Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
myśle źe zagadka rozwiązana :D właśnie dzwonili z BMW Niederlassung München i technik powiedział źe auta które mają wyposaźenie $ 217 Aktywny układ kierowniczy nie mają źaluzji niezaleźnie na jaki kraj .

chyba nie do końca się zgadza bo ja nie mam żaluzji i aktywnego układu kierowniczego

852c2d3fdc685c61m.png
  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
myśle źe zagadka rozwiązana :D właśnie dzwonili z BMW Niederlassung München i technik powiedział źe auta które mają wyposaźenie $ 217 Aktywny układ kierowniczy nie mają źaluzji niezaleźnie na jaki kraj .

chyba nie do końca się zgadza bo ja nie mam żaluzji i aktywnego układu kierowniczego

Tak mi powiedział i sprawdzałem na kilku innych modelach i się to potwierdziło, a znasz historie Twojego auta nie miało jakiego dzwona z przodu?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Proszę o pisanie kulturalne kto ma aktywny układ kierowniczy albo go nie ma i czy ma źaluzje

Dziękuje

Edytowane przez malysz1976
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aktywnego układu brak-żaluzje mam.
Opublikowano
Mam aktywny układ kierowniczy i mam żaluzje. Samochód z Niemiec 100000% bezwypadkowy 2004r e60 530d grzane siedzienia tez ma...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledzy opisujcie teź jaki silnik bo moźe jest jakaś zaleźność
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy po zdekodowaniu VIN np na:

http://bimmer.work/

uzyskam info o obecności żaluzji w aucie? Jeśli tak, to jakiej pozycji szukać na liście wyposażenia?

źaluzji nie ma w wyposaźeniu ,zobacz czy masz $217A i napisz tutaj i jaki silnik , rok , są albo nie ma źaluzji

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przestrzeń wymagana dla aktywnego sterowania klap powietrza nie może być łączona w niektórych modelach z pewnymi dodatkowymi opcjami (np. pakiet sportowy, aktywny uklad kierowniczy i aktywny tempomat).

Pasywne sterowanie klap powietrza (dolna przesłona chłodnicy) odpada w niektorych modelach z turbodoładowaniem.

Poniżej funkcje systemu do sterowania klapą powietrza:

- Pasywne sterowanie klap powietrza poprzez elektromagnes

- Aktywne sterowanie klap powietrza poprzez siłownik (naped przesłony (zaluzji) chłodnicy)

- Sterowanie klap powietrza pasywny i aktywny

Dokkladniej, ktore modele nie posiadaja zaluzji nie jest opisane ale jesli ktos ma zaluzje to znaczy ze nie posiada ktorejs z w.w. opcji (lub ich kombinacje) ktore by przeszkadzaly w montazu tej czesci.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E60 545I Manual 2004 rok. Nie posiadam aktywnego układu kierowniczego, żaluzje mam :)

Auto z DE bezwypadkowe.

Czyli potwierdza się teza.

W większości przypadków śię to potwierdza kto ma

$216 servotronic

$217 Aktivlenkung

Pakiet sportowy

Nie ma źaluzji