Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, a gdzie mogę znaleźć reset adaptacji skrzyni automatycznej 8hp w f31 lci ? Widzę tylko opcje kasowania funkcji uczenia się
Opublikowano

Za kilka godzin pojawi się nowa wersja 2.3.23 z funkcją resetu adaptacji skrzyni w serii F.

Przy okazji: W nowej wersji nie będzie możliwości zmiany katalogu do którego aplikacja zapisuje pliki z logami, błędy itd.

Jest to spowodowane nowymi wymaganiami dla androida. Apliacje nie mogą (poza nielicznymi wyjątkami) zapisisywać/odczytywać pliki w dowolnym miejscu natomiast każda aplikacja ma przydzielony własny katalog. Ścieżkę do katalogu można podejrzeć w ustawieniach aplikacji.

Opublikowano

Czy to normalne że temp wskazywana na zegarach różni się od ok kilku stopni niż to co pokazuje aplikacji w zakładce temp powietrza otoczenia. Bo czujnik chyba jest ok bo temp powietrza otoczenia i temperatura dolotu są takie same co do stopnia praktycznie.

Silnik n47.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy to normalne że temp wskazywana na zegarach różni się od ok kilku stopni niż to co pokazuje aplikacji w zakładce temp powietrza otoczenia. Bo czujnik chyba jest ok bo temp powietrza otoczenia i temperatura dolotu są takie same co do stopnia praktycznie.

Silnik n47.

Porównaj jeszcze raz te wartości gdy silnik ci się rozgrzeje....

- w czasie jazdy

- w czasie jazdy , w korku

- gdy zaparkujesz auto i nie będziesz go gasił przez ok 1min.

Opublikowano

Hej, takie błędy mi wywaliło. Dodam że na biegu jałowym buja samochodem i falują obroty.

Co może być przyczyną, albo co byście polecili zrobić na początek??

Auto: e91 320D 2008r.

69bd54d84bfbac6amed.jpg

Opublikowano

Witam

N43

Nie pokazuje wogole lambda offset adaptations mg/stk

Ani dla homogenic ani dla stratified mode.

Chcialem zapytac czemu?

Dzieki

Opublikowano
Cześć, nie mam teraz możliwości sprawdzenia- czy program ma możliwość zrobienia testu wiatraka chłodnicy?
Opublikowano
Czy jest w planie rozszerzenie aplikacji o możliwość kodowania np. modułu świateł dziennych, skrętnych, zmiany języka czy blokowania drzwi?

IMG_20241124_105416388_HDR.thumb.jpg.3a791b4a8162ae18ff734e88542a0d50.jpg

Opublikowano
Witam, po ostatniej aktywnej regeneracji , sadza wogóle sie nie wypaliła a jechałem chyba z 30 min autostradą, wyskoczył komunikat regeneracja zablokowana, ktoś wie jaka może być przyczyna
Opublikowano
Chyba musi zostać spełnione kilka warunków: ilość paliwa w baku, odpowiednia prędkość, temperatura i coś jeszcze tam było. Ciśnienie wsteczne masz dobre?
Opublikowano
Sprawdź jakie masz ciśnienie wsteczne na włączonym silniku na biegu jałowym i jakie na wyłączonym silniku. Może czujnik ciśnienia spalin/różnicy cisnień szwankuje.
Opublikowano

Mam problem z aplikacją... W funkcjach serwisowych nie mogę wejść w sterowanie pompy paliwa nie ma też możliwości funkcji serwisowej hamulca ręcznego f11 2011r

Ktoś wie co mogło się stać?? Kiedyś normalnie wszystko działało a teraz lipa...

Opublikowano
Żeby pompa nie pracowała na sucho po wymianie filtra to też trzeba użyć tej funkcji serwisowej "wstępna pompa paliwa " czy jakiejś innej ?