Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Handlowiec z BMW swierdził, że nie będzie żadnej zmiany akcyzy....

Hmm a to handlowiec jest w rzadzie ze wie takie rzeczy?

Akcyza ma bys zmniejszona tylko jeszcze nie wiadomo kiedy.

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Fotele w G30 komforty, jak dla mnie bajka, więc to raczej może kwestia gustu lub przezwyczajenia do tych z F10-tki.

Akcyza oczywiscie będzie obniżona, ale na dzień dzisiejszy, najwcześniej w kwietniu, nie spodziewajcie się jednak dużej obnizki ze strony BMW, realnie MAX 7%

Jeśli chodzi o rabat to myślę, że nie 12% jest w zasięgu ale nawet 14!

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
A w Fiacie twierdzą że pewne że przejdzie i są załamani (oni żyją ze sprzedaży Ducato najpopularniejszy silnik to 2,3 120km i 150km)

Czemu są załamani? Przeciez taka akcyza będzie wynosiła 9tys.zł, teraz płacą znacznie więcej.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano
Sorry, umknęło mi, że dostawczych nie dotyczy :mad2:

Opublikowano
Salon w Krakowie dla jednego auta nie da 12% - przy dwóch jest szansa może na 14%, ale przy jednym nie liczyłbym na więcej niż 10%

Kolego, salon w krakowie proponował mi 13,8 :-) 14,5 przy ich leasingu, więc nie mów, że nie da :) BO DA !

Opublikowano

Ja byłem w salonie, po czym kupiłem u brokera

BTW przy jednym aucie jakby tyle dawali to strzał w stopę - tym bardziej, że to nowy model, który jest lepszy od A6 w moim odczuciu (nowa konstrukcja vs (chyba) ośmioletnia) - więc gdybym zarządzał BMW na Polskę to rabatowanie salonów na poziomie wspomnianym przez Ciebie byłoby strzałem w przysłowiową stopę :)

No ale jak ktoś tyle dostanie w salonie, to ... why not?

PS

orientujecie się, czy kiedy będzie można wydłużyć gwarancję do 5 lat ?

Opublikowano
Ja byłem w salonie, po czym kupiłem u brokera

BTW przy jednym aucie jakby tyle dawali to strzał w stopę - tym bardziej, że to nowy model, który jest lepszy od A6 w moim odczuciu (nowa konstrukcja vs (chyba) ośmioletnia) - więc gdybym zarządzał BMW na Polskę to rabatowanie salonów na poziomie wspomnianym przez Ciebie byłoby strzałem w przysłowiową stopę :)

No ale jak ktoś tyle dostanie w salonie, to ... why not?

PS

orientujecie się, czy kiedy będzie można wydłużyć gwarancję do 5 lat ?

A u brokera co uzyskałeś kolego?

Opublikowano
Salon w Krakowie dla jednego auta nie da 12% - przy dwóch jest szansa może na 14%, ale przy jednym nie liczyłbym na więcej niż 10%

Kolego, salon w krakowie proponował mi 13,8 :-) 14,5 przy ich leasingu, więc nie mów, że nie da :) BO DA !

kamilo98 , więc dodaj kolegom to co pisałeś kilka stron wcześniej to będą mieli pełny obraz . Kupiłeś 2 szt. BMW w ciągu roku w tym samym salonie , teraz bierzesz kolejną tak ? :wink:

Opublikowano

Kupiłem w tym salonie jedną sztukę X1 w sierpniu, ale to nic nie zmienia, bo inny salon w KRK dawał lepsze warunki ( dokładnie cenę o 2,5tys.zł lepszą ) ale nie było to uważam warte zachodu, ponieważ do wawy mam bliżej no i chciałem zakupić u nich, gdyby jednak ta różnica była większa zdecydowałbym się na zakup w innym salonie.

Broker oferował ok.15% przy czym z selctauto. zastrzeżenie, że ma być ich leasing, a to już na wstępie wykluczało zakup samochodu.

Pzdr

Opublikowano
Touring – nie wiem czy nie ładniejszy od sedana... światła z tyłu wg mnie tak :)

Coś cholera poszło nie tak z tymi kuframi w g30/g31.

Uważam, że tył f11 jest ładniejszy/lżejszy niż g31.

Mam też pytanie do tych, którzy jeździli g30stkami (ja jeszcze nie dotarłem do salonu) - gdzie przeniesiono przyciski aktywujące asystentów i HUD?

Opublikowano
Zakup auta jeśli był poniżej ostatnich 12 miesięcy w BMW zmienia bardzo dużo. I nie ma to znaczenia w jakim salonie gdyż od razu wchodzisz w rabat flotowy (12% + to co jeszcze salon wyłoży)

Max rabat flotowy 8%, z resztą się zgodzę, u mnie na PLUS był fakt, że był to grudzień, co mogło mieć spore znaczenie :-)

Asystenci są na środku konsoli obok przycisku awaryjnych, natomiast HUD włączamy z IDrvie??

Pzdr

Opublikowano
Zakup auta jeśli był poniżej ostatnich 12 miesięcy w BMW zmienia bardzo dużo. I nie ma to znaczenia w jakim salonie gdyż od razu wchodzisz w rabat flotowy (12% + to co jeszcze salon wyłoży)

Max rabat flotowy 8%, z resztą się zgodzę, u mnie na PLUS był fakt, że był to grudzień, co mogło mieć spore znaczenie :-)

Pzdr

Jeśli kupowałeś ,,gotowca '' G30 to mogło mieć znaczenie :cool2: ale jeśli auto do produkcji , które ma wejść na linię dopiero za jakiś czas , to nie znajduję uzasadnienia dla tak wysokiego rabatowania takiej świeżynki . Rozumiem ,że wszystkiego do końca nie chcesz zdradzić bo umowa handlowa :wink:

Opublikowano

Panowie ja już pisałem gdzieś, że dostałem 13% rabatu ale miałem też propozycję bodajże 13,7-8% jednakże wybrałem "swojego" sprawdzonego dealrea z tym 13% rabatem, auto oczywiście do produkcji, natomiast na serię 3,F10,X5,X6 te rabaty sięgały już 18%-20%.

Pzdr

Opublikowano
Co salon to inna polityka chyba, ja jako że kupiłem auto niecały rok temu mam 10% do 12% na dzień dobry, zależnie od modelu. Na modele z jakimś pakietem korzyści wiadomo że wychodzi o wiele więcej np X6 ma teraz 25k w wyposażeniu za free więc ten rabat podchodzi pod 20% ale na G30 nie chcą mi dać więcej jak 10% za nic.