Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam,

czy na ten numer vin są akcje serwisowe? W szczególności zawór EGR.

WBAW Z510 40 0Y24527

Dziękuję.

Brak akcji

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Cześć,

byłbym wdzięczny za sprawdzenie, czy jest akcja na EGR? Bo mi w ASO nie chcą potwierdzić.

VIN: WBAWY110600C53797

Dzięki z góry Panowie.

Jest akcja na odpływ wody.

Opublikowano

Bardzo dziękuję Kruk.

EGR bez akcji?

Bo mam dwa wpisy wg. VIN:

1) 10064060200 Optymalizacja odpływu wody - czyli to co napisałeś.

2) 1INFO211056 Service Action in Case of Customer

Complaint (SACC): Topic "Exhaust-

Gas Recirculation Cooler Nx7"

Czyli chyba tylko na wypadek narzekania klienta? Mam narzekać w ASO i mi to zrobią?

Cześć,

byłbym wdzięczny za sprawdzenie, czy jest akcja na EGR? Bo mi w ASO nie chcą potwierdzić.

VIN: WBAWY110600C53797

Dzięki z góry Panowie.

Jest akcja na odpływ wody.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Możesz zgłosić usterkę np. ubytek płynu ale dokonają sprawdzenia i jeśli nie cieknie to nie wymienią. To nie jest akcja przywoławcza ale tak na wszelki wypadek.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest akcja na chłodnicę EGR.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nadal nic...
Opublikowano

Czy na moje auto jest akcja ?

VV37814

Wg tego co sprawdzalem to jest

20201108-201651.jpg

Prosze koledzy pomozcie i zweryfikujcie czy dobrze to zrobilem

Opublikowano
Czy na moje auto jest akcja ?

VV37814

Wg tego co sprawdzalem to jest

20201108-201651.jpg

Prosze koledzy pomozcie i zweryfikujcie czy dobrze to zrobilem

Wg. mnie dobrze zrobiłeś, ale chyba nie ma akcji. Ja mam u siebie to co powyżej oraz "Kontrola i w razie potrzeby wymiana chłodnicy recyrkulacji spalin". Po kontakcie z serwisem potwierdzili, że mam akcje serwisową.

Sprawdziłem kilka VINów z tematu i praktycznie każdy miał to co Ty wkleiłeś, a mimo to były odpowiedzi: "nie ma akcji serwisowej"

Jak dla mnie to ten wątek powinien być podzielony na dwa:

-Czy samochód podlega akcji serwisowej

-Informacje odnośnie akcji serwisowej

Przelecenie wszystkich 153 stron zajmuje ładnych kilka godzin... z czego 80% jak nie więcej to "czy mój VIN podlega akcji". W wątku nie znalazłem informacji, czy jak ktoś ma to co wklejone wyżej to może mieć dokonane oględziny jak ubywa płynu chłodniczego (Edit: jest na poprzedniej stronie). Tak samo znalezienie instrukcji jak samemu zrobić oględziny i jakiego efektu się spodziewać też nie jest proste, a w tym wątku jest...

Państwo Admini czy jest szansa na podział wątku?

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Czyli wychodzi ze nie mam akcji serwisowej ,???

Wiec moze ktos wyjasnic co oznacza ten tekst/ta informacja ?

Pomozcie prosze

Tak mi odpisalo BMW

Screenshot-20201109-095759-Gmail.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To oznacza, że nie ma akcji serwisowej. Gdy zgłosisz usterkę z tym związaną np. ubytek płynu, panowie sprawdzą i jeśli stwierdzą uszkodzenie chłodnicy EGR to BMW pokryje koszty. Jak dotąd nie słyszałem by komuś przy ewidentnej usterce odmówili.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak akcji.
Opublikowano
Witam. Bardzo bym prosil o sprawdzenie, czy jest jakas akcja serwisowa na vin. WBA5L51090G220170
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak akcji
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Kupiłem właśnie F10 z 2011 roku 520d (VIN WBAFW11090C655170). Jeden z mechaników przy robieniu wyceny wymiany zaworu EGR powiedział mi, że mam akcję serwisową na chłodniczkę spalin. W związku z tym mam trzy pytania:

1. Jeżeli macie możliwość to czy mógłby mi to ktoś potwierdzić?

2. Jeżeli mam akcję to jakie są kolejne kroki? Czy naprawy/sprawdzenia mogę dokonać wyłącznie w ASO?

3. Czy chłodniczka jest wymieniana czy tylko 'sprawdzana'? Jeżeli jest wymieniana to razem z EGR?

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Kruk sprawdzi czy masz akcje serwisowa, albo zadzwon do ASO.

Aso czasem sprawdza i nic nie robi a czasem wymiania chlodzniczke, to w zaleznosci od jakichs ich parametrow.

Chlodniczka jesli do wymiany to bez EGR-u. EGR stary zostaje

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam, bardzo proszę o sprawdzenie czy jest akcja, vin C887023

Brak akcji

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam

A w mojej F 10 są jakieś akcje?

WBAFW11050DU34966

Pozdrawiam

Brak akcji

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Cześć,

Kupiłem właśnie F10 z 2011 roku 520d (VIN WBAFW11090C655170). Jeden z mechaników przy robieniu wyceny wymiany zaworu EGR powiedział mi, że mam akcję serwisową na chłodniczkę spalin. W związku z tym mam trzy pytania:

1. Jeżeli macie możliwość to czy mógłby mi to ktoś potwierdzić?

2. Jeżeli mam akcję to jakie są kolejne kroki? Czy naprawy/sprawdzenia mogę dokonać wyłącznie w ASO?

3. Czy chłodniczka jest wymieniana czy tylko 'sprawdzana'? Jeżeli jest wymieniana to razem z EGR?

Dziękuję i pozdrawiam.

Głupot Ci nagadał. Nie masz akcji z automatu.

Jest tylko możliwość po zgłoszeniu usterki przez użytkownika. Jeśli wystąpi ubytek płynu chłodzącego to możesz zgłosić usterkę w ASO i jeśli potwierdzą uszkodzenie Chłodnicy EGR zostanie to naprawione na koszt BMW.