Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zupełnie nie wiecie jak to działa ani jak się zachowuje taki napęd oraz do jakich warunków jest on przypisany. Poczytajcie o wrażeniach z jazdy 330e na forum F30 a czegoś się dowiecie bo pokazujecie totalny brak wiedzy i fizyki zjawisk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale jeździłem takim f30 więc chyba coś wiem.

Dobre tylko na jazdę po mieście jak ktoś chce robić dynamicznie trase auto szybko słabnie.

• Moderatorzy
Opublikowano
Zupełnie nie wiecie jak to działa ani jak się zachowuje taki napęd oraz do jakich warunków jest on przypisany. Poczytajcie o wrażeniach z jazdy 330e na forum F30 a czegoś się dowiecie bo pokazujecie totalny brak wiedzy i fizyki zjawisk

Kolego kubaj123, proszę napisz jak działa wg Ciebie fizyka w 330e po rozładowaniu akumulatorów.

W F30 (330e), komputer sterujący nie pozwala rozładować do końca akumulatorów i ładuje je silnikiem spalinowym do uzyskania mim. ustalonej pojemności.

Jak elektryczny silnik nie będzie w stanie napędzać samochodu, a spalinowy będzie doładowywać baterie (choć przez krótki czas) to osiągi będą dużo niższe (poniżej 320i) z dużo wyższym spalaniem (ciężar + doładowywanie akumulatorów)...

Jak się mylę to chętnie usłyszę gdzie.

Opublikowano
A od kiedy kupuje się hybrydę plug-in z myślą o przeważającym użytkowaniu w trasie?
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Patrząc na konfigurator bmw raczej odchodzi od trendu downsizingu, same czterocylindrowe 2.0. Nie jest źle :D
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Konfigurator jest jeszcze okrojony na 101%.
Opublikowano
Najsłabsze silniki zawsze wchodzą później. Jak już produkt się trochę zestarzeje to kupisz G20 z 3-cylindrowcem w cenie bliskiej Passata.
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Na rynek USA nie ma tego wynalazku. Z tego powodu nowe Z4 M40i będzie w EU słabsze o kilkanaście koni niż w USA.

Zaciekawiło mnie co to te GPF bo pierwszy raz o tym słyszę no i nie mam pytań, wyprowadzam się do USA bo to co UE odpiep**a to... :roll:

Opublikowano

Siema

Gdyby ktoś w Was planował zakup takiego samochodu to zapraszam na Priv,

Mam przez kumpla z ASO dojścia do największych w PL rabatów na auto z salonu.

Opublikowano
przód nowej, tył starej po liftowej f30 i jakie było by piękne :D

W tak prawie wygląda g30 :lol:

Opublikowano

Cześć,

Dla mnie nowa 3jka wygląda świetnie, wnętrze też mi się bardzo podoba za wyjątkiem moim zdaniem strasznych cyfrowych zegarów. Czy ktoś wie/widział jak będzie wyglądać wersja analogowa ?? W BMW M2 są piękne i jakby takie zrobili w nowej 3jce to ideał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W g30 cyfrowe zegary sa za doplata a w standardzie to analogi. Podobnie moze byc w nowej 3.
Opublikowano
Analogi wyglądają bardzo przyzwoicie, białe podświetlanie robi dobre wrażenie... W sumie wyglądają jak cyfrowe.

Masz jakieś zdjęcie analogów które będą w G20 ??

Opublikowano
Nie mam, w sieci też nie mogłem znaleźć, ale jeśli ktoś widział zegary w x2 to może sobie zobrazować. Wskazówki i cyfry są podobne ale nie takie same. W g20 wygląda to zdecydowanie lepiej, ciężko odróżnić czy to jest wyświetlacz czy analogi. Moim zdaniem bardzo fajne.
Opublikowano
Nie mam, w sieci też nie mogłem znaleźć, ale jeśli ktoś widział zegary w x2 to może sobie zobrazować. Wskazówki i cyfry są podobne ale nie takie same. W g20 wygląda to zdecydowanie lepiej, ciężko odróżnić czy to jest wyświetlacz czy analogi. Moim zdaniem bardzo fajne.

Coś takiego jak poniżej?

c427e987d9eea36c.jpg

Nawet nie takie złe... :roll:

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano
W g30 cyfrowe zegary sa za doplata a w standardzie to analogi. Podobnie moze byc w nowej 3.

W g30 nie ma analogow w ogole. Są takie jakby hybrydowe i w mojej opinii wyglądają fatalnie. Ni pies ni wydra. Osobiscie natomiast uważam, że cyfrowe zegary są super i nie zamienił bym ich spowrotem na analogi.

TKHolding Architecture BIM VR

http://www.tkholding.pl

http://www.facebook.com/TKholdingPL

http://www.youtube.com/c/TKHolding

Film "Dlaczego Polacy boją się elektryków?" =>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powelt w standardzie sa analogi, jak masz Navi professional dostajesz te hybrydowe,a za doplata sa w pelni cyfrowe.
Opublikowano

Nie wyglądają tak źle te analogi, przy wyłączonym zapłonie wygląda to wszystko jak jeden wielki wyświetlacz i odznaczają się tylko częściowe obramówki zegarów. Wskazówki są prawie niewidoczne.

Ale teraz się zastanawiam czy to nie były czasem te hybrydowe :roll: