Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Proszę o poradę chcę kupić radio. Nie musi to być jakiś wypas po prostu posłuchać podczas jazdy,no może póżniej njakiś wzmacniacz i tuba.Mam dylemat czy BLAUPUNKT BERMUDA MP35 czy SONY CDX-S22 (obydwa nowe w oklicach 350zł) blaupunkt jest z pilotem.Co o tym sądzicie.Z góry dzięki
Opublikowano
doradzalbym Ci blaupunkta. zawsze mialy najlepszy tuner, oraz bardzo gleboki i mieki bas. chociaz ja osobiscie pamietajac o tym wszystkim zawsze wybieralem jvc :D
DIESEL POWER
Opublikowano

do alpiny też się przymierzałem... w sumie fajnie gra na płytkach, ale ten dźwięk jest jakiś taki.... szpanerski. No i dizajn za bardzo mi do mojej lochy nie pasił. Ostatecznie przeważyło to, że jednak alpina "słynie" ze słabych tunerów radiowych.

Więc poszperałem trochę po sieci, zasięgnąłem różnych opinii i wyszło że ponieważ na DOBRE nakamichi (z 24 bitowym przetwornikiem) mnie nie stać, a poza tym nie lubię czekać na to kiedy się sypnie, więc kupiłem beckera.

W stosunku do alpiny zaoszczędziłem kasy (kupiłem oczywiście używkę), tuner radiowy - rewelacja, ściąga takie stacje, że w domu tego nie złapię i chyba sami radiowcy nie wiedzą że tam dochodzi ich sygnał (np. potrafi złapać antyradio z katowic w opolu), a wygląd - pierwyj sort IMHO :cool2:

co do cd gra super, jedyny "mankament" - choć nie dla mnie, że nie odtwarza mp3 - po coś takiego trzeba by sięgnąć po nowsze konstrukcje beckera. No i jest praktycznie niezniszczalny - w końcu zarówno BMW jak i Mercedes chyba wiedzą co montować u siebie...

Ostatnio widziałem w jakiejś gazecie zdjęcia ferrari- nie pamiętam teraz modelu - ale też miało wstawionego "mojego" beckerka :cool2:

o czymś to świadczy... polecam wszystkim takiego grajka

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Witam

Witam wszystkich.Proszę o poradę chcę kupić radio. Nie musi to być jakiś wypas po prostu posłuchać podczas jazdy,no może póżniej njakiś wzmacniacz i tuba.Mam dylemat czy BLAUPUNKT BERMUDA MP35 czy SONY CDX-S22 (obydwa nowe w oklicach 350zł) blaupunkt jest z pilotem.Co o tym sądzicie.Z góry dzięki

To radyjko Blaupunkt MP35 w AVANS-ie na Hetmanskiej jest w promocji. Ogladalem i musze powiedziec ze bardzo ladnie gra i wyglada. POLECAM!

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam.Jutro idę kupować i nie wiem co robić.Kumpel ma Sony cdx-s2250 (model z poprzedniego roku ale wygląda tak samo,inne podświetlenie) i jestem mile zaskoczony jak gra w porównaniu z moim poprzednim radiem (Kenwood kdc-5090r),nic nie przeskakuje,czyta naprawdę porysowane płytki.

Jestem w kropce. Ciekawe czy w avansie mają obydwa żeby można je było porównać na tych samych głośnikach.W avansie blaupunkt kosztuje 299 jest z pilotem, sony po upuscie 333 normalna cena 399.[/code]

Opublikowano

Witam

W AVANS-ie jest SONY CDX-S2220 i kosztuje ok PLN 400. Sadzac po oznaczeniach chyba sa to podobne radia. Nie wiem czy jest ten model o ktorym Ty piszesz bo trudno zapamietac wszystkie radia jakie maja w sklepie ;)

Pozdrawiam
Opublikowano
Witam

W AVANS-ie jest SONY CDX-S2220 i kosztuje ok PLN 400. Sadzac po oznaczeniach chyba sa to podobne radia. Nie wiem czy jest ten model o ktorym Ty piszesz bo trudno zapamietac wszystkie radia jakie maja w sklepie ;)

Panowie wszystko aby ne SONY !!! :duh: Ja osobiscie polecam Pionka,jvc,alpine,clarion i jeszcze nowsze modele Kenwood-a .Mam znajomego elektronika i mowi ze radio odtwarzacze sony strasznie jest pierniczą i mają słabą elektronikę.czasami na niektorych forach mozna poczytać o tym np.na http://www.elektroda.pl

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam

Panowie wszystko aby ne SONY !!! :duh: Ja osobiscie polecam Pionka,jvc,alpine,clarion i jeszcze nowsze modele Kenwood-a .Mam znajomego elektronika i mowi ze radio odtwarzacze sony strasznie jest pierniczą i mają słabą elektronikę.czasami na niektorych forach mozna poczytać o tym np.na http://www.elektroda.pl

Pozdrawiam.

