Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ktoś uruchomił?

Wg info z konfiguratora trzeba za darmo zarejestrować konto Hotspot Drive na stronie Deutsche Telekom. Niestety nie mogę potem dodać swojego samochodu bo wywala błąd niezgodności kraju pochodzenia :(

Niestety infolinia wczoraj i dzisiaj nie pracuje więc pytam tutaj.

EDIT:

Właśnie sobie poradziłem sam :) Z rana chyba umysł bardziej lotny!

Okazuje się, że trzeba się rejestrować na polskiej wersji strony: https://www.bmw.hotspotdrive.com/PL/#/

Okres testowy usługi to 1 miesiąc za darmo. Limit 1GB.

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie niestety nie działa, po rejestracji przechodzi do wyboru auta poprzez Connected drive i [BAD], auto jest a nie ma możliwości wyboru......wyświetla komunikat, ze dla Twojego pojazdu usługa nie możliwa czy jakoś tak.Dzwonilem na infolinie i niby wszystko ok, auto ma odpowiednie pakiety ale niewiedza czemu tak jest :-( .Trzeba przyznać, ze w żadnej marce nie spotkałem się z tak słabym softem w aucie jak w bmw :-(, nasrali pakietów i usług a niewiele działa płynnie.
Opublikowano
U mnie niestety nie działa, po rejestracji przechodzi do wyboru auta poprzez Connected drive i [bAD], auto jest a nie ma możliwości wyboru......wyświetla komunikat, ze dla Twojego pojazdu usługa nie możliwa czy jakoś tak.Dzwonilem na infolinie i niby wszystko ok, auto ma odpowiednie pakiety ale niewiedza czemu tak jest :-( .Trzeba przyznać, ze w żadnej marce nie spotkałem się z tak słabym softem w aucie jak w bmw :-(, nasrali pakietów i usług a niewiele działa płynnie.

Spróbuj w innej przeglądarce. U mnie takie było z safari, ale potem zadziałało. W chromie o 100% działa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
a czy można można dołożyć inna kartę operatora na sam internet ? mam tak w volvo xc90 w bagażniku modem z karta i tak działa hotspot wifi.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Karta jest wbudowana i nie da się jej wymienić. Ja uruchomiłem za pomocą strony https://www.bmw.hotspotdrive.com/ . Oferta jest od Tmobile. Natomiast 19,99 za 1GB to sporo. Wykupiłem, w trasie pobrawiłem się chwilę komórką. Zużyłem ten 1GB w jeden dzień. Do tego później nie zwalnia tylko się wyłącza. Może 5GB miałoby sens, ale koszt miesięczny to ponad 50zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oferta jest totalnie bez sensu skoro obecnie za około 30zł miesięcznie można mieć "unlimited" internet u niektórych operatorów (razem z nielimitowanymi rozmowami i SMS/MMS).
Opublikowano

Pytanie jak wygląda zasadność tej oferty na inne kraje, poza polską.

Robiliście rozeznanie ?

Podczas objazdówki po Europie, może taki pakiet i hotspot wifi w bmw ma zasadność ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.I ja mam problem z polączeniem sie z hotspotem w moim g12.

W connectedDrive pokazuje ze usluga jest dostepna w moim aucie.

Ale jak polacze sie w aucie i wejde w przegladarke ,to na stronie Tmobile wyskakuje ze nie prawidlowy login lub haslo.

Ale jak wchodze z tel to loguje .i chcem dodac auto z connect to pokazuje ze z jakiegos powodu usluga nie dostepna.i kontakt z bmw dealer.???

O co kaman???

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Oferta jest totalnie bez sensu skoro obecnie za około 30zł miesięcznie można mieć "unlimited" internet u niektórych operatorów (razem z nielimitowanymi rozmowami i SMS/MMS).

masz rację, tylko te 5Gb masz nawet w Szawjcarii a spróbuj sam z telefonu uzyc internet w Szawajcarii - zobaczysz jak szybko osiagniesz limit kosztow :) poza to fakt drogo.

