Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
z dobrych informacji w konfiguracji 525d m p w DE są sportowe hamulce :))))))))))))

teraz tylko ile trzeba czekać na PL 100 lat za m/............

Kolego, w naszych salonach już mają cenniki na 525d. Z tego co pamiętam, to staruje od 237 900 PLN. Oczywiście tylko RWD

Opublikowano
z dobrych informacji w konfiguracji 525d m p w DE są sportowe hamulce :))))))))))))

teraz tylko ile trzeba czekać na PL 100 lat za m/............

Kolego, w naszych salonach już mają cenniki na 525d. Z tego co pamiętam, to staruje od 237 900 PLN. Oczywiście tylko RWD

Sorry wydaje mi się ,że się mylisz w konfiguratorze nie ma na bmw.pl :)))))

Pewnie masz jakieś info z salonu ale ja ostatnio pytałem kilka razy i ofert brak:(((((((((((

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Inne wtryski, 2 turbiny, i najmocniejsza wersja z opcji akcyzy 3,1% więc winduja cenę specjalnie ;)

Zamówiona taka wersja przez select automotive ;) odbiór październik :)

Dodatkowo różnicą jest prawdopodobnie coś ze skrzynią biegów. W 20d jest opcja skrzyni automatycznej lub automatycznej z łopatkami. W każdym wyższym modelu, w 25d również, jest skrzynia automatyczna lub automatyczna sportowa z łopatkami. Czy to tylko chwyt marketingowy czy coś jest na rzeczy to nie mam potwierdzonej informacji.

Opublikowano
skad taka roznica w cenie miedzy 525d a 520d ?

to w koncu ten sam silnik co tam jest jeszcze innego?

Gdyby różnica w cenie była nieduża, nikt nie brałby power kitu do 520d.

Opublikowano

No żeby ten powerkit jeszcze był...

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Równie dobrze można wrzucić zwykły program ( z patchem ), mi raczej chodziło o PowerKit od BMW.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak. Jest to najpewniejsza opcja, wymieniają całe ECU z innym programem, wentylator, w N47 był to też większy intercooler, i najważniejsza tabliczka z naklejką BMW PowerKit ;)

Gwarancja zostaje i auto śmiga dużo lepiej :)

Opublikowano

Dzięki !

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - koszt 500 EUR, jaki widziałem na stronie pod podanym wyżej linkiem, dla 530i.

Jakoś nie wierzę w to, co napisano, że zmniejsza to też zużycie paliwa.

Czy może ktoś się wypowiedzieć na ten temat - czy PowerKit faktycznie lepiej optymalizuje pracę silnika (czyli "poprawia" pewne niedociągnięcia fabryczne"?)

Opublikowano

Nie ma POWERKITU do silnika 520d i 530i

To co podesłał któryś z kolegów to badziewny Box, który wpinasz w kostke, i gwarancje możesz stracić!

PowerKit to inna bajka i w przypadku F10 20d kosztował 5500zł

Pzdr

Opublikowano
Nie ma POWERKITU do silnika 520d i 530i

To co podesłał któryś z kolegów to badziewny Box, który wpinasz w kostke, i gwarancje możesz stracić!

PowerKit to inna bajka i w przypadku F10 20d kosztował 5500zł

Pzdr

Myślę, że do G30 520d też za chwilę będzie, bo to przecież ten sam silnik, co w F10.

Cena 525d w Polsce to 239700 na start.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ha, a już myślałem, że do 530i jest :(

Niestety 330i jest dla przykładu od 2015 tego i nie ma power kita.... Poza tym nikt nie robi tego silnika jeżeli chodzi o chipa (pytałem w kilku miejscach) i jeszcze nie potrafią programować sterownika....a szkoda, no chyba że jakiś domorosly tzw tjjjjuuuuunnner....

A szkoda przydałoby się tak pod 300ps i niecałe 450nm bo tyle skrzynia wytrzyma....

male-bmw-2.png
Opublikowano
Cena 525d w Polsce to 239700 na start.

F11 525 xd zaczynało się od 241k.

Drogo za g30 525d RWD. Ale jak to mówię, moim klientom- tanio już było.:)

Opublikowano
Myślę, że do G30 520d też za chwilę będzie, bo to przecież ten sam silnik, co w F10.

Tak, ale kity były do N47, a do B47 tylko przez chwilę i potem się skończyło... Okazało się, że nie do końca dobrze to wszystko działa w przypadku nowego silnika. Na razie jest więc tylko do 530d oraz 540i i nie zanosi się na szybką zmianę.

Opublikowano
A szkoda przydałoby się tak pod 300ps i niecałe 450nm bo tyle skrzynia wytrzyma....

540i i załatwione ;) Efekt dużo lepszy niż żyłowanie 4 cylindrówki :P

Opublikowano
Jeżdżę obecnie 220 konnym autem i moim zdaniem 530i to rozsądny wybór - przy przednionapędowym tylko 220 silniku kółka szybko zrywają przyczepność - 530i w połączeniu z xdrivem to fajna opcja
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

540i i załatwione ;) Efekt dużo lepszy niż żyłowanie 4 cylindrówki :P

Niestety nie stać mnie.....

Mam 330i.

Oczywiście że lepsze 340i lub m4 lub 550i zapewne gdybym mógł sobie jak Ty wybierać nabyłbym właśnie 550i delikatnie "stjuuuuningowal" ze smakiem i by mi starczyło....

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, ale kity były do N47, a do B47 tylko przez chwilę i potem się skończyło... Okazało się, że nie do końca dobrze to wszystko działa w przypadku nowego silnika. Na razie jest więc tylko do 530d oraz 540i i nie zanosi się na szybką zmianę.

Masz więcej info co do PK do B47 co tam się działo?

30d to przecież bliźniacza konstrukcja wiec w sumie dziwne ze problemy techniczne powstrzymują przed wypuszczeniem PK do 20d