Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak chcesz zczytac bledy z wszystkiego na raz to moze nawet potrwać minute.

Jaki adapter uzywasz?

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Adapter Carly. Na poprzednim fonie xperia xz2 Compact czytało w miarę szybko. Dam jutro więcej czasu,bo dzisiaj miałem wrażenie, że apka się zawiesiła..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Adapter Carly. Na poprzednim fonie xperia xz2 Compact czytało w miarę szybko. Dam jutro więcej czasu,bo dzisiaj miałem wrażenie, że apka się zawiesiła..

Zacytuję pawelgawel.......

........ odczyt błędów: Wcześniej było szybciej, ale za to aplikacja nie zawsze odczytywała błędy EGS i DSC. Teraz czyta te moduły bez problemów ale czas niestety się wydłużył, głównie za za sprawą modułów których nie ma w aucie. Jeśli używasz jednego auta to można to można wybrać opcję 'Ukryj nieaktywne moduły'. Spróbuję jeszcze przyspieszyć odczyt.......

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześc,

Wymieniałem dzisiaj u siebie czujnik AUC, próbowałem skasować błędy ale niby wszystko poszło a wciąż te same są aktywne (między innymi te związane z odłaczeniem i słabym akumulatorem).

Jak procedura kasowania powinna być przeprowadzona?

Na kluczyku, na zapłonie czy na pracującym silniku? Co po skasowaniu? Reset, czy odpalamy i jedziemy?

Ponadto zauwazyłem nowy błąd którego wcześniej nie miałem:

z modułu TEL: D690

Wersja aplikacji: 2.3.21

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
aplikacja potrafi wyrzucac jakies nieistniejace bledy. mi uparcie wywalala blad grzania fotela. ista nie pokazywala tego bledu a fotel grzeje.
Opublikowano

Mam pytaie o funkcje serwisowe / adaptacja EGR

Maksymalna wartosc jaka moge dac dla mojego N57 to 0 zmienic na 0.7 . Przy wiekszej wartosci leci blad

Da sie zmienic jakos ten limit np. do 40 mg/stroke ?

pozdrawianm,

Opublikowano
Panowie mam pytanie o adapter Carista. Zakupilem taki poniewaz byl polecany. Polaczenie sie z nim to koszmar albo trwa to 5 min albo wywali blad. Raz na 10 razy sie polaczy. Probowalem na roznych telefonach. Wylaczalem bt w samochodzie bo myslalem ze to przez to. Jednak na 2 tel xiaomi MI6 i MI5 zawsze problemy. Nie wiem czy adapter jest uwalony czy co. Dzisiaj sproboje na huawei od zony. Czy tez macie z nim problemy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez mam cariste i żadnych problemow z połączeniem. Niby mówią ze caristy nikt nie podrabia ale moze sprawdz programem do testowania adapterow elm co tam ci wyswietli

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No bezpiecznie jest wyłączyć , smartwatche , słuchawki bt czy wifi z kamerki , czy radio z bt . bo się to niestety mocno między sobą żre .
Opublikowano
Mam pytaie o funkcje serwisowe / adaptacja EGR

Maksymalna wartosc jaka moge dac dla mojego N57 to 0 zmienic na 0.7 . Przy wiekszej wartosci leci blad

Da sie zmienic jakos ten limit np. do 40 mg/stroke ?

pozdrawianm,

Do czego służy ta opcja i w jaki sposób zmiana wartości wpływa na pracę silnika?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się jednak jest trochę wątpliwości co do wartości ustawień , z tego co przeczytałem rekomendowane jest ustawienie w n47 wartości 0,7 jednak są opinie że wpływa to negatywnie na dynamikę.

Wartość 0,7 oznacza że zawór jest całkowicie zamknięty podczas jazdy ?

Ktoś może to wyjaśnić jak zrobić żeby ustawienie było optymalne bez utraty osiągów oraz uzyskać czyste spaliny w komorze spalania?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Zacznijcie od sterownika, łatwiej go wymienić niż świece, a gdy błędy świec nie znikną zawsze można go odesłać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
próbowalem podlaczyc dzis f10 z silnikiem n57. aplikacja laczy sie przez icar pro 4.0 bt. mozna sprawdzic akumulator, mozna sprawdzic dpf, ale nie przy live data i oczekiwane - jest blad polaczenia ze sterownikiem silnika. znany problem? czy cos zle ustawilem przy polaczeniu?