• 1 rok później...
Opublikowano

Podobno w iDrive 8 jest opcja instalacji własnej karty eSim. To by rozwiązywało wszystkie problemy - kupujesz online u dowolnego operatora, skanujesz QR w apce myBMW i gotowe. Niestety w iDrive 7 chyba się nie doczekamy takiego luksusu.
Ale zwykły modem LTE/Wifi który dorzucają operatorzy przy zakupie telefonu załatwia robotę, a i do hotelu czy na plażę można zabrać - wrzucić do torby i śmiga.

Opublikowano
W dniu 28.07.2023 o 18:56, Kingu napisał(a):

Podobno w iDrive 8 jest opcja instalacji własnej karty eSim. To by rozwiązywało wszystkie problemy - kupujesz online u dowolnego operatora, skanujesz QR w apce myBMW i gotowe. Niestety w iDrive 7 chyba się nie doczekamy takiego luksusu.
Ale zwykły modem LTE/Wifi który dorzucają operatorzy przy zakupie telefonu załatwia robotę, a i do hotelu czy na plażę można zabrać - wrzucić do torby i śmiga.

wiadomo, które modele dostaną update do iDrive 8?

zwykły modem LTE już teraz podłączasz?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Kingu nie ma, przeważnie musisz kupić nowy samochód bo podzespoły są inne.  Z 8 do 8.5 niby będzie upgrade ale już do 9 to nie. Trochę wymuszanie nabywania nowych produktów. 

Opublikowano
3 godziny temu, M4R10 napisał(a):

@Kingu nie ma, przeważnie musisz kupić nowy samochód bo podzespoły są inne.  Z 8 do 8.5 niby będzie upgrade ale już do 9 to nie. Trochę wymuszanie nabywania nowych produktów. 

no niestety, z tym się pogodziłem choć ciężko - całe auto dobre a system multimedialny to teraz najszybciej starzejący się element.
Dobrze że chociaż android auto jest, choć wolałem po kablu, bo mi się telefon grzeje w kieszeni na tym bezprzewodowym.

Opublikowano

Hej,

Zamówiłem nowe X3, opcja hotspotu w konfiguratorze jest bezpłatna i nie wiem czy ją zaznaczać (domyślnie jest odznaczona). Czy warto zakładać, żeby mieć "opcję", np do Szwajcarii jak wspomniano powyżej? Czy hotspot wymusza jakieś dodatkowe opłaty za update'y map, problemy z OTA, livetraffic itp? Czy jest to oddzielna karta SIM? Czy po prostu lepiej sobie darować tę opcję? Raczej nigdy z niej nie skorzystam, ale myślę jak "typowy Polak", czyli skoro jest za darmo to może lepiej dołożyć 😄 może się przyda, a jak nie mnie to może przyszłemu właścicielowi. Co sądzicie? 

Opublikowano
2 godziny temu, arj1989 napisał(a):

Hej,

Zamówiłem nowe X3, opcja hotspotu w konfiguratorze jest bezpłatna i nie wiem czy ją zaznaczać (domyślnie jest odznaczona). Czy warto zakładać, żeby mieć "opcję", np do Szwajcarii jak wspomniano powyżej? Czy hotspot wymusza jakieś dodatkowe opłaty za update'y map, problemy z OTA, livetraffic itp? Czy jest to oddzielna karta SIM? Czy po prostu lepiej sobie darować tę opcję? Raczej nigdy z niej nie skorzystam, ale myślę jak "typowy Polak", czyli skoro jest za darmo to może lepiej dołożyć 😄 może się przyda, a jak nie mnie to może przyszłemu właścicielowi. Co sądzicie? 

Jeśli to jest opcja z Personal eSIM to bym brał - kupujesz online kartę eSIM z transmisją danych, skanujesz kod QR z maila i w minutę masz załadowany do auta pakiet transmisji danych od wybranego operatora.
U mnie będzie teraz iPad robił za hotspota, bo jedyne co mam do wyboru to jakieś chore taryfy z deutsche t-mobile