Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
To ma być bardziej konkurencja dla S Cupe czyli luksusowego GT niż dla bardziej sportowych aut. Edytowane przez lewybmw1
"Albo GRUBO albo WCALE"
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Podobno ma być lżejsza od 6er f13, ale zobaczymy czy tak będzie faktycznie.

jNPj93W3TIWoEm0LWoJYGw-1.png

Liczyłem że to będzie coś bardziej nawiązującego do E31 .

Z zewnątrz faktycznie nie ma nic wspólnego z E31, ale możliwe że środek bardziej nawiązywał do tamtych czasów.

2019-bmw-8-series-convertible-g14-rendered-looks-amazing-painted-in-orange_50.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ostatnio będąc na krótkiej wycieczce w DE z maciekszz ustrzeliliśmy całkiem przypadkowo nowe 8er.

20180304_182857.jpg

20180304_182752.jpg

Chłopaki zorientowali się że ich gonimy więc próbowali uciec ;)

20180304_182757.jpg

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Liczyłem że to będzie coś bardziej nawiązującego do E31 . Auto które będzie w rodzaju Audi R8 , Lexsusa LC czy MB-AMG GT . Ja jestem rozczarowany .

To dlatego, że brakuje ogniwa między e31 a obecnym f15. Mogli ten bułkowaty przód jeszcze bardziej uwydatnić, jak w Dodge Viperze. To by dopiero była kreatura. :lol:

Z klapą bagażnika nie było chyba wiele przeróbki by przypasować z e63 lub e65. :wink:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Wczoraj w holu BMW Forschungs- und Innovationszentrum przedstawione były 850.

Nie chce mi się wszystkiego opowiadać, każdy może na zdjęciach w Internecie zobaczyć, ALE: jestem mega rozczarowany sylwetka nowego 8er. :duh:

Gdybym nie wiedział, to powiedziałbym, że to zwykły 6er LCI :mad2:

- kierownica jak z G30

- jakis tablet

- drążek zmiany biegów- Swarovski Edition pokryty mega szajskim plastikikiem imitującym kryształy..

- ogólnie rozczarowanie i żadne konkurencja do Daimlera. :duh:

PS. G05 natomiast zachwyca... :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem co Ci się nie podoba w sylwetce...

Przecież napisał co się nie podoba. :wink:

Ale pal licho tę sylwetkę! Mam nadzieję, że plastiki nie będą trzeszczały, bo obecnie to nawet w emkach trzeszczą. Może przyciski nie będą się wycierać i będzie to auto nie tylko dla pierwszego właściciela. :wink:

Opublikowano
Nie wiem co Ci się nie podoba w sylwetce bo z tych zdjęć wynika coś całkiem odwrotnego. Wprowadzili fajne odświeżenie.

https://f92.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1506417

Ano,

Jak sam piszesz i przytaczasz zdjęcia z Bimmer - odświeżyli. :duh:

Jak dla mnie to po prostu a'la Face Lift 6er. I koniec.

Spodziewałem się większej odmiany i nowości niż "odświeżenia" :mad2:

Co do interieur: trzeszczeć może wszystko i nawet w M-modelu, bo to wszystko Baukasten=> te same przyciski są w 3er, 4er i M4. Tak samo jak kierownica w 5er i 7er, etc...

Mógłbym tak długo, ale po co.. :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciężko poprawiać już bardzo udany model, zresztą BMW zazwyczaj konserwatywnie podchodzi do tematu nowych modeli, przynajmniej ostatnio. Zgodzę się, że jest to taki większy facelift - przynajmniej z zewnątrz.

Jednak nie uważam, żeby słabo im wyszedł ten "facelift"

Opublikowano
....

Jednak nie uważam, żeby słabo im wyszedł ten "facelift"

Z jednej strony, jest to nowy model. To fakt. :cool2:

Jednak, przywolujac zapowiedzi i walke z konkurencja - jestem rozczarowany, spodziewalem sie wiekszego wow :mrgreen:

pozdrawiam,

Pawel.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

... dziwie się iż to BMW nie podoba się wszystkim - jest the best over

• Członkowie klubu
Opublikowano

A mi się podoba. Z częścią nowych BMW jest tak, że się trzeba przyzwyczaić do sylwetki.

