Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam, nie doprecyzowałem pytania. Przeczytałem temat ale chodziło i o to czy ten konkrety z tej aukcji ktoś testował i działa. Dlatego zapytałem z tym konkretnym linkiem. Chce go zamówić dzisiaj, a jeśli nie odpowiedzi nie uzyskam zadzwonię tam jutro i zapytam czy posiada te parametry które powinien mieć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kilka razy były już pytania o to np. na stronie 231.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cU1bq44.png

Problem z adaptacją przepływki... Funkcja nie jest obsługiwana przez btool dla mojego auta, ale czy jest w planach? Diagnostyka i parametry live bezproblemowo ( poza wskazaniem ilości paliwa w baku. Cały czas jest parametr : - 1) :?:

N5H7V4Y.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupilem ten adapter https://ccy.pl/pl/sklep/interfejs-obd2-elm327-bluetooth-vgate-detail sprzedający zapewnił że jest PIC18, problem jest taki że btool łączy się jeśli wybiore samochód i silnik ale w live data nie pokazuje nic. Jeśli wybiore silnik automatycznie to nie rozpoznaje ECU. E90 2010 2.0 diesel 184km

miałem go i zwróciłem bo połączenie to loteria

Opublikowano
są sprawdzone przez wielu iCar 2, iCar 3, iCar Pro, to kupujecie jakieś wynalazki, które już nawet z wyglądu budzą wątpliwości bo przypominają najtańszą tandetę...
Opublikowano
A ja kupiłem iCar 2 i działa bardzo dobrze jedyny minus to taki że bez połączenia z telefonem wyłączy się po 30 min. (tak jak jest w opisie) i nie mogę go już włączyć tym przyciskiem tylko muszę go wyciągnąć i jeszcze raz włożyć w OBD. Pojechałem do sklepu na wymianę żeby działał ten włącznik i ku mojemu zdziwieniu i nie tylko sprawdzałem kilka iCar2 ,iCar3,iCar Pro i żaden nie chciał się połączyć z telefonem, tylko ten się łączył bez problemu który kupiłem pierwszy. Dlaczego tamte się nie chciały połączyć nie wiem
Opublikowano
A ja kupiłem iCar 2 i działa bardzo dobrze jedyny minus to taki że bez połączenia z telefonem wyłączy się po 30 min. (tak jak jest w opisie) i nie mogę go już włączyć tym przyciskiem tylko muszę go wyciągnąć i jeszcze raz włożyć w OBD. Pojechałem do sklepu na wymianę żeby działał ten włącznik i ku mojemu zdziwieniu i nie tylko sprawdzałem kilka iCar2 ,iCar3,iCar Pro i żaden nie chciał się połączyć z telefonem, tylko ten się łączył bez problemu który kupiłem pierwszy. Dlaczego tamte się nie chciały połączyć nie wiem

Z jakiej aukcji kupiłeś tego iCar a?

Już sam nie wiem z której aukcji kupić, czy lepiej zaufać szczęści i z dowolnej a ewentualnie zwracać.

Opublikowano

właśnie tam kupowałem , bo wydawały się pewne ale było tak jak pisałem . Obsługa super żadnych problemów z wymianą oddaniem czy udostępnieniem kilku sztuk i sprawdzeniu, bo byłem na miejscu. Także ani ja ani Oni nie wiedzieli co mogło być przyczyną że reszta nie chciała się łączyć :(

A mieli na telefonie program SDPROG PL i łączyły się bez problemu

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

o kur, ale cena :D 130zł

Ja akurat kupiłem u majfriendów dokładnie z aukcji poniżej - prawie 2 lata temu (wtedy był po 25zł albo wziąłem jako zapychacz koszyka do kuponu, nie pamiętam) działa do dzisiaj z E9x i F31

Pomarańczowy pasek z BT https://pl.aliexpress.com/item/32383340743.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fH9eUpB

Potem znajomym poleciłem

https://allegro.pl/oferta/elm327-icar2-vgate-obd2-interfejs-bluetooth-polski-8194134208

Zamówili dwie sztuki, śmigają bez problemów.

Wszystkie wybudzają się przyciskiem.

Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytanie do twórcy apki .Dlaczego licznik po wypalenia dpf się nie kasuje za każdym razem .Teraz wylądował mi się ale w międzyczasie były 4 wypalenia przeprowadzone do końca Auto e90 320d 163km
Opublikowano (edytowane)
Kupiłeś bluetooth czy wifi ?

Mój kolega kupił wifi i ja z tego samego linku kupiłem swój i oba działają, wybudzają się przyciskiem.

https://allegro.pl/oferta/oryginalny-interfejs-skaner-obd2-wifi-icar-2-vgate-5589351965

Ja kupiłem bluetooth, działa po wpięciu w OBD tylko tak jak mówię nie chce się wzbudzić przyciskiem po tych 30 min. być może z moim samochodem coś nie tak :(

Edytowane przez poldziu
Opublikowano

Ja kupiłem bluetooth, działa po wpięciu w OBD tylko tak jak mówię nie chce się wzbudzić przyciskiem po tych 30 min. być może coś z moim samochodem coś nie tak :(

No tak może to być wina po stronie auta a nie interfejsu, zweryfikuj na innym samochodzie.

Opublikowano

Cześć, właśnie zacząłem korzystać z apki.

Korzystam z tego niebieskiego obd scan c897989230eead1c.jpg i jak na razie hula wszystko cacy - allegro 40 zł?

Wrzucam pierwsze parametry jakie zapisałem po 30 minutowej jeździe w mieście.

77bdf351ae1924dem.jpg

bcbe76507e3ae7f0m.jpg

Motor n52b30 - czy powinienem uaktywnić jeszcze jakieś parametry w aplikacji?

Zaciekawiła mnie zakładka z akumulatorem, naładowanie 58%. Czy to się zwiększa podczas dłuższej jazdy? Bo chyba co chwile podskakiwało o 1 %. Czy po prostu akumulator już jest w połowie życia?

Opublikowano
Czy licznik czasu pracy oznacza ilość godzin silnika na chodzie? Jak to u Was wyglada? U mnie n47 przebieg 255k czas 4938 godzin.
Opublikowano
Szanowni forumowicze, chciałbym w tym miejscu podzielić się moją radością z aplikaxji btool. Działa świetnie i ułatwia wiele rzeczy. Dołączam się do licznych podziękowań AUTOROWI apki. Dodatkowo warto nadmienić, że jest On bardzo uprzejmy i cierpliwy w udzielaniu porad. Pozdrawam wszystkich!
Nic nie stuka nic nie puka...