Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś z forumowiczów spotkał się z przejsciówką z AUX na USB i montował to w swoim samochodzie?

w swoim e90 mam bussines navi i właśnie rozglądam się za dobrej jakości kablem AUX, żeby połączyć autko z iphonem, ale natknąłem się na coś takiego jak AUX na USB? Czy to działa w e90??

http://allegro.pl/kabel-przejsciowka-jack-3-5mm-aux-na-usb-otg-host-i4901985109.html

Opublikowano (edytowane)

Ja u siebie mam cos takiego z tym ze poprzedni właściciel tzn. niemiec już to zamontował i faktycznie to działa u mnie z ipodem.

Tzn w iDrive widzę wszystkie katalogi z muzyka moge sie po nich przemieszczać, uruchamiać itd.

Z kierownicy również można przeskakiwać do kolejnego tytułu, pogłośnić, przewinąć do przodu

http://www.langer.de/net/index.php?option=com_content&task=view&id=16448&Itemid=1438

Aha Ipoda mam caly czas podpietego i przy okazji zawsze jest doładowywany, nie zauważyłem jakichś negatywnych skutków dla baterii, prąd ładowania i tak pewnie jest niewielki.

Edytowane przez Speedstar6
Opublikowano
Wejście aux potrzebuje zewnętrznego źródła zasilania. Działa ono podobnie jak słuchawki. Jest tam wejście na lewy kanał, prawy kanał, i masa. Jeśli chcesz podłączyć pod aux pendrive z muzyką to na pewno nie zadziała. Być może ale nie jestem pewny zadziała z jakąś mp3. Ale sterowanie i tak musiałoby odbywać się z tej mp3 trochę droższym ale fajniejszym rozwiązaniem są zmieniarki USB /SD. Działa przy nich sterowanie z kierownicy i nie trzeba bawić się z obsługą dodatkowego urządzenia. Ewentualnie zwykły kabel Jack - Jack. Bo takiego kabla USB nie podlaczysz do telefonu. ;-)
Opublikowano
Wejście aux potrzebuje zewnętrznego źródła zasilania. Działa ono podobnie jak słuchawki. Jest tam wejście na lewy kanał, prawy kanał, i masa. Jeśli chcesz podłączyć pod aux pendrive z muzyką to na pewno nie zadziała. Być może ale nie jestem pewny zadziała z jakąś mp3. Ale sterowanie i tak musiałoby odbywać się z tej mp3 trochę droższym ale fajniejszym rozwiązaniem są zmieniarki USB /SD. Działa przy nich sterowanie z kierownicy i nie trzeba bawić się z obsługą dodatkowego urządzenia. Ewentualnie zwykły kabel Jack - Jack. Bo takiego kabla USB nie podlaczysz do telefonu. ;-)

"..... droższym ale fajniejszym rozwiązaniem są zmieniarki USB /SD. Działa przy nich sterowanie z kierownicy i nie trzeba bawić się z obsługą dodatkowego urządzenia... " Możesz podać jakiś przyklad takiego urządzenia ?

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
To jest bluetooth podłączony do instalacji AUX. Można używać naprzemiennie, albo po kablu, albo bluetooth. Całość schowana w podłokietniku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest zdecydowanie tańsze rozwiązanie http://allegro.pl/sony-sbh50-zestaw-sluchawkowy-bluetooth-radio-fm-i6710081482.html

Oczywiście Sony nie jest wyjątkiem podaje jako przykład. Minus tego jest taki, ze jak ktoś ma fabryczny BT w samochodzie to czasem się zakłócają i powoduje wylogowanie telefonu, oraz audio musi być przełączone na tryb wejścia audio. Plus jest taki, że można za jego pomocą odbierać telefony (po sparowaniu go z telefonem) wtedy głos mamy w fabrycznych głośnikach, natomiast mikrofon jest niestety w urządzeniu.

Opublikowano

A próbował ktoś przerobić wejście AUX, aby mieć możliwość ładowania?

Planuję kupić E90 z navi więc telefon i tak będzie prawował przez BT, więc może sobie siedzieć w schowku i w międzyczasie się ładować.

Jest to realne? Dodam, że navi Business, więc nie ma w nich chyba USB

Opublikowano
Hej, mam u siebie podłaczone do gniazda AUX transmiter z karta pamieci i muzą. Dzieki podłaczeniu przez gniazdo AUX mam czysty odbiór ,ale sterowanie mam przez pilota do transmitera. Pozdrawiam :lol:
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Podlaczam sie do tematu. Jak sluchac muzyki z pendriva bez wejscia usb majac tylko aux i radio business

Niestety nie da się. Trzeba kupić mini odtwarzacz MP3 z wyjściem mini jack na słuchawki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeżeli podłączę odtwarzacz mp3 to jak będzie ze sterowaniem ? przełączanie muzyki tylko przez odtwarzacz czy z kierownicy też zadziała ?

Tylko z odtwarzacza. To chyba oczywiste :duh: