Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli będę brać 19" z salonu BMW to na pewno przód i tył 245

Różnica w cenie żadna.

Co przemawia za 4x taka sama felga vs ogumienie mieszane?

18 cali dzisiaj widziałem na g30 i optycznie trochę dla mnie za małe.

• Odpowiedzi 422
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 równe lepiej zjedziesz wymieniając co sezon przody z tyłami
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jest. Dla 245/40 R19.

Pirelli Winter Sottozero 3 r-f 1500 zł/szt.

Pirelli P Zero Winter 1200 zł/szt.

Opublikowano

Różnica w cenie żadna.

Różnica w cenie jest. Przy modelu 845M Jet Black w wariancie 4x245 cena to 13.150 a 2x245 + 2x275 cena wzrasta do 15,150. Taką dostałem ofertę po jakimś tam rabacie.

Wydaje mi się, że auto zimą będzie lepiej się prowadzić na 4 takich samych kołach ale nie będę się upierać. Przy mieszanych auto z tyłu wizualnie na pewno lepiej się prezentuje. 245 to takie cieniunio kółecka

Natomiast zgadzam się co do Twojej opinii nt. 18"

Edit: a takie małe pytanko do Was bo nie mam doświadczenia z xdrive. Co w momencie jak złapiemy kapcia? Dojazdówkę można zaaplikować? Ewentualnie wrzucić koło zimowe na czas naprawy/wymiany czy nie wolno bo napęd dostanie po d**ie? Pytam bo znajomy kiedyś jeszcze w serii 5 zmienił sobie profile opon na o 5 grubsze np z 35 na 40 i napęd się posypał

Opublikowano

Różnica w cenie żadna.

Różnica w cenie jest. Przy modelu 845M Jet Black w wariancie 4x245 cena to 13.150 a 2x245 + 2x275 cena wzrasta do 15,150. Taką dostałem ofertę po jakimś tam rabacie.

Wydaje mi się, że auto zimą będzie lepiej się prowadzić na 4 takich samych kołach ale nie będę się upierać. Przy mieszanych auto z tyłu wizualnie na pewno lepiej się prezentuje. 245 to takie cieniunio kółecka

Natomiast zgadzam się co do Twojej opinii nt. 18"

Edit: a takie małe pytanko do Was bo nie mam doświadczenia z xdrive. Co w momencie jak złapiemy kapcia? Dojazdówkę można zaaplikować? Ewentualnie wrzucić koło zimowe na czas naprawy/wymiany czy nie wolno bo napęd dostanie po d**ie? Pytam bo znajomy kiedyś jeszcze w serii 5 zmienił sobie profile opon na o 5 grubsze np z 35 na 40 i napęd się posypał

Tu złapałem wczoraj 18 cali.. Ciut za mało.

Y1Qdp2U5_IMG_6819.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Różnica w cenie żadna.

Dla kogoś kto lubi jeździć w alpy to tylko do 245 założysz łańcuchy a zakłada się je tylko na tył według instrukcji.

Opublikowano
W Bawarii maja na wyprzedaży koła zimowe.

Komplet 19 ze zdjęcia poniżej 12k. Ogumienie mieszane.

1JBNRmK7_72439667-F1A4-4BE4-8351-B26A7271E0FD.jpeg

Bawaria Katowice? 2x245 i 2x275 tak?

Opublikowano

Bawaria Katowice? 2x245 i 2x275 tak?

Ja w bawarii WAW. Dokłądnie 2x245 i 2x275

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, nie znam sie.

Na zimnych oponach tj. po odpaleniu mam tak.

Dopompować do 2.7?

2-E426-EF2-1-CE1-461-C-A860-3-ADC3627-C75-E.jpg

a jakie wartości masz na tabliczce dla swojego rozmiaru opon? ten sam rozmiar należy również ustawić w ustawieniach auta.

Opublikowano
mm88 dzięki wielkie za info. Już je łyknąłem :D

Haha. Ja też od pt na nich jeżdżę.

Ja zamówiłem auto właśnie na tych czarnych 19 bojąc się że 20 z ruf będą za twarde.

Mógłbyś pokazać jak auto wygląda na tych czarnych felgach ? jak odczucia w kwestii komfortu na tych 2 felgach?

Opublikowano

Auto odbiorę w tym tygodniu.

Pamiętam jak w połowie 2021 jeździłem testowym 530i z tymi 19tkami (zawias M) to komfort był bardzo spoko

Opublikowano
mm88 dzięki wielkie za info. Już je łyknąłem :D

Haha. Ja też od pt na nich jeżdżę.

Ja zamówiłem auto właśnie na tych czarnych 19 bojąc się że 20 z ruf będą za twarde.

Mógłbyś pokazać jak auto wygląda na tych czarnych felgach ? jak odczucia w kwestii komfortu na tych 2 felgach?

Komfort na EDC super. Na 20 letnich nie wiem, bo 2h po odebraniu auta zmieniłem na zimówki.

DAFAAB78-CC94-4-F89-81-F5-F36-BFF686-F5-D.jpg

405-C9931-DE9-E-41-A0-B4-FC-8-C140-CA8-A068.jpg

Opublikowano

A nie orientujesz się czy można taki komplet kupić ale 4x245 szerokość?

Opublikowano

Można ale trzeba zamówić. Cena tam w Bawaria Wwa to coś koło 13.100 brutto

Jak tak teraz patrzę to się zastanawiam czy dobrze zrobiłem biorąc Ledy zamiast laserów. Hmm

Z drugiej strony to jednak założyłem sobie pewien budżet i trzeba było się tego trzymać

Tu 2k tam 3k i się robi dycha, dwie więcej :mrgreen:

Opublikowano

Jak tak teraz patrzę to się zastanawiam czy dobrze zrobiłem biorąc Ledy zamiast laserów. Hmm

Z drugiej strony to jednak założyłem sobie pewien budżet i trzeba było się tego trzymać

Ja żałuje tylko asystentów pro, ale i tak handlowiec mówił, że z nimi by się nie wyprodukował ze względu na brak radaru przedniego..

A tak, to wiadomo. Ja też klikałem, a to webasto, lasery, 150k w dodatkach pękło lekko.

Opublikowano

To są dylematy "normalnego" człowieka, takiego z limitem :D

Ja wyszedłem z 20d a biorę 40i i coś trzeba bylo niestety pociąc więc zrezygnowałem np. z head-upa którego nigdy nie miałem i nie wiem czy on mi życiowo potrzebny, że szklanego dachu który wyglada mega ale szoruję o niego głową, czy też tapicerki merino tartufo. Liczę że silnik zrekompensuje mi te "braki" :D choć head upa może jeszcze dołożę, tu sie lekko zastanawiam czy jednak nie warto

Opublikowano

To są dylematy "normalnego" człowieka, takiego z limitem :D

Ja wyszedłem z 20d a biorę 40i i coś trzeba bylo niestety pociąc więc zrezygnowałem np. z head-upa którego nigdy nie miałem i nie wiem czy on mi życiowo potrzebny, że szklanego dachu który wyglada mega ale szoruję o niego głową, czy też tapicerki merino tartufo. Liczę że silnik zrekompensuje mi te "braki" :D choć head upa może jeszcze dołożę, tu sie lekko zastanawiam czy jednak nie warto

Ja z HUDem jestem od 2006 w mojej e60 więc się bardzo przyzwyczaiłem. U mnie must have aczkolwiek na pewno da sie bez niego żyć. No i cena za niego tez nie jest mała