Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Skrzynia sport to kodowanie sport, łopatki nic tu do rzeczy nie mają. U mnie defaultowo było sport (wersja samochodu SportLine) - łopatki musiałem sam założyć :D
Opublikowano
Skrzynia sport to kodowanie sport, łopatki nic tu do rzeczy nie mają. U mnie defaultowo było sport (wersja samochodu SportLine) - łopatki musiałem sam założyć :D

Pewnie zależy od wersji, u mnie akurat było sport od razu z łopatkami. Ale ogólnie zgoda, że łopatki są niezależne od strony technologii.

Głowix
Opublikowano

Hejka

Udało się zrobić cala konwersję łącznie z nawigacja dzięki Bimmercode. Mam tylko jeden problem a mianowicie mam podublowane stacje radiowe. Idrive głupieje na tych pozycjach i nie chce przeskakiwać między stacjami. Pomoże ktoś co dokodowac lub wykodowac?

Opublikowano

Cześć, z informacji w internecie wynika, że moje auto mogę doposażyć w Speed Limit Info:

Ta opcja wyposażenia może zostać

doposażone przez kod IBAC

, który jest generowany przez

centralę BMW i wysyłany przez e-mail

(uwaga: Kod IBAC po wygenerowaniu jest

ważny tylko

30 dni):

- Zamów podany

numer części i wyślij e-mail z numerem

identyfikacyjnym pojazdu i numerem

dealera na adres:

[email protected]

Jeżeli w ISTA/P nie jest dostępny

przycisk doposażenia

, zamów ręczną specyfikację pojazdu

za pomocą powyższego e-maila

Przy pomocy Bimmercode zmieniłem ustawienia w HUD i w zegarach ale w dalszym ciągu nie mam aktywnego Speed Limit Info. Zastanawiam się na tym wpisem:

Kod akt.doposaż.syst.rozpozn.znak.drogow

Po zamówieniu 2 444 948 należy pobrać

FSC 007E z ASAP.

Części i wyposażenie dodatkowe -->

Sweeping Technologies --> pobieranie

kodu aktywacyjnego

Stop hybrid go V8.
Opublikowano
Zmiany jednostek dokonujesz w I drive z mph na km/h. Masz to zmienione i nadal wyświetla mile?

Tak wartość ustawionej prędkości w tempomacie jest nadal w milach. Kiedyś szukałem jak to zmienić i nie znalazłem odpowiedzi.

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
Zmiany jednostek dokonujesz w I drive z mph na km/h. Masz to zmienione i nadal wyświetla mile?

...dokładnie tak - cała konwersja jest OK za wyjątkiem tempomatu pokazującego mile.

Mam wrażenie, że bezpośrednio po zmianach ustawienie tempomatu było pokazywane w km/h.

Kiedy i dlaczego się zmieniło - oto jest pytanie?

Jest od tego jakieś konkretne miejsce w Expertmode?

Opublikowano

Nawyłączonym zapłonie przed opuszczeniem pojazdu ciągniesz dźwignie od długich świateł i zamykasz auto i idziesz do domu.Światła świecą przez 20 sekund w zależności od zakodowania.Chyba ze masz pilota z 4 przyciskami,to jest guzik od włączania świateł na parędziesiąt sekund

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wymieniłem panel klimatyzacji na ten z LCI. Na moje szczęście wszystko działa P&P bez żadnego dodatkowego kodowania (widziałem na zagranicznym forum, że sa z tym problemy). Jedynie teraz zauważyłem, że nie zmienia mi się podświetlenie z białego na czerwony po zapaleniu świateł. Chciałem zakodować (IHKA3 > 3006 > Display-Farbumschlag > AKTIV), ale nie widzę w BimmerCode w ogóle sekcji IHKA. Skoro wszystko działa to rozumiem, że moduł mam, tylko dlaczego go w BimmerCode nie widzę?

EDIT: Jeszcze sprawdzę Air Conditioning, bo podobno tam coś może być.

EDIT2: Dokładnie - moduł IHKA kryje się pod Air Conditioning :) Znalezione, zakodowane, działa :D

Opublikowano

Nie doczytałem tutaj, a jeśli było to przepraszam, ale czy w autach takich jak G05 i G26 gdzie jest permamentny system start stop (od 2021) da radę bimmercode wyłączyć na stałe system ? Wiem, że np w F10 można było zakodować aby przy odpaleniu od razu świecił się przycisk off, ale czy tutaj też jest taka opcja ?

Może ktoś robił już cos takiego na nowszych autach, podpowie gdzie szukać ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak wartość ustawionej prędkości w tempomacie jest nadal w milach. Kiedyś szukałem jak to zmienić i nie znalazłem odpowiedzi.

Wyswietlania tempomatu nie mozna zmienic. Zawsze bedzie w milach. Nalezy wymienic licznik.

Opublikowano
Jak w bmwaicoder wchodzi sie w poziom expert?

Nad Read masz zakładki Normal i Custom.

A podpowiedz, czy Bmwaicoderem zczytam błąd checka i go wykasuję, Podobno można?