczo z górnej półki cenowej, ale... reklamę i marketing mają lepsze. Kiedyś zadzwoniłem i się pytałem o składkę za moje auto - szybko skończyłem rozmowę, jak usłyszałem kwotę. Jestem w HDI.

Kai
Opublikowano
właściwie to i mając AC nie można spać spokojnie. jak zwiną samochód z ulicy to pół biedy, ale jak kilku karków wyciągnie z auta na światłach, zabiorą kluczyki i dowód to wtedy możemy mieć problem z wypłatą odszkodowania. a na to najlepszym ubezpieczeniem jest paralizator.
Opublikowano

Ja od czasu jak nam parę lat temu zwinęli auto, nigdy nie zostawiam samochodu w innym mieście bez rzucania okiem. Zawsze te minimum bezpieczeństwa staram się zapewnić, choćby parking strzeżony.

Wiem wiem, parking niewiele da, ale... no własnie - jak przed hipermarketem stoi przykładowo kilka sztuk taki samych marek jak moja, to wiadomo że złodziej wybierze te które są nie na parkingu.

A zabezpieczenia... no cóż, najlepiej nie kupować gotowych zestawów tylko gdzieś u elektryka coś zakombinować.

Mój znajomy wyjmował cewkę i zabierał ze sobą, czy jakoś tak i wtedy zostawiał auto.

Wiadomo, w zabezpieczeniach nie do końca chodzi o to że samochód nie odjedzie, ale głupie 20 sek walki z taką chytrówką opóźnia kradzież.

Opublikowano

Wg mnie najlepsze jest jakieś odcięcie prądu własnego pomysłu.

Coś tego typu jak w tej vectrze z artykułu.

Złodziejowi kończą się pomysły na to co może być namieszane w instalacji i w końcu zgłupieje i pójdzie ukraść inne auto z fabrycznym zabezpieczeniem bo takie to dla niego bułka z masłem.

Bo stracić kilka minut na próbę odpalenia auta to duże ryzyko "przypału"

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
A nie łatwiej ubezpieczyć.Ja tak zrobiłem i śpię spokojniem.

taak? a niesłyszałeś o akcjach; kradną, dzwonią do Ciebie po dajmy na to odkupienie za 10tyś a ty wyluzowany (masz AC) odpowiadasz że niech sobie je zachowają... i tu zdziwko!!

- A co Ty k... sobie myślisz że to zabawa? wiemy gdzie mieszkasz, do której szkoły chodza Twoje dzieci, kochasz żonkę prawda?... piiiii trzask słuchawką

...gdy dzwonią 2 raz gadka z Twojej strony uwież mi wyglądała by inaczej

pozdr

Opublikowano
Moderzy, sorka ale to krótko skomentuję" [BAD] jego mać, zniszczyć tą złodziejską brać"... Domyślam się że artykuł jest znany tym co wyjmują autka.
Opublikowano
Na dzien dzisiejszy prawo zabrania instalowania zabezpieczen, które powoduja obrazenia u zlodzieja. Jezeli pan Ziobro uwaza sie za dobrego ministra sprawiedliwosci to niech uchyli ten przepis. Moze poprawia sie statystyki.
Opublikowano
Na dzien dzisiejszy prawo zabrania instalowania zabezpieczen, które powoduja obrazenia u zlodzieja. Jezeli pan Ziobro uwaza sie za dobrego ministra sprawiedliwosci to niech uchyli ten przepis. Moze poprawia sie statystyki.

Takie zabezpieczenia to broń obosieczna :nienie: , z jednej strony cóż to by był za widok miotającego się złodzieja rażonego napięciem rzędu 25 tysięcy woltów :mrgreen: :cool2: ale z drugiej wyobrażasz sobie kogoś z rodziny lub siebie w momencie awarii takiego zabezpieczenia :?: wyobrażasz sobie paraliżujący, przeszywający ból twoich mięśni :?: :?:

Pół biedy kiedy skończyło by się to śmiercią złodzieja :? ale co jakby to był ktoś bliski :?: :?:

Moim zdaniem dobrze że takie zabezpieczenia są zakazane :!:

Opublikowano
W sumie to takie akcje są niebezpieczne tak jak poprzednik napisał dla obu stron.Nie wierzę że nie było by przypadku że to ten "dobry" nie zaliczył by telepania voltami :|,a potem byłaby pretensja do polityka który taką ustawę wprowadził.Myslę że nie ma szans żeby coś takiego weszło w życie - za duze ryzyko :hand:
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

W sumie to treść artykułu jest pocieszająca:

1. w W-we liczba kradzieży spadła o 90%

2. Napisali co robić, a własciwie czego nie robić aby auta nie ukradli.

Opublikowano
Wycenili mi moje Bmw na 18 tyś zł. :?
to mozesz byc pewien ze jak Ci ukradna nie dostaniesz wiecej jak 14 000zl. Utrata wartosci i takie tam... Kolega ubezpieczyl nowe audi na sume 160 000zl, po pol roku zginelo- dostal 120 000zl :shock: Sadzi sie z PZU do dzis- juz 3 lata.
Opublikowano
A JAKBY MIEĆ ODKRĘCANĄ KIEROWNICE I GAŁKE SKRZYNI BIEGÓW?

:duh: zlodziej przyjdzie ze swoimi, proste...

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."