Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy ratujcie bo zwariuje :( czym smarujecie uszczelki w drzwiach ?, w E87 wszystko było ok a tutaj trzeszczy jak w starym gracie, [bAD].... mnie trafia

Kiedyś psikałem silikonem w sprayu, było spoko. :)

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
przez 5 lat jak miałem E87 smarowałem uszczelki POORBOY'S WORLD NATURAL LOOK i wszystko było ok, tutaj raz posmarowałem i wytrzymać się nie da.....

Było nie przecierać to teraz masz :-p

Na poważnie, to po co robisz takie rzeczy w praktycznie nowym aucie..?

Opublikowano

strasznie matowe były te uszczelki więc mnie korciło.

Dzisiaj przyszła paczka nowych kosmetyków oraz pianownica ręczna, czekam jeszcze na zestaw do pielęgnacji powłoki modesta

http://files.tinypic.pl/i/00881/3asgdc650j5p.jpg

Opublikowano
Poszalałeś :) , fajny zestawik :cool2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tez ostatnio dokupiłem pianownice - trochę się trzeba namachać ale piana daje radę.

Z uszczelkami zrobiłem to co ty, teraz sam już nie wiem czym je natrzeć, a może lepiej zmyć dressing :roll:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Bardzo fajnie wygląda ta jedyneczka. Co do zachowania czystości lakieru w F20- musisz się pogodzić z tym, że tylko trochę wilgoci na jezdni i już tył uwalony.

Co do ceny nerek z wymianą- mi przedlifcie zrobili to za 400-500 zeta (dokładnie nie pamiętam), patrząc po rejestracji prawdopodobnie w tym samym ASO;)

No i powłokę też w tym samym miejscu robiliśmy, także chłopaki mieli już trochę doświadczenia z tą budą :D Właśnie się do nich muszę pokazać na odnowienie i korektę.

Opublikowano

Randall@ na uszczelki pomogło przeczyszczenie spirytusem, jeszcze jakieś delikatne trzaski słychać ale mam nadzieje że zniknął po kolejnym czyszczeniu

stuffman@ chłopaki z autoestetyki robią robotę, moim zdaniem numer 1 w Lublinie jeśli chodzi o detailing, informacyjnie przenieśli się na Budowlaną. Nerki zrobię jak się wyrobie jeszcze w tym miesiącu ale nie w Best Auto, wszędzie są za 270zł sztuka i robocizna 100-150zł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Andrzeju... Piękna sztuka. Środeczek robi robotę, fajera, fotele ... Wdzięczny a zarazem trudny kolor, sam nie mogę się doczekać aż zrobię swoją na błysk.

eSKa

Opublikowano
zwieńczenie zestawu do czyszczenia nowej zabawki

http://files.tinypic.pl/i/00884/n2xwswxy80ck.jpg

finansowo bolało ale mam nadzieje że będę zadowolony z całego kompletu

Jakbyś miał chwilkę czasu i chęci to czy mógłbyś rozpisać w punktach co jest co, do czego i za ile?

Nie siedzę w ogóle w tych tematach a też chciałem sobie coś takiego sprawić do pucowanka i nawet nie wiem jak zacząć :-/

Opublikowano

IZzI@ dziękuję za miłe słowa

Gyc78@ temat kosmetyków to temat rzeka, na karoserie kupiłem kosmetyki do mycia i pielęgnacji powłoki Modesta BC4 więc wszystko jest z neutralnym Ph

- pianownica Mesto Foamer

- piana ValetPro Snow Foam

- szampon AutoGlym BodyWork

- do mycia felg Shiny Garage Iron Off

- wiadro z separatorem marki Shiny Garage z nakrywką, aby można było bezpiecznie przewozić wiadro z wodą ciepłą

- sonax pasta do czyszczenia i polerowania chromów

- zestaw do czyszczenia i konserwacji skóry na kierownicy Colourlock z zapasem chusteczek

