Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
R6 ;-)

:cool2: :duh: :mrgreen: , no dobrze, już dobrze... rzędowy :evil:......się człowiekowi zapomniało, już poprawiam

p44ahXld_o.jpg
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten wariant mnie akurat ciekawi, ale jak wyżej gdzieś napisałem z tego co w sieci można wyczytać to rewolucji w postaci 3x turbo/kompres i ok 380KM nie będzie,

Te wartości będą dla Alpiny :-)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano (edytowane)
Pewnie tak , mam ich w duszy, na nowej mapie u siebie tyle zrobię, choć jak patrzę na g30 m550d to trochę dziwi że tu pomimo planów zmiany wizerunku tej opcji silnikowej moc pozostaje praktycznie na podobnym poziomie, zmiany pewnie będą w sofcie+ waga, co minimalnie zmieni charakterystykę in plus ale bynajmniej jak dla mnie rewolucji nie będzie jak na co prawda kopciucha ale jednak w wersji M. Edytowane przez rabbit72
p44ahXld_o.jpg
Opublikowano
A wiadomo kiedy konkretnie będzie zaprezentowany G21 i kiedy będą pierwsze dostawy?

W wakacje.

www.kancelariaturowski.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od dziś w konfiguratorze jest 320i, 318d,330d

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Za max wypas 320xd ponad 340k czyli cena wyjściowa m3 e90. Drogie te beemki się zrobiły :)

... kopciucha ale jednak w wersji M.

Dziwnie się to czyta, dizel w wersji M... Marketing bmw nie poszedł na marne ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do 320i nie mozna dokupić szpery i nie ma w standardzie hamulców m... Nie wiem czy czegoś jeszcze też nie brakuje...
male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak patrze na cennik to m40i bedzie pewnie kosztowalo okolice 290 tys a to praktycznie cena 530xi z m pkaietem. Pewnie bedzie to schodzilo jak cieple buleczki :) :D
Opublikowano
Za max wypas 320xd ponad 340k czyli cena wyjściowa m3 e90. Drogie te beemki się zrobiły :)

... kopciucha ale jednak w wersji M.

Dziwnie się to czyta, dizel w wersji M... Marketing bmw nie poszedł na marne ;)

He, pełna zgoda trzeba golić "frajerów" którzy chcą kupić wymarzoną bunię, faktem jest że ceny nowych modeli premium szaleją, co do m-ki człowiek się już przyzwyczaja i daje się ogłupić, jednocześnie oswajając się z nowym oznaczeniem :wink: . Z drugiej strony pomimo tego że jestem "petrol head'em" , a klekota kupiłem "z rozsądku" to jeśli pominiemy stereotypy i dźwięk to myślę że topowy klekot przy dzisiejszych osiągach, sportowym zawiasie i heblach niewiele ustępuje prawdziwej m-ce, same osiągi nowa M550d robi 0-100 i 0-200 odpowiednio w 4.2 i 16.5 po chipie 3.8 i ok 14s, osiągając 300km/h.

Natomiast obecna 335d przy większym turbo, mapie , wydechu osiągi ma bardzo podobne do tej z m550d po modyfikacjach, to nie jest tak że bronię "swego" bo też uważam że prawdziwa m-ka to benzyna ale ten klekot nie ma się czego wstydzić, a nazewnictwo, pewnie zabrakło im pomysłów więc "zwali jak zwali", albo wracając do początku "m badge" lepiej się sprzedaje :wink: .

p44ahXld_o.jpg
Opublikowano
Odnośnie wydania G20. Mój samochód podobno się załapał na akcję serwisową i wydanie się opóźni. Podobno soft muszą zaktualizować i dopiero 14tego go dostaną.
Opublikowano
A to dobre. Samochód widmo - nikt go nie widział, nie można odebrać, pod plandeką, bo jeszcze nie było oficjalnej premiery w kraju a już akcja serwisowa :norty:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
klekot przy dzisiejszych osiągach, sportowym zawiasie i heblach niewiele ustępuje prawdziwej m-ce, same osiągi nowa M550d robi 0-100 i 0-200 odpowiednio w 4.2 i 16.5 po chipie 3.8 i ok 14s, osiągając 300km/h.

Żadne sportowe zawiasy, mpakiety nie są w stanie dorównać M. Pojeździj trochę jednym i drugim i się przekonasz, to dwa inne światy.

Osiągi - o ile 0-100 jest podobnie, bo tu się nic nie wymyśli to powyżej 100 jest przepaść. A im wyższa prędkość tym różnica jeszcze większa. Obawiam się, że sam chip w 550d nie pozwoli jej do osiągnięcia 300 km/h...

