Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Randall, lepiej dołożyć i kupic catback Eisenmann. Wersja Sport lub Race. Na te wydechy dystrybutorzy tez dają dobre rabaty. Brzmienie to moze kwestia gustu, ale dla mnie M Prrformance to taki półśrodek.
  • Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mi brzmienie pasuje 100% tylko nie wiem czy eis nie jest lepszy jeśli chodzi o jakis przyrost (jeśli w ogóle jest). Ja i tak sama końcówkę mogę ruszyć bo gwarancja :roll:
Opublikowano
Ja i tak sama końcówkę mogę ruszyć bo gwarancja :roll:

Końcówę i sekcję środkową. No problem.

Opublikowano
Mi brzmienie pasuje 100% tylko nie wiem czy eis nie jest lepszy jeśli chodzi o jakis przyrost (jeśli w ogóle jest). Ja i tak sama końcówkę mogę ruszyć bo gwarancja :roll:

Przyrost jakiś będzie jak zrobisz downpipe, sam wydech końcowy podobno nic nie da.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Odgrzeje temat. Zamówiłem do swojej 428 https://www.leebmann24.de/bmw-m-performance-schalldaempfer-system-3er-f30-f31-335i-ix-4er-f32-f33-f36-435i-ix-automatikgetriebe.html + dyfuzor m performance, co jeszcze muszę domówić żeby nie było problemu z montażem ? Z serwisu dostałem informację, że potrzebne są jeszcze wieszaki tłumika i obejma która zmienia średnice rury. Czy ktoś sie orientuje co to za części i jakie są ich numery w BMW ?
Opublikowano
Tylko prawy wieszak od 35i. Redukcję ma każdy dobry tlumikarz, a musisz jechać do dobrego bo nie na każdym rogu robią na takich średnicach. Pamiętaj o odłączeniu aku przed spawaniem.
Opublikowano
Dzięki za pomoc. Wszystkiemu winna Pani E ze swoim 430i. Domówiłem jeszcze folię na progi, lotkę na klapę i lusterka w karbonie...
Opublikowano
Dzięki za pomoc. Wszystkiemu winna Pani E ze swoim 430i. Domówiłem jeszcze folię na progi, lotkę na klapę i lusterka w karbonie...

:oops: :oops: Będziesz zadowolony, wiem z autopsji :mrgreen:

Dodam od siebie jeszcze, że warto zaopatrzyć się w czarny spray, ponieważ po prawej stronie przez kratce dyfuzora widać srebrną okładzinę/przewód. Nie jest pewna co tam jest, ale jest to widoczne. U mnie przed montażem dzwonili z serwisu zapytać, czy mogą to pomalować :cool2: Warto o tym wiedzieć, bo inny fachowiec może na to nie wpaść, a później specjalnie rozbierać dyfuzor.. :duh:

Opublikowano
Ja montowałem wydech m-performance od 340i w Auto Fus. Nie zdecydowałem się na dyfuzor m performance bo nie mam innych dodatków m performance i dokupiłem tylko bumper. Oryginalny jest szary a ja mam szary metalic więc mi idealnie pasował. Tłumik był spawany bo inna średnica.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

Dodam od siebie jeszcze, że warto zaopatrzyć się w czarny spray, ponieważ po prawej stronie przez kratce dyfuzora widać srebrną okładzinę/przewód. Nie jest pewna co tam jest, ale jest to widoczne. U mnie przed montażem dzwonili z serwisu zapytać, czy mogą to pomalować :cool2: Warto o tym wiedzieć, bo inny fachowiec może na to nie wpaść, a później specjalnie rozbierać dyfuzor.. :duh:

Zwrócę na to uwagę. Jaki koszt montażu wydechu w serwisie ?

Opublikowano

Zwrócę na to uwagę. Jaki koszt montażu wydechu w serwisie ?

