Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w jaki sposób można ustawić obniżanie prawego lusterka zewnętrznego przy wrzucaniu wstecznego biegu, chciałbym ustawić obniżanie poziomu dla siebie, tak aby mi pasowało, dotychczas obniża się za nisko i w sumie nic nie widać.

Od czasu do czasu również wraca w różnych pozycjach.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Wydaje mi się, że nie można tego ustawienia regulować. Chyba że... wrzuć wsteczny i spróbuj ustawić (w ogóle zobaczyć czy się da przestawić). Jeśli da się przestawić to wyłącz wsteczny i wrzuć ponownie - zobaczysz czy zapamiętało pozycję :wink:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Gdzieś jest temat podobny i z tego co pamiętam w głębszych ustawieniach auta czyt, INPA czy też inny program jest wstanie ustawić wysokość opadania lusterka przy włączonym wstecznym biegu. Mnie osobiście bardziej to denerwowało bo wolę cofać na lusterka w normalnej pozycji niż patrzeć na jezdnię przy opuszczonym. Poza tym od czasu kiedy posiadam ten model auta prawe lusterko w zasadzie żyje swoim życiem tzn. co jakiś czas przy otwieraniu auta prawe lusterko potrafi samo się obniżyć i tak zostać nie wraca do góry. Potem przez jakiś czas jest spokój aż któregoś dnia podobna sytuacja i to przy ustawieniu przełącznika od sterowania lusterkami na stałe w prawo. Przy włączonej funkcji i załączeniu wstecznego lusterko znaczy wkład opada ale po włączeniu biegu na D nie podosi się do zadanej pozycji, generalnie masakra.... :wink:
Opublikowano
Przecież wystarczy zostawić przycisk przesunięty w lewo i nie bedzie sie opuszczalo jak kogoś denerwuje :) ja uzywam tej funkcji tylko jak parkuje tyłem na parkingu i wtedy idealnie widać linnie :) na codzień jednak wyłączam bo potrafi irytowac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, tylko prawe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przecież wystarczy zostawić przycisk przesunięty w lewo i nie bedzie sie opuszczalo jak kogoś denerwuje :) ja uzywam tej funkcji tylko jak parkuje tyłem na parkingu i wtedy idealnie widać linnie :) na codzień jednak wyłączam bo potrafi irytowac

Pozostawienie przełącznika w lewo powoduje opuszczanie lusterka przy cofaniu, natomiast pozycja przełącznika w prawo wyłącza opuszczanie tak jest u mnie.

Opublikowano
Długo jeździłem e39, tam też jest taka opcja. lusterko opada po to, żeby widzieć tylne koło podczas cofania. Dla mnie rewelacja, i się zastanawiałem czy też takie rozwiązanie jest w E61.

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Miałem w E90 lewe lusterko, które czasem żyło własnym życiem tzn. przestawiało się po otwarciu. Rozebranie i czyszczenie styków przy silniczku pomoglo. Dla mojego obecnego jest nawet instrukcja naprawcza w TIS. Pewnie dotyczy też E60.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e70-x5-xdrive30d-sav/wiring-functional-info/body/mirrors/exterior-mirrors/driver-s-side/exterior-mirror-malfunction/mirror-adjustment-malfunction/DdauP2NY

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
umówmy się... ustawianie przełącznika na lewo by obniżało się prawe lusterko i to jeszcze bez możliwości regulowania tego prawego lusterka to kpina. Zawsze specjaliści z BMW mogą podpatrzeć forda albo opla... to nie jest trudne i skomplikowane
Opublikowano

nokerman

Jeżeli funkcji nie ma można ją dokodować i już będzie :mrgreen:

U mnie działa tak, ze przełącznik w lewo - nie rusza sie lusterko

Przełącznik w prawo - Na wstecznym opada i podnosi się ale nie pamietam czy i na D i P czy tylko na jednym z tych.

W wolnej chwili zerknę jak nie zapomnę czy da się jakoś ustawić ten poziom.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na bank w NCSie była możliwość dostrojenia tego jak bardzo ma się opuścić.

Niestety nie pamiętam tej instrukcji jak to zrobić.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 4 lata później...
Opublikowano

Bmw seria  1 2023 f40 - brak funkcji elektrycznie składanych lusterek, czy przy braku wspomnainej funkcji mam automatyczne obniżanie prawego lusterka przy wstecznym. Ewentualnie jak się włącza/aktywuje ?