Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To raczej dwie inne rzeczy. Przy słabym aku auto zawsze wyrzuca pełno błędów w modułach.
  • Odpowiedzi 370
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

U mnie samochód garażowany i codziennie jeźdżony więc to raczej nie ten przypadek.

Mandus jeszcze nie miałem w żadnym aucie swoim czy kogoś żeby woda przepływała po szybie centralnie tak, że utrudnia mi to patrzenie w lusterka. Jak już to leciało barfziej przy górnej krawędzi lub jak w A4 przy dolnej.

Opublikowano

Mandus jeszcze nie miałem w żadnym aucie swoim czy kogoś żeby woda przepływała po szybie centralnie tak, że utrudnia mi to patrzenie w lusterka. Jak już to leciało barfziej przy górnej krawędzi lub jak w A4 przy dolnej.

Jak na razie ja nie zauważyłem tego problemu, no ale może 5k km to jeszcze za mało albo nie jeździłem w duży ciągły deszcz. Na pewno zwrócę na to uwagę. Ale nigdzie wcześniej nie wyczytałem tego problemu, więc pewnie nie jest tak źle jak piszesz, ale może...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy coś już bliżej wyjaśniło się z ubytkami płynu chłodzącego w silniku B48? Z tego co czytałem, to komuś wymienili na gwarancji całą jednostkę z tego powodu.

W moim byłym F10 550xi coś tam dolewałem płynu chłodzącego, ale nie w takich ilościach...

A pytam, bo przymierzam się do nowej 330i.

Opublikowano
Mam to samo a jak używam więcej spryskiwaczy to dopiero płynie ściecha bąbelków po szybie. Tu coś poszło nie tak podczas projektowania.

W F30 tak samo.

PS JEchalem BMW 5 i szumi podobnie jak BMW 3 xD

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano

Też mi uciekł płyn chłodniczy. ASO niby wycieku nie znalazło, dolali co mieli dolać, póki co bez komunikatów o ubytkach, jak znowu ucieknie to zadyma murowana w serwisie ;). Za to nie mam trzasków lub skrzypienia plastików, itp efektów dźwiękowych wewnątrz kabiny.

Mam natomiast inny problem.

Stuka mi fotel kierowcy przy ruszaniu i hamowaniu, jakby któraś prowadnica dostała luzu i fotel leciutko się zaczyna unosić i jest jedno puknięcie. Na postoju też udaje mi się ten efekt wywołać. Miał ktoś coś podobnego? Na serwis to zgłoszę, ale przy okazji oleju, bo jakoś da się z tym żyć, a czasu nie mam aż tyle ostatnio, aby zgłosić problem.

Opublikowano

Mam natomiast inny problem.

Stuka mi fotel kierowcy przy ruszaniu i hamowaniu, jakby któraś prowadnica dostała luzu i fotel leciutko się zaczyna unosić i jest jedno puknięcie. Na postoju też udaje mi się ten efekt wywołać. Miał ktoś coś podobnego? Na serwis to zgłoszę, ale przy okazji oleju, bo jakoś da się z tym żyć, a czasu nie mam aż tyle ostatnio, aby zgłosić problem.

Miałem ten sam problem jakiś czas temu. Wkurzało strasznie ale poprawili od ręki. Niestety nie pomogę w temacie co to było bo nie dopytywałem.

Opublikowano
Podczas jazdy w deszczu powyżej 70km/h wycieraczki zbierają wode i zgarniają ją na lewy słupek. Tam jest rynienka która powinna odprowadzać wode w dół ale nie daje rady i połowa deszczówki leci mi na szybe. Jeszcze widać ewidentnie jak ta woda jest wprowadzana w wir poprzez pęd powietrza utworzonego pomiedzy słupkiem i lusterkiem. Myślałem ze rynienka się zapchała i blokuje spływanie wody ale jest drożna. Wygląda to tak :

W e91 miałem podobnie ale wody 3x mniej. Szyba pasażera jest sucha. Tez tak macie ?

W F11 było tak samo ale na pocieszenie w autach innych marek jest podobnie. Najgorzej jest jak jest to błoto częściowo błoto pośniegowe z solą. Jak wyschnie, nie widać prawie nic w lusterku patrząc przez boczną szybę :(

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi stuknęło 10K km i zero stuków, pisków, nigdzie woda nie wpada, keyless działa prawidłowo.

Jedynie spotify nie działa jako aplikacja w idrive. Ale po bluetooth słucham i jest ok.

2018- BMW 5 G30
Opublikowano
Jak zrobisz aktualizacje multimediów tak jak ja zrobiłem, spotify będzie pojawiać się za każdym razem jak wejdziesz do auta. Sparowany z Iphone x
Opublikowano
Jak zrobisz aktualizacje multimediów tak jak ja zrobiłem, spotify będzie pojawiać się za każdym razem jak wejdziesz do auta. Sparowany z Iphone x

Kolego jak robiłeś aktualizacje ? Jaki masz teraz firmware? A jaki miałeś wcześniej?Jeszcze jakieś różnice zauważyłeś?

Opublikowano
Nie pamiętam jaki był wcześniej soft, zleciłem to w ASO w czasie wymiany oleju. Jak będę w aucie i nie zapomnę to zobaczę aktualny. Oprócz tego, że działa lepiej spotify i szybciej łączy sie tel po BT, nie zauważyłem różnic. Jedynie jeszcze jest wizualna różnica w zegarach w trybie sport, przed było tło czerwone, po aktualizacji mam tło szaro/czerwone.
Opublikowano
Nie pamiętam jaki był wcześniej soft, zleciłem to w ASO w czasie wymiany oleju. Jak będę w aucie i nie zapomnę to zobaczę aktualny. Oprócz tego, że działa lepiej spotify, nie zauważyłem różnic. Jedynie jeszcze jest wizualna różnica w zegarach w trybie sport, przed było tło czerwone, po aktualizacji mam tło szaro/czerwone.

Bo u mnie aktualnie właśnie zawsze się spotify jak już zatrudni i czasami go ponownie pobiera i włącza muzykę po bluetooth ale nie przez spotify.. tez iPhone

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Gripen a nie przgmarzlo ci?:)

Nie, temperatura była dodatnia. Podobnie jest z kierownicą, czasami się włączeniu silnika nie opuszcza się.

Opublikowano
Przy 43000 km zaświeciła się kontrolka check engine, po przejechaniu 100km komunikat o niskim poziomie oleju. Dolałem 1 litr i OK.
Opublikowano
Przy 43000 km zaświeciła się kontrolka check engine, po przejechaniu 100km komunikat o niskim poziomie oleju. Dolałem 1 litr i OK.

Mam ten sam silnik i mi nie spada. Nawet wrecz przeciwnie. Po 10tys rosnie mi o ok 1/4 miarki czyli jakies 250-300ml. Sadze ze ma na to wplyw wypalanie filtra i czesto krotkie odcinki.

Opublikowano
Przy DPFie zawsze rośnie raczej a tu ubytek oleju a po zalaniu 1l bylo ok więc to chyba co innego.
Opublikowano
U mnie przez caly dzień nerki miałem otwarte mimo raczej chłodnego powietrza. Okazało się przy okazji wymiany oleju, że dolna roleta czy coś w ten deseń jest niesprawna i trzeba będzie wymienić.