- na plastiki wewnętrzne Poorboys World Natural Lock

- środek do pielęgnacji opon Nigrin

- do szyb Sonax

Do pielęgnacji powłoki Modesta

- Modesta M4Spoke

- Modesta M2Blast

i do tego wszystkiego ściereczki, ręczniki, gąbki, aplikatory itd. Brakuje mi jeszcze preparatu do uszczelek - kupie marki Swissvax

prosiłeś o ceny, jak chcesz w miarę dobry zestaw to przygotuj się na +/- 1,5K

Opublikowano
IZzI@ dziękuję za miłe słowa

Gyc78@ temat kosmetyków to temat rzeka, na karoserie kupiłem kosmetyki do mycia i pielęgnacji powłoki Modesta BC4 więc wszystko jest z neutralnym Ph

- pianownica Mesto Foamer

- piana ValetPro Snow Foam

- szampon AutoGlym BodyWork

- do mycia felg Shiny Garage Iron Off

- wiadro z separatorem marki Shiny Garage z nakrywką, aby można było bezpiecznie przewozić wiadro z wodą ciepłą

- sonax pasta do czyszczenia i polerowania chromów

- zestaw do czyszczenia i konserwacji skóry na kierownicy Colourlock z zapasem chusteczek

- na plastiki wewnętrzne Poorboys World Natural Lock

- środek do pielęgnacji opon Nigrin

- do szyb Sonax

Do pielęgnacji powłoki Modesta

- Modesta M4Spoke

- Modesta M2Blast

i do tego wszystkiego ściereczki, ręczniki, gąbki, aplikatory itd. Brakuje mi jeszcze preparatu do uszczelek - kupie marki Swissvax

prosiłeś o ceny, jak chcesz w miarę dobry zestaw to przygotuj się na +/- 1,5K

Dziękuję. Coś sobie teraz napewno dobiorę wg potrzeb.

Opublikowano (edytowane)

Gyc78

Jak wolisz bardziej po "taniości" to ja proponował bym zakupić :

-pędzelek

- szampon Cartec Fortex ( przy mniejszym rozcieńczeniu nada się również na felgi bardziej zabrudzone)

-Dwa ręczniki do osuszania auta po myciu "Jan niezbędny" lub k2 lub duży szybkoschnacy

- min. 3szt. Sciereczek z microfibry mogą być sonax

-glinkę , jak nie zamierzasz robić korekty(polerowania mechanicznego z uzyciem pasty polerskiej) to delikatna,może być 3m lub ValetPro

- jak posiadasz ciemny lakier to proponuje podklad pod wosk ,UltraDeepShine -Autoglym ( bez konieczności)

- "wosk " Mirror Glaze #16 Meguiars świetny stosunek ceny do jakości , całkiem fajnie się nim pracuje

- cartec vinyl tp-49 ,preparat do nablyszczania zewnętrznych tworzyw sztucznych i gumy