ja mam sony i jakos jeszcze nie zauwzylem. Nie wiem skad ta opinia ze sony sa kiepskie. Kiepskie moze sa te z niskiej półki. Ja mam cdx m700R i jestem zadowolony

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Witam

Pozdrawiam.

ja mam sony i jakos jeszcze nie zauwzylem. Nie wiem skad ta opinia ze sony sa kiepskie. Kiepskie moze sa te z niskiej półki. Ja mam cdx m700R i jestem zadowolony

Ja nie poiedziałem ze wszystke Sony są złe... ale jak sie czyta na niektorych forach o radiach sony to własnie ich nie polecają , i czasem wypowiadają sie ludzie znający sie na zeczy (nie tak jak ja :P )

Opublikowano

Witam,

kolega ma w aucie SONY w sumie nie wiem jaki model , ale kosztowal okolo 500 zlotych, i nic w tym radiu fajnego nie ma.

Gra przecietnie, sredio wyglada, guziki naciska sie fatalnie, a teraz zaczela jeszcze trzeszczec obudowa przy naciskaniu guzikow.

Wedlug mnie nic specjalnego.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

a co bys chcial za cene 500zl? a co dopiero 300 czy 200. To jest tani przedzial i koniec. I czy to Kenwood ,pionek czy JVC to dalej tani sprzet co ma tyko grac. Ja wole starsze radio bez mp3, ale high end.

Ps. Co do marek to mialem JVC i bylo totalna porazka i tandeta - fruwalo od serwisu do serwisu . Ale nie bede gadal ze JVC to zla firma. poprostu trafil mi sie felerny model i napewno jakbym mial inne radio tej firmy to bym bym zadowolony.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Wolal bym JVC niz Sony, jakos mialem kiedys na miesiac JVC za 300 zlotych bez mp3 itd.. uzywane ale bylo o niebo lepsze od sony.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Ja osobiście mam radio JVC i muszę przyznać, że miodzio, bardzo ładnie gra. Nie wiem jak jest z innymi modelami, ale mój jest bardzo udany, przynajmniej ja tak sądzę ;)

Pzdr

Opublikowano

Co do słabego tunerka w ALPInie nie mogę się z tym zgodzić. Jeżeli chodzi o ALPINIE właśnie to używam od pół roku bardzo namiętnie i radio przynajmniej moje ma jedną wade - zbyt krzykliwy wygląd i nibieskie podświetlenie. Ale przez pół roku nie znalazłem czegokolwiek co by mi nie pasowało. MP3 gra rewelacyjnie. Tuner działa bez zarzutu. RDSy i inne pierdoły jak najbardziej. Ma rewelacyjny wzmacniacz (4x60W) i napędzam nim tylnie głośniki (znaczy się w półce). Reszta czyli tuba i przód cały idzie ze wzmacniacza MONACORa.

Jeśli idzie o wspomionane przez was radyjka to mam swoje może nie koniecznie jedyne słuszne ale jednak własne zdanie:

- Nigdy sony. Nie naprawialny temat. Cena nie adekwatna do jakości. W cenie Sonego można kupić dużo wyższy model konkurencji.

- JVC - tylko wyższe modele. Częste problemy z CD w 2-3 letnich egzemplażach. Z drugiej strony modele "wysokie" sa na prawde świetne. Zwłaszcza jeśli idzie o dźwięk. Pamiętam jak miałem JVC black panel.... bez wzmacniacza świetnie nagłaśniał mi samochód. Grał REWELACYJNIE

- Pionieer - rozsądna sprawa.. nawet tanie modele nie mają problemów z MP3. Używałem w służbowym aucie - było tanie i spełniało swoje zadanie

- ALPINE - klasa sama w sobie. Oczywiście warto zwrócić uwagę na wyższe modele.

http://allegro.pl/item112758950_alpine_cda_9812rb_nowy_pilot_gwar_vat_od_supers.html

To moje radyjko. Takich ustawień dźwięku jeszcze nigdzie nie miałem. Do basu ustawia się dokładnie które Hz mają być podbite, z jakim przesunięciem itd. Szczerze sie przyznam, że nie do końca wiem o co chodzi ;D 3 dni temu wymieniałem głośniki w całym aucie i całą instalacje na nowo kładłem. Robił mi to chłopak który buduje demo cary więc na prawdę zna sie na rzeczy. Co do doboru głośników stwierdił - że można było lepiej wydać te pieniążki ale co do radia nie miał żadnych zastrzeżeń. Coś mówił o tym 4V pre outcie, o jakości wzmacniacza, o jakiejś izolowanej osobno masie.. nie wiem o co chodzi ale wiem że fajnie ;D

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano

Kupiłem Sony,Blaupunktów już nie mieli.

Jeżdże już kilka dni i na razie nie żałuje (zobaczymy za jakiś czas jak będzie się spisywać) Podświetlenie pasuje elegancko do bmw,żadna choinka. Zaskoczyło mnie to że ma sterowanie subem, może się przyda.Na minus należy zaliczyć, to że ma zbyt małe przyciski.Szkoda że nie mam aparatu to by wrzucił fotę jak to wygląda wieczorkiem.