Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokładnie. Męczycie się z tym bluetootem, jak zwykły kabel śmiga jak szalony. Działa z innymi programami. Nie zrywa połączenia. Logi robi idealnie. Ja mam DDE7, jabel K DCAN i to jest super opcja.

Niby tak, ale chce skorzystać z btool na androidzie. Chyba, ze te kabelki mają szansę działać z apką. Może jakiś sprawdzony link do kabelka albo BT podrzucicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupujesz przejsciówkę z USB zwykłego na mikro i do tego podłączasz dowolny kabel do diagnozy. Właśnie btool działa najszybciej ze zwykłymi kablami, a nie bluetoothem.

Pierwszy z brzegu kabel kup do swoegi auta z popularnego serwisu aukcyjnego.

Opublikowano
Kupujesz przejsciówkę z USB zwykłego na mikro i do tego podłączasz dowolny kabel do diagnozy. Właśnie btool działa najszybciej ze zwykłymi kablami, a nie bluetoothem.

Pierwszy z brzegu kabel kup do swoegi auta z popularnego serwisu aukcyjnego.

Nie każdy telefon to obsluguje musi byc obsluga otg samsung chodzi u mnie ale juz drugi huawei nie obsluguje chociaz to niby wyzszy model.. takze niektorzy sa skazani na bluetooth

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawda. Telefon musi obsługiwać OTG, czyli jak wsadzisz przez przejsciówkę pendriva to telefon musi go wykryć.
Opublikowano
Ciekawi mnie czemu przybywanie sadzy w minusowych temperaturach jest zupełnie inna niż w temperaturach dodatnich. Teraz jest zimno a przejechałem już 350km a sadzy dopiero jest 16g gdzie przy temp dodatnich jest tyle już po 100km

Tez to zauwazylem jak i czesto zamkniety egr na 5%.Odlacz na moment przepustnice to wyzerujesz sadze i tez inaczej liczy,ogolnie smiem twierdzic ze auto z uszkodzona lub odlacząona przepustnica nie bedzie podejmowalo proby wypalanie dpf nigdy

Opublikowano
Ciekawi mnie czemu przybywanie sadzy w minusowych temperaturach jest zupełnie inna niż w temperaturach dodatnich. Teraz jest zimno a przejechałem już 350km a sadzy dopiero jest 16g gdzie przy temp dodatnich jest tyle już po 100km

Tez to zauwazylem jak i czesto zamkniety egr na 5%.Odlacz na moment przepustnice to wyzerujesz sadze i tez inaczej liczy,ogolnie smiem twierdzic ze auto z uszkodzona lub odlacząona przepustnica nie bedzie podejmowalo proby wypalanie dpf nigdy

Oczywiście bo klapa przy wypalaniu jest przymykana by podnieść temperatur ę spalania.

Opublikowano
Prawda. Telefon musi obsługiwać OTG, czyli jak wsadzisz przez przejsciówkę pendriva to telefon musi go wykryć.

Telefon mam Samsung s8, więc pewnie obsługuje OTG.

Jednak mam problem z wyborem kabelka, bo nie ma jednoznacznych opisów ze zadziała w F11

Pomóżcie proszę.

1. https://allegro.pl/bmw-k-d-can-interfejs-diagnostyczny-inpa-dis-tis-i7417304269.html?reco_id=8eb8a33b-f658-11e8-8d66-246e9680cca8

2. https://allegro.pl/interfejs-bmw-usb-k-dcan-inpa-dis-profesjonalny-i7164684382.html?reco_id=8eb8a33b-f658-11e8-8d66-246e9680cca8

3. https://allegro.pl/bmw-inpa-dis-kabel-k-dcan-seria-e-e46-e39-e60-e90-i7605732204.html

Wiem nie powinienem linkować, ale nic nie reklamuję. Jak ktoś pomoże to usunę bezzwłocznie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
F11 diagnozuje się po kablu ENET tak że nie jestem pewny czy zadziała kabel który polecają koledzy. Osobiście używam adaptera Carly do połączenia się z F10 i nie ma problemu.
Opublikowano

No i właśnie.

Podoba mi się Btool, po proste w obsłudze, ale nie wiem jak z tym będzie w F11 i silniku N47S1. Czy to kabelek czy adapter BT, wszystko jedno. Kupiłbym cokolwiek sprawdzonego i pewnego.

Może autora programu poproszę o opinię.

Opublikowano

Liczę na to bardzo. Dzięki za pomoc. Dodam tylko że auto jest z listopada 2011.

03.12

Dziś uzyskałem informacje na priv od kolegów z forum i wygląda na to, że wracamy na 1 stronę postu i kupujemy jak jest napisane przez pawelgawel.

Za pomoc, dzięki,

Opublikowano
A kiedy kasowanie inspekcji zawita do apki? Można mieć nadzieję że niedługo? Również do serii F ?

Inspekcje to kasujesz z pozycji zegarów.

Niestety u mnie nie mogę wykasować z pozycji zegarów. Pokazuje mi się napis : Reset niemożliwy. A nie mam dostępu do kompa żeby to wyprostować. A autor apki pisał wcześniej że taka funkcja w apce się pojawi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
CARISTA - na jakim to ELM jest? 2.1?

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
Może ktoś kto ma serię Fxx napisze jeszcze jakiego adaptera używa.

Witam.

Ja używam w swoim F11 silnik N47T adapter OBD SCAN z drugiego zdjęcia na pierwszej stronie i działa choć czasami zrywa połączenie ale dziś zamówiłem adapter na micro USB bo posiadam kabel K+DCan do IST-y więc sprawdzę jak będzie działać na takiej przejściówce.

Opublikowano
Panowie czy u Was aktualizacja btool też nie może się zrobić?
.

Wczoraj miałem aktualizacje na 2.76 u mnie śmiga.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też mam problem z aktualizacją od kilku dni ale nie Btool tylko Carly, nawet odinstalowałem aplikację aby zainstalować ponownie i teraz nie mogę jej zainstalować w ogóle.
Opublikowano
2.77 coś nie chce pobrac

ja mialem kilka wersji wczesniej podobny problem pobieralo aktualizacje i nie moglo zainstalowac nowej wersji pomoglo czyszczenie danych aplikacji google play i od razu poszlo moze to Wam w czyms pomoze