- brillant Shine Detailer sonax

-3szt padow do nakładania kosmetyków

Zabawę zaczynaj od mycia myjka ciśnieniową , jak nie masz jedź na myjnie bezdotykowa , następnie już u siebie przygotuj dwa wiadra jedno z szampanem drugie z czystą wodą do płukania rękawicy(dobrze byś zaopatrzył się jeszcze w rękawice do mycia z microfibry) zacznij od elementów wymagających (gril,listwy przy okienne itp. ) myjąc je pędzelkiem. Musisz pamiętać by nie dopuszczać do wysychania piany . Następnie myjesz resztę auta rękawica,po tym zabiegu mycia dobrze jest wyglinkowac powierzchnie lakieru. Glinka to masa plastyczna która świetnie usuwa wszelkie zanieczyszczenia z powierzchni lakieru, tyle ze, by nie na robić "lipy" musisz z nią pracować cały czas na mokro ( wystarczy zwykły spryskiwacze z woda ,choć by po płynie do szyb) po całym zabiegu zobaczysz sporą różnicę gładkości powierzchni . Następnie myjesz jeszcze raz lakier z odrobiną szamponu ,zaczynasz oczywiście od dachu ,zaraz po splukaniu go czysta woda osuszasz recznikiem i tak element po elemencie . Tu dochodzimy do mycia szyb , nablyszczenia listew lub najpierw do nałożenia wosku ewentualnie podkładu , twój wybór. Jeżeli zdecydujesz się użyć podkładu to nakladaj minimalna warstwę i tu również dobrze jest robić element po elemencie (stosujsz się do instrukcji) jak już "wypolerujesz" dokładnie podkład , swoją fantastyczna sciereczka z microfibry możesz zabrać się do nakładania wosku, tu również minimalna warstwę (mgielka) możesz nałożyć na całość , możesz element po elemencie . Tak na marginesie to oczywiście dobrze jest bawić się jak wilgotność nie jest duża a temperatura nie jest niższa niż piętnaście stopni, niektóre preparaty należy nakładać w cieniu. Jak już będziesz miał auto "wypucowane " i po tygodniu stwierdzisz że fajnie było by go odświeżyć , wówczas myjesz auto już tylko delikatnym szamponem z woskiem (wybór jest ogromny tylko byś nie używał aktywnej piany lub szamponu bo usuniesz całą powłokę ochronna) osuszasz ręcznikiem a następnie nakladasz "kłik detajlera" i masz ponownie piękna i błyszcząca bryczke

-do szyb najlepsza jest pianka i ręczniki papierowe do osuszania (byle nie najtańsze bo bardzo pylą) oczywiście można kupić specjalnie przeznaczona do szyb sciereczke ,jednak każda po pewnym czasie będzie "mazac"

Przy wszystkich czynnością związanych z nakładaniem ,osuszanie czy tez polerowaniem, nalezy bacznie zwracać uwage by nie dostały się żadne zanieczyszczenia, pod ręcznik , pada czy sciereczke ,jak cokolwiek upadnie na ziemię ,trawę ,beton...dyskwalifikuje to dane "narzędzie" z dalszego użycia .

Dodam tylko iz stosując jakikolwiek specyfik należy używać go zgodnie z instrukcja :)

Edytowane przez iZzI

eSKa

Opublikowano
Gyc78

Jak wolisz bardziej po "taniości" to ja proponował bym zakupić :

-pędzelek

- szampon Cartec Fortex ( przy mniejszym rozcieńczeniu nada się również na felgi bardziej zabrudzone)

-Dwa ręczniki do osuszania auta po myciu "Jan niezbędny" lub k2 lub duży szybkoschnacy

- min. 3szt. Sciereczek z microfibry mogą być sonax

-glinkę , jak nie zamierzasz robić korekty(polerowania mechanicznego z uzyciem pasty polerskiej) to delikatna,może być 3m lub ValetPro

- jak posiadasz ciemny lakier to proponuje podklad pod wosk ,UltraDeepShine -Autoglym ( bez konieczności)

- "wosk " Mirror Glaze #16 Meguiars świetny stosunek ceny do jakości , całkiem fajnie się nim pracuje

- cartec vinyl tp-49 ,preparat do nablyszczania zewnętrznych tworzyw sztucznych i gumy

