Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takie pytanka mam do was bo nie moge znaleźć info.

1. Jak wymienic tylna wycieraczke w g31? Nie da sie podniesc ramienia wycieraczki z tylu. Doslownie da sie odgiac do gory tak ze ledwo mozna wytrzec szybe pod wycieraczka. Albo mam cos nie tak albo to jakis patent bmw.

2. W funkcji serwisu nie mam na liscie np klockow hamulcowych czy swiec zapłonowych. We wcześniejszych autach byly klocki normalnie na liscie z iloscia kilometrow jakie zostały. Tak samo swiece zaplonowe byly i ile zostalo km do wymiany. A tu niet

Natomiast co mnie denerwuje to zmiana biegow lewarkiem. W f10 ten skok plus minus byl bardzo przyjemny a w g to porażka. Tak samo wlacznik swiatel. Czy zero czy nie i tak sie zapalaja i tak :duh:

🙃🙃

• Odpowiedzi 591
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klocki pojawią się na liście kiedy zacznie się odliczanie do wymiany...
Opublikowano

1. Jak wymienic tylna wycieraczke w g31? Nie da sie podniesc ramienia wycieraczki z tylu. Doslownie da sie odgiac do gory tak ze ledwo mozna wytrzec szybe pod wycieraczka. Albo mam cos nie tak albo to jakis patent bmw.

W moim G31 też się nie podnosi tylna wyżej niż parę cm - ale to wystarczy by wymienić pióro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawy patent bmw... zamowilem sobie nowe piora wiec zobaczymy jak to z ta wymiana bedzie. Dzięki za info.

🙃🙃

Opublikowano
Hej, ja ostatnio wymieniałem g31, pioro jest na "wcisk", odchylasz ramię ile się i to wystarczy żeby zdjąć stare i "wcisnąć" nowe...
Opublikowano

I tak non stop od 60-80km/h, niezależnie od jakości drogi...

Mam 100% dokładnie to samo w G30 LCI niedawno odebranej. Udało się to naprawić?

Opublikowano

U mnie brzęczała dokładnie tak samo - gaśnica pod siedzeniem pasażera. Wsadziłem tam na razie kawałek szmaty (między gaśnicę a podłogę) i przestało. Na przyszły tydzień jestem umówiony w ASO - ponoć mają jakiś na to obcykany sposób. Też mnie szlag trafił po pierwszych metrach w nowym wozie jak to usłyszałem.

Mam natomiast pytanie, czy ktoś z Was też ma problem z niestabilnością przy bocznym wietrze. Mam 520xd bez asystenta pasa ruchu. Porównując do poprzedniego Passata B8, który takiego asystenta miał, upatrywałem w tym przyczynę tego bujania na boki, ale czytając ten wątek dochodzę do wniosku, że ten typ ta po prostu ma. Dodatkowo wykonując przy prędkości około 120 km/h manewr zmiany pasa ruchu (dość gwałtowny powiedzmy) - odnoszę wrażenie, jakbym jechał jakimś starodawnym powozem - nadwozie bardzo się buja - nie wiem jak to opisać. Dodam, że mam standardowe koła 18 cali. Wykonanie podobnego manewru Pasatem na 16" było po prostu mniej stresujące... Auto ma 2 tygodnie i dopiero się go uczę, ale męczy mnie to trochę bo codziennie mam 80 km A1, na której ciągle wieje wiatr z boku.

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Już druga osoba mówi, ze to gaśnica. Serwis mam w piątek to tez im podpowiem.

Co do podmuchów, to jechałem raz z Warszawy do Berlina, ale były wtedy wyjątkowe wichury. Drzewa powalone i alerty RCB. To mocno auto nerwowo jeździło, jazda powyżej 160 była stresująca. Natomiast wyprzedzały mnie jakieś szkody cz inne passaty bez problemu. Może jest coś w tym G30, ze jest wrażliwe na wiatr.

Teraz założyłem letnie koła 20” i niedługo mam trasę to sprawdzę.

A jakie masz zawieszenie? Ja to EDC.