Zupełnie nie rozumiem zarzutu odnośnie kierownicy. Przecież w E31 wsadzali tą samą kierownicę co np. w E34.

BTW. ciekawe czy będzie 8 gran coupe :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
ciekawe czy będzie 8 gran coupe :D

myślę że to więcej niż pewne :D

Opublikowano

To co widać w środku, a mianowicie gałka zmiany biegów to tzw. Swarovsky Collection - ładnie wygląda, w dotyku mega szajski plastik :mad2:

Może to poprawią, ale nie sądzę bo w G05 (X5) siedzi to samo.. :duh:

Czekam na Grand Coupe :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To co widać w środku, a mianowicie gałka zmiany biegów to tzw. Swarovsky Collection - ładnie wygląda, w dotyku mega szajski plastik :mad2:

Może to poprawią, ale nie sądzę bo w G05 (X5) siedzi to samo.. :duh:

Czekam na Grand Coupe :cool2:

Na zdjęciach wygląda ciekawie jeden z najfajniejszych akcentów wnętrza jak jest tak jak mówisz to kaszana straszna.

Opublikowano

Niestety taka mamy obecnie erę motoryzacji, że póki nie dotkniesz to jest zachwyt.. :duh:

:nienie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Nie mój gust ... Spieprzona 6er . Uwielbiam tą markę , ale niestety "kanciastość" nowych BMW do mnie nie trafia . Idą stylistycznie w stronę brzydkich IMO mercedesów W212 .... Nic ładnego w aktualnej gamie poza schodzącymi modelami nie widzę - a szkoda. Trudno trzeba na jakiś czas przesiąść do innej marki .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...Spieprzona 6er .

Trafne spostrzeżenie! :cool2:

Idą stylistycznie w stronę brzydkich IMO mercedesów W212 .... Nic ładnego w aktualnej gamie poza schodzącymi modelami nie widzę - a szkoda. Trudno trzeba na jakiś czas przesiąść do innej marki .

Dobrze to już było. Teraz będzie tylko gorzej. Idą na łatwiznę, a i księgowy "czuwa".

Inne marki też schodzą na psy. :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aktualnie mam F13 po dwóch wcześniejszych E63 i spadek jakościowy jest bardzo duży mimo że F13 mam w dużo lepszej opcji.

Mimo rozszerzonej skóry (deska i boczki nappa z kontrast. Nicią) z tyłu na fotelach jest zwykły gumowy skaj masakra, na cienkich paskach na boku fotela też. Góra deski jest super skóra nappa dół i schowek plastik (w e63 cała deska była skórzana), dół tunelu środkowego też jest plastikowy nie pokryty skórą gdzie praktycznie każde e63 miało cały tunel w skórze dakota.

Górny pas boczka przy szybie obszyty skórą nappa super ale środek boczka tam gdzie poduszka to gumowy skaj naklejony na tekturowe podłoże.

Kierownica poliftowa m pakiet tam gdzie ma lere ze znaczkiem M trzeszczy jak wściekła przy dotykaniu plastik na max tandetny. Boczki też trzeszczą przy próbie zamykania czy ściskania za rączke, głośnik środkowy logic 7 brzęczy od początku a ogólna jakość audio dużo gorsza niż w e63.

Taki elementów jest masa nawet jakość dywanu na podłodze jest gorsza strach pomyśleć co będzie w tej nowej 8 już kolega pisał wyżej o tandetnym lewarku skrzyni który tak pięknie wygląda na fotach..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
8er mozna juz zamawiac na stronie bmw.pl - szkoda tylko ze jedynie coupe 840d xDrive... na start rzucic diesla w xdrive ? czy to nie dziwny pomysl? a sam srodek mi osoboscie strasznie nie odpowiada...