Aby nie robić całkiem OT. Pewnie część osób widziała, ale wrzucam kilka fotek prawie mki ;)

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-03.jpg

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-07.jpg

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-05.jpg

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-02.jpg

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-08.jpg

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-04.jpg

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-06.jpg

Genf-2019-BMW-M340i-G20-3er-Limousine-M-Performance-Live-19.jpg

Udało im się to auto.

Opublikowano
Udało im się to auto.

Udało.

Muszę przyznać, że dla mnie ma niesamowity pazur ten samochód. :twisted:

Na pierwszy rzut oka póki co nie podoba mi się koncepcja grilla... reszta dla mnie rewelacyjna.

Kształt tylnej klapy z tą lotką dla mnie mega. W ogóle cały zad rewelacyjny. :shock:

Gdyby nie ten gril... :D

Prawdziwa M-ka to już w ogóle będzie kosmos.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano (edytowane)

Żadne sportowe zawiasy, mpakiety nie są w stanie dorównać M. Pojeździj trochę jednym i drugim i się przekonasz, to dwa inne światy.

Osiągi - o ile 0-100 jest podobnie, bo tu się nic nie wymyśli to powyżej 100 jest przepaść. A im wyższa prędkość tym różnica jeszcze większa. Obawiam się, że sam chip w 550d nie pozwoli jej do osiągnięcia 300 km/h...

Nie no jasne M(szczególnie 3'er& 4'er) jest na pograniczu auta cywilnego i na tor ze wskazaniem na to drugie, bynajmniej jak dla mnie, poza tym w serii F są to auta o zupełnie innej charakterystyce, napęd i charakterystyka pracy motoru, wreszcie waga gdzie nawet przy solidnych modyfikacjach zawiasu praw fizyki nie oszukamy, stąd wspomniałem że ustępuje ale niewiele szczególnie w nowej 5'er.

Co do zmian w 550d oczywiście że samym chipem takich wyników nie osiągniemy ale

... 320 km/h jest moim zdaniem imponujące kiedy pomyślimy że to klekot i potencjalny familowóz, ale ok już więcej nie off-topuje.

Zdjęcia bardzo ładne, G20 prezentuje się agresywnie, muszę przyznać że z początku z zewnątrz do mnie nie przemawiała( W środku jak najbardziej), teraz coraz bardziej mi się podoba ale z cenami na głowę upadli, jedyne słuszne opcje dla mnie M340i i M340d w fajnej konfiguracji będą pewnie kosztować ok 400K co jest sporą przesadą, pozostaje nie przypalać się i poczekać kilka lat na okazję :wink: .

Edytowane przez rabbit72
p44ahXld_o.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie do konca 400. Zauwaz, ze m40i ma m pasztety wydech m performance i pewnie jeszcze kilka innych bajerow w standardzie i wyjsciowo zapewne bedzie okolo 290kilo, czyli dokladajac 60 na dodatki za 350 cennikowo bedziesz mial ladnie wyposazona m40i minus rabat realnie za 300 tysiecy powinno w przyszlym roku dac sie tym autem wyjechac z salonu a ta cena jest juz bardzo OK.
Opublikowano

Zakupy czas zacząć. Albo leasing albo:

http://i.epvpimg.com/XsGWbab.jpg

Tylko czy M4 nie będzie lepszym wyborem. Jeszcze nie widzialem 340i

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
podobno w select automotive maja byc rabatu ok 20% maj/czerwiec.

do konca nie wiem czy to takie bezpieczne kupowanie u brokera akurat select chyba jest na topie

Ja w połowie grudnia dostałem z SA rabat 13% ,taki sam mi się udało wytargować w ASO. Miałem ciśnienie na zakup auta do końca roku (nie chodzi o VAT). Poza tym musiałem się kilka razy upominać o przesłanie oferty z SA więc słabo.

Opublikowano (edytowane)
Nowy limit leasingowy to ponad 180tys brutto, po rabacie zmieści się klekot ze steptronikiem i mpkakiem więc bez obaw, poza tym nowy limit też można optymalizować :D

Bierz najem długoterminowy - jest opcja wykupu, nowe przepisy nic nie zmieniły w tym zakresie. Znajomy miał i zaje.biście na tym wyszedł. Idziesz do BMW robisz konfiguracje, targujesz ile potrafisz, później temat przekazujesz do najmu - a Ci "wjeżdżają na białym koniu" i jeszcze zbijają cenę ;-)

Edytowane przez Sileo
Opublikowano
Odnośnie wydania G20. Mój samochód podobno się załapał na akcję serwisową i wydanie się opóźni. Podobno soft muszą zaktualizować i dopiero 14tego go dostaną.

Ja mam to samo xD "Musimy zaktualizować soft, będziemy wgrywać 13go i wtedy wydamy Panu auto" Pięknie :D

Opublikowano

Production Plant Munich

Production Date 2019-01-30

Bardzo ciekawe co z tym softem, faktycznie po uruchomieniu auta, iDrive i multimedia nie działają.