Nie powiem Ci, bo płaciłam ogółem za montaż pedałów, lotki, wydechu, dyfuzora, naklejek na progi i nerek. Zależało mi przede wszystkim na montażu wydechu w salonie żeby w razie czego mieć spokój ;) Cenę dali dobrą na wszystko i skusiłam się na odbiór auta już ubranego w akcesoria MP :cool2:

Opublikowano
Pabianice. Jutro pogadam ze znajomym bo robił niedawno wydech w Golfie R i jest zadowolony a robił gdzieś w miarę blisko.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzisiaj i ja jestem szczesliwym posiadaczem wydechu M performance dla silnika 428i z 435i. Wlasnie testowalem dzialanie klapy na lewej koncowce i zrobilem to co gosc zrobil z M3. Odpalilem silnik klapa zamknieta, wlaczylem tryb sport dodalem gazu i klapa otwarta, zgasilem silnik odczepilem wtyczke ze sterownika klapy na wydechu i po ponownym odpaleniu teraz mam caly czas klape otwarta takze w trubie comfort i eco. Bledow nie pokazuje i moze wiecie czy sa tego jakies konsekwencje czy moge sie cieszyc dzwiekiem wydechu w kazdym trybie?

Co nie zmienia faktu, ze w trybie sport przy odpusczanou gazu lepiej "pierdzi" ;-)

Opublikowano
Klapa w M performance jest na lewej końcówce ? Myślałem ,że powinna być na prawej ? Ja mam zrobioną właśnie na lewej (customowy wydech- robota poprzedniego właściciela) i po dołożeniu downpipe , jest bardzo głośno . Myślałem nad przełożeniem klapy na prawą końcówkę , wtedy po jej zamknięciu spaliny idą przez tłumik końcowy z prawej strony aż do lewej końcówki , więc powinno być ciszej .
Opublikowano
Klapa w M performance jest na lewej końcówce ? Myślałem ,że powinna być na prawej ? Ja mam zrobioną właśnie na lewej (customowy wydech- robota poprzedniego właściciela) i po dołożeniu downpipe , jest bardzo głośno . Myślałem nad przełożeniem klapy na prawą końcówkę , wtedy po jej zamknięciu spaliny idą przez tłumik końcowy z prawej strony aż do lewej końcówki , więc powinno być ciszej .

Tak na lewej, patrzac na tył samochodu.

Opublikowano

a macie tłumik w poprzek samochodu pomiędzy końcówkami ? Wydech biegnie po prawej stronie auta ? Pytam , bo nie moge dojść ładu z moim - nawet z zamkniętą klapą jest głośny . Mam wydech prawą stroną auta , tłumik między końcówkami oraz klapę po lewej ... Zamyka mi w trybie comfort , sport , eco klapę przez co spaliny biegną do bliższej końcówki z pominięciem tłumika - efekt nadal jest głośno , a w Sport m+ przy otwartej klapie jeszcze głośniej . Myślę o przełożeniu klapy na prawą końcówkę , wtedy w Comfort , sport , eco spaliny musiałyby "zaliczyć " tłumik końcowy , biegnąc do dalszej końcówki i powinno być ciszej , ma to sens ?

|

Pozdr

Opublikowano
Ile powinien kosztować montaż wydechu dedykowanego do 440? Jak usłyszałem 1400 to upałem...

Ja za montaż wydechu z 340i w Auto Fus zapłaciłem 800 pln. (ze względu na różną średnice rur konieczne jest spawanie).

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dziś jechałem 428i ale w trybie comfort trybu sport ponoć nie sLo włączyć bo było słabe ciśnienie w kołach czy na trybie sport+ zmienia się dźwięk samochodu ?
Opublikowano
Zmienia sie od trybu sport, cos tam bardziej burczy i rzadko bo rzadko ale przy porzadnej przygazowce, potrafi pierdnac z wydechu. Roznica slyszalna tylko poza samochodem, wewnatrz praktycznie nie slyszalna.