- brillant Shine Detailer sonax

-3szt padow do nakładania kosmetyków

Zabawę zaczynaj od mycia myjka ciśnieniową , jak nie masz jedź na myjnie bezdotykowa , następnie już u siebie przygotuj dwa wiadra jedno z szampanem drugie z czystą wodą do płukania rękawicy(dobrze byś zaopatrzył się jeszcze w rękawice do mycia z microfibry) zacznij od elementów wymagających (gril,listwy przy okienne itp. ) myjąc je pędzelkiem. Musisz pamiętać by nie dopuszczać do wysychania piany . Następnie myjesz resztę auta rękawica,po tym zabiegu mycia dobrze jest wyglinkowac powierzchnie lakieru. Glinka to masa plastyczna która świetnie usuwa wszelkie zanieczyszczenia z powierzchni lakieru, tyle ze, by nie na robić "lipy" musisz z nią pracować cały czas na mokro ( wystarczy zwykły spryskiwacze z woda ,choć by po płynie do szyb) po całym zabiegu zobaczysz sporą różnicę gładkości powierzchni . Następnie myjesz jeszcze raz lakier z odrobiną szamponu ,zaczynasz oczywiście od dachu ,zaraz po splukaniu go czysta woda osuszasz recznikiem i tak element po elemencie . Tu dochodzimy do mycia szyb , nablyszczenia listew lub najpierw do nałożenia wosku ewentualnie podkładu , twój wybór. Jeżeli zdecydujesz się użyć podkładu to nakladaj minimalna warstwę i tu również dobrze jest robić element po elemencie (stosujsz się do instrukcji) jak już "wypolerujesz" dokładnie podkład , swoją fantastyczna sciereczka z microfibry możesz zabrać się do nakładania wosku, tu również minimalna warstwę (mgielka) możesz nałożyć na całość , możesz element po elemencie . Tak na marginesie to oczywiście dobrze jest bawić się jak wilgotność nie jest duża a temperatura nie jest niższa niż piętnaście stopni, niektóre preparaty należy nakładać w cieniu. Jak już będziesz miał auto "wypucowane " i po tygodniu stwierdzisz że fajnie było by go odświeżyć , wówczas myjesz auto już tylko delikatnym szamponem z woskiem (wybór jest ogromny tylko byś nie używał aktywnej piany lub szamponu bo usuniesz całą powłokę ochronna) osuszasz ręcznikiem a następnie nakladasz "kłik detajlera " i masz ponownie piękna i błyszcząca bryczke .

Przykleić dla potomnych i stosować :D

Podziekował :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę, że jednak się dałeś namówić i zakupiłeś jedynkę :norty: dobrze też, że kupiłeś F20 LCI tak jak rozmawialiśmy. Życzę bezawaryjnej jazdy i do zobaczenia na drogach Lublina.

P.S. Popraw zdjęcia na pierwszej stronie bo wygasły :cry2:

http://www.4shared.com/download/N-TL0Wk0ce/u5pw.jpg?sbsr=29fdbbca5e3a694bc526b93bccac24c495e&lgfp=3000

Moje byłe BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=209629

Moje obecne BMW: ...

Opublikowano
Tak, doszedłem do wniosku że jak kupie Golfa to nie będzie radochy a o to właśnie chodzi, samochód dokładnie to ten który Ci wysłałem w linku na priv, zdjęcia gdzieś mi wcięło, zrobie kilka nowych w przyszłym miesiącu jak wskoczą czarne nerki,
Opublikowano

miały być czarne nerki w tym miesiącu, a zamiast nich jest nowa osłona od pasażera, ostrzegam posiadaczy F że bardzo łatwo się to rysuje a cena nowej powala

http://i65.tinypic.com/wwb5uw.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

pogoda kiepska więc i zdjęcie bez rewelacji

http://pics.tinypic.pl/i/00896/mapz26gna28c.jpg

ale wygląda teraz zadziornie :) dodatkowo kupiłem ory. matę do bagażnika, jak tylko pogoda pozwoli zrobię więcej zdjęć.

Muszę też powiedzieć słówko o ASO Best Auto w Lublinie. Wymienili nerki, a przy okazji podnieśli samochód i sprawdzili czy wszystko ok, podłączyli pod komputer, sprawdzili płyny,oleje itd, ciśnienie w oponach, bieżnik opon oraz klocki, sprawdzili wersje mapy nawigacji. Bardzo mi się to podobało.

Gdzie umieszczacie zdjęcia które potem lądują na forum ? bo na tinypic po miesiącu już się nie wyświetlają

Opublikowano (edytowane)

Ajjj mega fajnie teraz wyglada, kocurrr :cool2: podoba mi sie przod lci

imgur, ja tu wrzucam i zdjecia mam dostepne jeszcze z e87. (nie trzeba zakladac konta)

Ja w best auto 2x robilem e87 raz kodowanie, drugim razem rozrzad i jestem zadowolny, ostatnio bedac u nich zakupic ramki pod rejestracje dostalem je za darmo :cool2:

Edytowane przez Duffy