Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bezwypadkowy-manual-330i-serwisowany-ID4pe5j4.html

VIN: WBAPM11060A852402

zmarnowany caly dzien 600km w plecy by zobaczyc ulepa roku.

Wlasciciel, sprzedawca 100% nie bity ORi lakier na calym aucie, pomyslalem sobie ze warto :)

na mejscu okazalo sie na calym aucie 120/140 mikrometow z wyjatkiem prawego i lewego blotnika 70/90.

Oba elementy wymienione na nowe i pomalowane :) robil to ktos po "pijaku" bo wneki przy drzwiach byly nie domalowane, widac bylo szary podklad.

Prawa podluznica krzywa - drobiazg ;) . lewej nie widzialem. Dziury w podsufitce, polamane plastiki.

Oslony akustyczne nadkola prawa i lewa, wzasadzie ich brak. Jakas wydra siedziala w komorze silnika, oslona termiczna grodzi zjedzona.

Przednia szyba wymieniona na jakiegos no-name.

Bledy w DSC i PDC stale.

Generalnie szkoda czasu i pieniedzy.

Za takie cos powinni karac.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
było zapytać na forum, z wawy jest troche ludzi może ktoś by ją zerknął przy okazji...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kto skonfigurował 330i z tymi taboretami :duh:
Opublikowano
Karać to powinni naiwnych ludzi :). 330i z 2010 z przebiegiem 113k km za 58 000 zł :D :cool2:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
to auto katalogowo kosztowalo 160k twoim zdaniem po 5 latach ile powinno kosztowac ? pytanie retoryczne prosze nie odpowiadaj.

Więcej niż nowe...bo w zasadzie jest dotarte.

Opublikowano
Tak właśnie się wczytałem w tą wypowiedź założyciela tematu no i nie zrozumiałem zarzutu co do grubości lakieru 120-140 mikrometrów.Nic nie mówię o reszcie auta, ale to chyba pierwszy raz,że ktoś czepia się oryginalnych grubości lakieru.
Opublikowano

na mejscu okazalo sie na calym aucie 120/140 mikrometow z wyjatkiem prawego i lewego blotnika 70/90.

Oba elementy wymienione na nowe i pomalowane :) robil to ktos po "pijaku" bo wneki przy drzwiach byly nie domalowane, widac bylo szary podklad.

nie rozumiec to nic strasznego ;) juz pedze z wyjasnieniem, nie czepiam sie ORI lakieru tylko L/P blotnika 70/90. Ktory nie jest juz fabrycznie pomalowany.

Zreszta i to by mi nie przeszkadzalo gdyby nie tresc ogloszenia, i zapewnienia wlasciciela ze auto 100% bezwypadek z ORi lakierem na calym samochodzie.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Opublikowano
to auto katalogowo kosztowalo 160k twoim zdaniem po 5 latach ile powinno kosztowac ? pytanie retoryczne prosze nie odpowiadaj.

Więcej niż nowe...bo w zasadzie jest dotarte.

Raczej przetarte :D

Opublikowano

nie rozumiec to nic strasznego ;) juz pedze z wyjasnieniem, nie czepiam sie ORI lakieru tylko L/P blotnika 70/90. Ktory nie jest juz fabrycznie pomalowany.

Z reszta i to by mi nie przeszkadzalo gdyby nie tresc ogloszenia, i zapewnienia wlasciciela ze auto 100% bezwypadek z ORi lakierem na calym samochodzie.

Problem jest głębszy. W zasadzie nie ma potrzeby wożenia już mierników lakieru. Handlarze wyspecjalizowali się w polerowaniu aut tak, żeby grubośc lakieru "wyglądała" na fabryczną. A krzywa podłużnica skąd się wzięła? Została po prostu obłożona elementami w kolorze lub poprawionymi lakierniczo i spolerowanymi na fabryczną grubość lakieru

Handlarze tak działający są podobno zachwyceni gdy na horyzoncie pojawia się klient z miernikiem.

Opublikowano

fotelik musi byc :mad2:

mam taka zasade - jesli widze fotelik na zdjeciach w ogloszeniu, to nawet nie dzwonie do frajera. tak samo gdy pisze "nic nie puka, nic nie stuka", czy jest masa podrasowanych zdjec w ogloszeniu :wink:

jak dotad ta zasada nigdy mnie nie zawiodla

Opublikowano

nie przeszkadza, tylko to jest taki niby handlarski zabieg marketingowy, w sumie nie wiem czemu sluzacy :D

zreszta nikt normalny by zdjec srodka z fotelikiem nie robil- bo i po co?

Opublikowano

Podaj zrodlo tej ceny bo wg. mnie golas kosztowal min. 200k pln.

To jest 3L R6 i akcyza na ten samochod wynosi 18,6% wiec nie mozna go porownac do nastepcy F30 330 ktory teraz kosztuje ok 160k PLN

PL cennika nie znalazlem ale tu jest z Austrii

https://secure.bmw.com/at/de/newvehicles/3series/_shared/pdf/KPL_09-10_3er_Lim.pdf?download=true

34k Euro netto + akcyza + VAT i kurs 4pln=1Eur to jest 200k pln za golasa