Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć

W swoim F31 320d xDrive zmieniłem w Headunit > Sport displays > Sport display color > z Orange na Red, po przeprogramowaniu znacznie zwiększyło się spalanie i podchodzi teraz pod 30l. Próbowałem przywrócić najpierw przez zmianę koloru, a potem przez kilka backupów ale nic nie dało - ścieżka do backupu zapisanego na telefonie Android\data\de.appomotive.bimmercode\files\Backups

I teraz nie wiem czy się martwić, czy rzeczywiście przeprogramowały się wtryskiwacze paliwa i dają więcej mieszanki paliwowej niż powinny, czy tylko zmienił się algorytm, który to oblicza, a nie weryfikowałem jeszcze tego dłuższą jazdą przez pierwszą opcję.

Trybem export mode nie bawiłem się jeszcze ale pewnie będzie trzeba, żeby rozwiązać problem. Nie wiem czy wystarczy znaleźć odpowiedni wpis z Headunit czy jednak będzie trzeba grzebać w innych modułach, a jest tego trochę.

Przewertowałem cały wątek na forum, przeszukałem neta, przepytałem chatgpt i słabo z wynikami

Ktoś spotkał się z tym? Rozwiązaniem na pewno nie jest zamiana skali z 20 na 30 i przywrócenie, próbowałem tego.

Mam wlaczone czerwone sport i spalanie takie takie same jak przed kodowaniem

Opublikowano
Witam.

Mam dwa pytania odnośnie kodowania z BimmerCode. Jest opcja zakodowania CarPlay ? Dzisiaj sprawdze jaka mam dokładnie navi ale jest ID5. Drugie pytanie czy BimmerCode zakoduje skrzynie , dyfer itp na wersje CS/GTS ? Chodzi o M3 F80 :)

EDIT

Mam problem z połączeniem z HeadUnit wyskakuje „Error while reading coding data” , jak wejdę w „Activation Codes” to mam między innymi 0143 - Apple CarPlay activation code accepted , a nie mogę połączyć CarPlay. O co chodzi? Ani z BT ani po kablu nie wyszukuje mi CarPlay auta.

Wejdz w menu gorny prawy róg i tam rozwiazesz swoj problem

Opublikowano
Gdzie zmienię w tempomacie jednostki tempomatu w liczniku z mph na km/h?

O ile mi wiadomo to nie zmienisz.

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
Gdzie zmienię w tempomacie jednostki tempomatu w liczniku z mph na km/h?

O ile mi wiadomo to nie zmienisz.

nie wystarczy w idrive?

ja mam km/h

Opublikowano

Pany może czegoś nie kumam ale mam wersje auta z USA i licznik z USA (po prawej wkurzajaca woda w "F")

tempomat mi pokazuje predkosc w km/h

Opublikowano
Pany może czegoś nie kumam ale mam wersje auta z USA i licznik z USA (po prawej wkurzajaca woda w "F")

Mówisz o tym wyświetlaczu pod zegarami który w chwili ustalenia prędkości na tempomacie pokazuje jej wartość?

Opublikowano

Mówisz o tym wyświetlaczu pod zegarami który w chwili ustalenia prędkości na tempomacie pokazuje jej wartość?

tak + ta zielona kropka przy wartosciach w km/h

Opublikowano

2017 i tego nie kodowałem, poprostu zmiana jednostek w idrive ( tym malym biednym :( )

ale utknełem na problemie z brakiem sieci BMW USA support przypisalo mi auto do apki myBMW, twierdza ze powinienem miec zasieg w roamingu przez ich "soft card" no ale nie mam :(

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy jest możliwość włączenia świateł pozycyjnych ( w halogenach) przy pomocy bimercode w X2. Po aktualizacji sterowników przestały świecić. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej drodzy forumowicze, mam pytanie w moim BMW włączyłem funkcję Bluetooth przesył strumieniowy, po czym pojawiła się funkcja na ekranie wyświetlacza idrive - połączenie bluetooth, ale telefon komórkowy się nie łączy. ,😔

Mam auto z 2013r z średniej wielkości navi obsługującą mp3 z USB i sam telefon bluetooth, brak modułu combox. Czy można w jakiś uruchomić muzykę z bluetooth?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli zadajesz takiego typu pytanie, daj sobie z tym spokoj. To wyzsza szkola wiedzy. Kup sobie jakis nadajnik bt (do zapalniczki, pomiedzy navi itp) i nie brnij w comboxa.

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie jak opóźnić przejście zegarów w tryb nocny? Nie chodzi mi o dim_nacht_ein ustawione na FF. Chcę tylko zmienić próg zmiany trybu dzień/noc. Kiedyś w 6WA metodą prób i błędów udało mi się uzyskać zamierzony efekt, teraz chciałem to samo zrobić w 6WB. Może ktoś się tym bawił i poda konkretne wartości?

ad®ian™
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.11.2023 o 17:17, Carloss71 napisał(a):

Witam

Czy jest możliwość zakodowania w Bimmercode ilość mrugnięć kierunkowskazów 

Ta opcja chyba jest po prostu w ustawieniach auta. Można wybrać pojedyczne albo potrójne mignięcie.

Opublikowano

Cześć

Pomoże ktoś z kodowaniem? BMW f36 2015r 

Chciałbym aktywować przeciwmgielne tył, żarówki są, guzik jest, zero reakcji. Znalazłem opcje dla LED, a ja mam zwykła żarówkę.

Zmienić fale radiowe z US - Europę

I nie wiem czy się da, ale chciałbym ogarnąć nawigacje na Europę, bo jak wchodzę jest tylko USA.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 4.09.2018 o 21:09, xelibri napisał(a):

Cześć!

Chciałem podzielić się szerzej dobrym rozwiązaniem, które wcześniej na forum było poruszane, aczkolwiek nie ma jasno napisane co i jak, a fajnie jakby to było na przyszłość w wyszukiwaniach. :)

Postanowiłem nie płacić za konwersję mojej F30 z USA na EU tylko zrobić to samemu najtańszym możliwym sposobem, czyli: telefon na androidzie, apka Bimmercode oraz adapter iCar Pro BT 4.0.

Cały zestaw to koszt:

- adapter około 150 zł (polecam go, spraedzony, działa dobrze)

- apka Bimmercode (odblokowanie kodowania), koszt: 129 zł.

Po zakupach podpiąłem się do F30stki z niepewnością czy się uda...

Z tą apką można zrobić bardzo wiele, w bardzo prostej formie.

Są dwa tryby- expert oraz standardowy.

Standard pozwala na zdefiniowane przez autora apki kodowania poprzez dosłownie click and code ;)

Oczywiście ten tryb ma ograniczenia, ale można wiele.

W przypadku trybu expert ja na razie zmieniłem: język na PL, region na Europę, przekodowanie radia na paramtery Europy, włączyłem przeciwmgłowe (z zaadaptowaniem zaślepki ;) ), wyłączyłem obrysówki.

Polecam zakup, na prawdę warto- absolutnie nie jestem stronniczy w tej kwestii, po prostu sam byłem przerażony kto mi to wszystko zrobi, kiedy i za jakie pieniądze, a można śmiało podziałać samemu.

W razie pytań zapraszam, chętnie pomogę.

Witam!

chciałabym się dowiedzieć jak zakodować tylne przeciwmgielne w f30. Pozdrawiam