Opublikowano
Moje G30 LCI tez tak brzeczy. Sprawdze te gasnice…

Byłem rano w serwisie. Znany temat podobno.

Odkręcili gaśnicę z mocowaniem z pod fotela pasażera. Mocowanie zostanie w domu, a gaśnicę włożyłem do bagażnika tam gdzie apteczka.

W końcu cisza.

Opublikowano

W kufrze G31 nie ma żadnych haczyków na bokach bagażnika. Nie ma za bardzo jak unieruchomić siatek z zakupami i podczas powrotu trzeba uważać na zakrętach, bo wszystko się przewraca i lata po tym kufrze.

W e61 mam haczyki, miałem w A6 C7, a tutaj brak. O co tu chodzi? Jak sobie z tym radzić? Może jakieś siatki? Mam matę bagażnik i wszystko na spodzie jest przykryte, ale jeśli będzie trzeba to zdejmę tą matę.

Opublikowano
W kufrze G31 nie ma żadnych haczyków na bokach bagażnika. Nie ma za bardzo jak unieruchomić siatek z zakupami i podczas powrotu trzeba uważać na zakrętach, bo wszystko się przewraca i lata po tym kufrze.

W e61 mam haczyki, miałem w A6 C7, a tutaj brak. O co tu chodzi? Jak sobie z tym radzić? Może jakieś siatki? Mam matę bagażnik i wszystko na spodzie jest przykryte, ale jeśli będzie trzeba to zdejmę tą matę.

Haczyki są niestety w opcji... pakiet akcesoriów bagażnika to się naxywa w konfiguratorze

Opublikowano

No nie? Mają rozmach skurczybyki :lol:

Widocznie myślą że nie każdy może sobie pozwolić na dopłatę tak luksusowego dodatku...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie? Mają rozmach skurczybyki :lol:

Widocznie myślą że nie każdy może sobie pozwolić na dopłatę tak luksusowego dodatku...

Zawsze można samemu wyciąć dziurkę, w fabrycznym miejscu, kupić w ASO nowe haczyki (chyba 35zł szt) i po temacie.

Generalnie ja nie mam, teraz sprzedaje auto, miałem ponad rok, i nawet jak bym miał to bym nie użył.

Cięcie kosztów, jak zawsze i ze wszystkim

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś poza haczykami wchodzi w ten pakiet?

To jest pakiet wyposażenia bagażnika, jeszcze szyny do których można zamontować przegrode.

Opublikowano
W F11 była jeszcze taka taśma naciagliwa na jednym z boczków, a z przeciwnej strony siateczka, w G nawet nie zwróciłem uwagi czy były, pewno tak.
Opublikowano

Haczyki zamontowałem sam. Kupiłem na znanym portalu haczyki na zakupy od Mazdy (fajne bo chowane), wciąłem prostokątny otwór w boczku i wcisnąłem haczyk na klik.

Taki chowany haczyk ma jeszcze jedną zaletę. Można postawić pionowo część podłogi i zablokować haczykiem. Wówczas możemy podzielić podłogę na pół i większe przedmioty (np. mała walizka) już nie latają po całym bagażniku.

f82f4528fa4f.jpg

34bdb1dac72f.jpg

d545cab80a64.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Haczyki zamontowałem sam. Kupiłem na znanym portalu haczyki na zakupy od Mazdy (fajne bo chowane), wciąłem prostokątny otwór w boczku i wcisnąłem haczyk na klik.

Taki chowany haczyk ma jeszcze jedną zaletę. Można postawić pionowo część podłogi i zablokować haczykiem. Wówczas możemy podzielić podłogę na pół i większe przedmioty (np. mała walizka) już nie latają po całym bagażniku.

f82f4528fa4f.jpg

34bdb1dac72f.jpg

d545cab80a64.jpg

Kupiłbyś haczyki od BMW i byłaby fabryka ...

Opublikowano

Dobra rzecz, dobry pomysł! I te boczek to wytrzymuje? Ja zawsze tam wieszam ciężkie siaty, takie z Lidla itd.

Tego nie rozumiem, jak to postawić część podłogi - chodzi Ci o tą ruchomą część?