Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj wracajac z roboty odczulem dziwne zgrzytanie w momencie krecenia kierownica...slyszalne jest to tak jakby na laczeniu kierownicy z tym plastikiem pod kierownica...Jak sciagnalem ten plastik i odpalilem maszyne to bylo to slyszalne przy kreceniu kiera...czy cos tam moze obcierac...moze czyms tam psiknac...ale sie boje troche, zeby nic sie nie stalo... :worried: . Generalnie jak gra muza to nic nie slychac :norty: , ale i tak jak krece kierownica to i tak jest takie odczucie ze skrzypi...aha jak mam wylaczony silnik to nic nie zaobserwowalem... :| . Tylko mnie prosze nie straszyc niczym powaznym :worried: :worried: Dzieki

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Cześć. Nestety nie pomogę Ci w zdiagnozowaniu miejsca skąd dochodzi skrzypienie ale pocieszę Cię że mój też tak ma i jest to bardzo wkurzające i chyba trzeba sie do tego przyzwyczaić bo ja już X razy rozbierałem kierę, psikałem, smarowałem, nawet ktoś miał pomysł że to skrzypi taśma od poduchy więc ją wymieniłem I NIC!!! A żadnhych śladów obcierania NIE MA a przy kręceniu w jednym - określonym położeniu SKRZYPI JAK CH..... Już się zacząłem przyzwyczajać ale jakbyś przypadkiem :8) odkrył przyczynę to koniecznie napisz. Pozdrawiam :cool2:
Tomek
Opublikowano
Hyhyhy...dzieki...ale jest to o tyle dziwne, ze nagle sama z siebie zaczela...kurde, wszystko oka bylo a tu nagle...zonk...no nic, dzieks za odpowiedz :D...POZDRAWIAM!! :cool2:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Mam tak samo!! :lol: Nie wiem co to moze byc, ale u mnie nie zawsze skrzypi :shock: w zimie jak sa mrozy to caly czas, a w lecie raz skrzypi a raz nie, dziwna sprawa, u mnie tez nie widac zadnych sladow tarcia :? Trzeba sie chyba przyzwyczaic do tego :lol:
Opublikowano

Mnie tez skrzypi. Probowalem sie dowiedziec co to i ktos mi powiedzial ze to w srodku o siebie ociera mechanizm od przelacznika kierunkowskazu w srodku tych plastikow ale jeszcze tego nie sprawdzalem.

Pozdrawiam

Opublikowano
u mnie w e34 przy wysokiej temperaturze tez tak jest ja bym sie nie przejmowal tylko to troche denerwuje :|
Opublikowano
Aha, u mnie to raz piszczy a raz nie, ale ogolnie to da sie zyc :)...dzieki koledzy za odpowiedzi... :mrgreen:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Jak sciagnalem to widzialem pelno kabli i jakichs zlaczy...i tak sie zastanawiam czy mozna tam psiknac WD40 zeby tylko nie narobic diabla :twisted: :twisted: hyhyhy

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

po pierwsze nie smaruj niczym tej tasmy na około mocowania (ja tak zrobiłem i później musiałem to dłuuugo czyścić do suchego)

co do kabelków,to ważne jest aby były umocowane w torach i zaczepach,przyczyną skrzypienia u mnie był kabelek od poduchy który co jakiś czas wypadał z zaczepu i tarł o osłonę,efektem był taki pisk i zgrzyt jakby paznokciem o lakier,

po solidnym zamocowaniu jak reką odjoł.

Opublikowano
Kurde, wiec bede musial jeszcze raz dobrac sie do mojej bryczki :twisted2: i popatrzec dokladnie, co i jak...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Kurde, wiec bede musial jeszcze raz dobrac sie do mojej bryczki :twisted2: i popatrzec dokladnie, co i jak...

No i...?, czy ktoś z kolegów uporał się już z tym problemem ?

Coś i u mnie dziś się odezwało, ale zaraz zamilkło i jest spokój, niemniej jednak temat mnie zainteresował. :?

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
Heh,powiem szczerze,ze sobie to odpuscilem :? ...a to dlatego,ze po zdjeciu plastikowej obudowy pod kierownica dalej nie moglem zlokalizowac miejsca tych piskow (zgrzytow) :duh: , moja kobieta ma forda i u niej tez to wszystko piszczy,tak wiec narazie zaczalem sie przyzwyczajac do tego...no ale jakby ktos znalazl jakis zloty srodek to czekam na jakas wskazowke :) :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

to że piszczy to chyba standard, u mnie też czasem się odzywa a potem milknie na jakiś czas.

Może to tak jak z kobietą, raz w miesiącu :D :D

Opublikowano
Siema, psiknąłem tuż za kierownicą w szczelinę między kierownicą wlaśnie a plastikową obudową. Potem kilka obrotów i po sprawie. :D
Opublikowano
A ja tak miałem i sobie poradziłem. Mam wrażenie,że potrzycie wszyscy nie od tej strony... Poważnie. Częstą przyczyną tego "skrzypienia" jest zacieranie się sprężyny, którą widać od spodu samochodu - najlepiej zajrzeć na kanale w okolicę miejsca, gdzie kolumna kierownicza wchodzi do komory silnika. Ja co jakiś czas "psikam" WD-40 (najlepiej przez długą rureczkę) na widoczną tam sprężynę i po sprawie. Spróbujcie.
Opublikowano
A ja tak miałem i sobie poradziłem. Mam wrażenie,że potrzycie wszyscy nie od tej strony... Poważnie. Częstą przyczyną tego "skrzypienia" jest zacieranie się sprężyny, którą widać od spodu samochodu - najlepiej zajrzeć na kanale w okolicę miejsca, gdzie kolumna kierownicza wchodzi do komory silnika. Ja co jakiś czas "psikam" WD-40 (najlepiej przez długą rureczkę) na widoczną tam sprężynę i po sprawie. Spróbujcie.

Hmmm zobacz, o tym nie pomyslalem...tak wiec czeka mnie "wycieczka" do kanalu... :doh:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl