Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niestety moja kariera z BMW to nie caly roczek i mam malo doswiadczenia tym bardziej ze auto sie nie psuje....:)

Ostatnio jadac trasa po 10 mionutach klimatyzacji zaczelo dmuchac na mnie hmmm nie wiem co to bylo czy drobny piaseczek szy szron.... nie wiem o co chodzi moze ktos wie co to bylo??

BMW E36 ma jakis filter powietrza??przed kratka nadmuchu?? Czy jest taka mozliwosc ze ten drobny jasny piaseczek to bylo cos z pola??

Opublikowano
Prawdopodobnie nie masz wogóle filtra przeciwpyłkowego. Do e36 to wydatek ok 200zl w orginale. Zamienników nie dostaniesz. :wink: Jezeli masz to poprostu go wyczysc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie napisałeś czy cały czas Ci sypie... Jeśli to szsron przy włączonej klimie niemasz sie co bac :) :cool2:

Dokładnie tak, jeżeli sprężarka włącza się po krótkiej przerwie, to jest to zresublimowana para wodna - tak ma być.

Strasznym jest tylko to, że od razu wszyscy rzucają się na filtr... Najpierw jest filtr, potem parownik klimatyzacji, identycznie się będzie działo przy nowym filtrze.

Kai
Opublikowano
:duh: ale ze mnie .... :duh: hehe nie wiedzialem o tym dzieki chlopaki a prawda jest taka ze tak sie zrobilo juz chlodno to klime wylaczalem a jak sie zagrzalo to wlaczalem:) wiec jestem spokojny to byl szron.... nie wiem czy sypie caly czasbo robilem tak ze jak mi sypac zzaczelo to podkrecalem przy wlaczonej klimie na 22 stopnie...:) i juz nie sypalo dzieki jestem spokojny :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano
Prawdopodobnie nie masz wogóle filtra przeciwpyłkowego. Do e36 to wydatek ok 200zl w orginale. Zamienników nie dostaniesz. :wink: Jezeli masz to poprostu go wyczysc.

Na allegro sa po 25 zlotych, FILTRON w najnowszym cenniku 59 zlotych.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.