Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moja bawarka 316 z 89 r . Autko zawsze czyściutkie i zadbane lakier czarna perła zawsze błyszczy i srebne felgi z rantem naprawde to wszystko ładnie sie prezętuje :8) , co tydzien zawsze ją pucuje .Wnętrze też niczego sobie jednak nie moge znalesć rozwiązania na podsufitke a wymieniać jej nie bardzo chce. Jest koloru beżowego i miejscami zabrudzona :cry: .Moje pytanie to czy zna ktos dobry srodek i sposób na wyczyszczenie tego :modlitwa: dodam ze próbowałem już różnymi środkami i mizerne pomagało

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano
no własnie ostatnio chciałem kupić coś takiego tylko że z serii PLAKA , ale nie bardzo wierzyłem w możliwości tego środka , jednak teraz zaryzukuje nie jest to aż taki strasszny koszt

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano

płyn do naczyń ,pasta BHP,lub zwykły proszek do prania (jak masz wanish do dywanów to jeszcze lepiej),ciepła woda i gąbka lub miękka szczotka i troszkę cierpliwości :cool2:

myjesz kawałek i wycierasz od razu na sucho żeby nie powstały zacieki.

To taki tańszy domowy sposób a podsófitka nabierze jasności. :hand:

Opublikowano
do podsufitek rewelacyjna jest pianka "TUF STUF" czy jakos tak. naprawde dziala "zwlaszcza na podsufitki"

no i oczywiscie super vanish do dywanow.

Potwierdzam pianka jest rewelacyjna - firmy STP (żółto czerwone opakowanie)

Ale w Twoim wypadku wolałbym podjechać na dobrą ręczną auto myjnie i zamówić pranie tapicerki (w Krakowie około 30-40 zł za komplet - siedzenia, podsufitka itd ) a efekt rewelacyjny :!:

Pianki są dobre na małe powierzchnie a na podsufitce ciężko jest samodzielnie osiągnąć dobry efekt zawsze jakieś "smugi" zostają

Opublikowano

potwierdzam TUFF STUFF firmy STP 623 g :cool2: w piance w spreyu za 26 zł na schelu

---zawsze myślałem ,że mam ciemny szary materiał :mad2: -już jest jasno szary,inne auto w skrócie

i pachnie cytrynowo :mrgreen:

Opublikowano
Podpinam sie pod temat. Mam kłaki z psa na podsufitce i nie bardzo wiem jak sie ich pozbyc (szczotka i odkuzacz odpadaja) i dzisiaj mi sie wylał sok z ogorkow kiszonych i proboej sie pozbyc zapachu poprzez wietrzenie. Pomoze troche?
Opublikowano
na psie/kocie kłaki polecam wilgotną gąbkę-działa i nie uszkodzisz materiału,,,ściągasz z materiału,nagromadzone kłaki usówasz z gąbki i tak do skutku
Opublikowano
ja sobie pieknie wyczyscilem srodkiem do czyszczenia tapicerki i mi pieknie cala podsufitka odkleila sie. Teraz tylko sie pociac:P Hehe. Ale jakos dalem rade podkleic, ale musialem sie nameczyc strasznie.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• 1 rok później...
Opublikowano
jak masz gdzies dobra myjnie to oddaj jak Ja na calkowite ''czochranie'' , powinni tam miec taki odkurzacz pioracy i ladnie ci podsuitke wypiora. Placisz raczej za zestaw , bo robia ci odrazu pranie siedzen, tapicerek , myja kokpit itp raz a jakis czas warto zrobic takie porzadki ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

A ja wam podam mój niezawodny sposób. Po prostu używam rozpuszczalnika uniwersalnego.Na szmatkę wylewam trochę tego rozpuszczalnika / żeby była wilgotna/ i przecieram całą podsufitkę. Efekt znakomity.Nic się nie odbarwia.

Opublikowano
kriss ok. tylko ile dni ci to pachnie!? pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz