Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zmienili po liftingu w lci?

Zaczeli produkowac od 4/2017

nowe swiatla przod i tyl . co jeszcze?

nawigacja jest ta sama ?

warto doplacac kupując używany do wersji lci ?

Opublikowano

Z wyglądu to:

- Lampy przód ciemne LED

- Lampy tył Full LED

- Białe cyfry panelu klimatyzacji

Technicznie nowe oznaczenia modeli i nowe silniki np.B48 zamiast N20

Coś jeszcze?

BMW = Radość z jazdy
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kafelki (nbt evo) były tez przed liftem.
Opublikowano
Wejscie usb pod klimatyzacja to opcja, nie standard. A chyba chodzi o zmiany ktore posiada kazdy polift ? ;)
Opublikowano

Zmiany w zawieszeniu (sztywniejsze, pewniejsze), plus nowe kolory nadwozia.

Lampy przód zmienione też ksztaltem ringów i kierunkowskazów. Tył ledy wiadomo.

Nowy idrive i ramka wokół klimy.

Elektroniczne zegary w opcji.

Sprzedam nowy Downpipe decat 4,5' do B58 - firmy CTSP.
Opublikowano

Nie ma dotykowego ekranu.

W sumie nei wiem po co miałby być, palcuje się niemiłosiernie a obsluga za pomocą idrive jest bajeczna.

Opublikowano
Nie ma dotykowego ekranu.

W sumie nei wiem po co miałby być, palcuje się niemiłosiernie a obsluga za pomocą idrive jest bajeczna.

Jest dotykowy ekran, chyba, że jeździłem jakaś inna 430i i jeszcze kilka dni temu 340i. :lol: Teraz się okaże, że połowa nie wiedziała, że ma w swoim aucie dotyk oprócz standardowego iDrive. :D

Opublikowano
Jesteś przekonany o czym piszesz? Nawet na zagranicznych forach jasno piszą, że do serii 4 nie wszedł dotykowy ekran, natomiast najnowsza wersja idrive owszem (ta sama co w G30).
Opublikowano
Jesteś przekonany o czym piszesz? Nawet na zagranicznych forach jasno piszą, że do serii 4 nie wszedł dotykowy ekran, natomiast najnowsza wersja idrive owszem (ta sama co w G30).

Jestem przekonany o czym piszę bo kilka dni temu miałem na dwa dni 340i. Wcześniej jeździłem 430i. Też nie wiedziałem o tym na początku, ale zamawiając auto, studiowałem bardzo dokładnie cały konfigurator. Później przekonałem się o tym na własnych palcach. Dla mnie i tak idrive wygodniejsze, ale dotyk to taki fajny dodatkowy bajer. Jedynie do przybliżania map fajnie działa. :D Więc, proszę nie rób ze mnie "debila" :lol: W serii 5 jest większy ekran i dodatkowo sterowanie gestami. Wklejam opis nawigacji Professional z konfiguratora. Polecam sprawdzić.

"System nawigacyjny Professional robi wrażenie swoją stylistyką i ofertą funkcji na najwyższym poziomie. To prosty w obsłudze, perfekcyjnie zintegrowany z BMW system nawigacyjny obejmujący system obsługi iDrive i kontroler iDrive Touch. System obejmuje złącze USB, sterowanie głosowe, radio BMW Professional ze stacją DVD oraz pamięć 20 GB na pliki audio. Oprócz tego w można korzystać z funkcji Real Time Traffic Information (RTTI). Stały kolorowy ekran ciekłokrystaliczny o przekątnej 8,8" z funkcją podziału ekranu (okno główne i pomocnicze) gwarantuje optymalną czytelność i przejrzystość. Obsługa odbywa się za pomocą kontrolera iDrive Touch z dotykową powierzchnią umożliwiającą odręczne wpisywanie adresów docelowych do nawigacji, przycisków bezpośredniego wybierania, ośmiu przycisków ulubionych funkcji, sterowania głosowego i ekranu dotykowego. Na sześciu interaktywnych kafelkach wyświetlane są treści na żywo. Mapy z trójwymiarową wizualizacją, również ze zdjęciami satelitarnymi jako tło, czy realistyczne obrazy wybranych atrakcji turystycznych czynią nawigację fascynującym doświadczeniem dla oka. Aktualizacje map są przez trzy lata dostępne bezpłatnie u autoryzowanych dealerów BMW."

Opublikowano

Dzięki Panowie! Czyli na zagranicznych forach nie są świadomi dotykowego ekranu.

W sumie ja też nie byłem, jak tylko odbiorę swoje zamówienie (430xi) to sprawdzę czym prędzej :)

Opublikowano
Dzięki Panowie! Czyli na zagranicznych forach nie są świadomi dotykowego ekranu.

W sumie ja też nie byłem, jak tylko odbiorę swoje zamówienie (430xi) to sprawdzę czym prędzej :)

Dlatego zaśmiałem się, że połowa użytkowników może o tym nie wiedzieć, ja też jeździłem na jazdy testowe i nie byłem świadomy tego, nawet doradca chyba o tym nie wiedział bo sam wyszukałem informację, a później sprawdziłem na własne oczy. :lol: Na kiedy odbiór ? Ja też już czekam zniecierpliwiony, na 12 marca mam produkcję :mad2:

Opublikowano
a od czego zależy dotykowy idrive ? czy sie go ma czy nie?

Jeśli chodzi Ci o pokrętło od idrive to od pakietu Navi. W business go nie ma. Z ekranem dotykowym tak samo chyba.

Opublikowano
ja mam duży ekran i mogę pisać na pokrętle oczywiście dotykowego ekranu nie mam bo rok samochodu 2015
Opublikowano

Dlatego zaśmiałem się, że połowa użytkowników może o tym nie wiedzieć, ja też jeździłem na jazdy testowe i nie byłem świadomy tego, nawet doradca chyba o tym nie wiedział bo sam wyszukałem informację, a później sprawdziłem na własne oczy. :lol: Na kiedy odbiór ? Ja też już czekam zniecierpliwiony, na 12 marca mam produkcję :mad2:

U mnie produkcja teoretycznie miala jakoś teraz ruszyć, no ale transport itp. więc na koniec marca odbiór... A zamawialem przed świętami, myślę, że dealer mnie tutaj wykiwał i puszczał przodem inne produkcje.

A konfig pewnie mamy do siebie podobny :-)