Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wy to robicie , ze spalanie w n20 wynosi po mieście ,mniej niż 10 litrow ??? :shock:

Chyba musi to być emerycka jazda :mrgreen:

Szacun chłopaki :wink:

89fd7c4724419b3am.jpg
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tez nie wiem, poniżej 10 mam tylko wtedy jak jadę w nocy i to po równej drodze bez górek i podjazdów :)

Spokojna jazda po mieście, sporo w korkach + niedogrzany silnik = http://i.imgur.com/0wAnL1K.jpg

Tryb comfort.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze xdrive spali min litr więcej, po drugie każdy jeździ w różnych warunkach, a benzyna jest wrażliwa na każde ruszanie, hamowanie i tak w kółko w mieście.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
No wiadomo, wrzuciłem informacyjnie.
Opublikowano

U mnie średnio 14.jezdze głównie po mieście i mam program zrobiony na 300 kucy.

Jakbym miał oszczędzać to bym 318d kupił :mrgreen:

89fd7c4724419b3am.jpg
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To i tak bardzo przyzwoicie :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak się chce oszczędzać to nie kupuje sie BMW :D . Od kiedy wprowadzono przepisy o zabieraniu prawa jazdy zauważalnie spadło mi spalanie...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Może Ktoś juz ma 340i, i silnik B58? Jakieś nowe informacje na ten temat?

Jeździłem 440i z tym silnikiem w ramach M performance days. Samochód oprócz wszystkich dodatków M Performance miał Power Kit na 360KM, najnowszy wydech M Performance i 20 calowe koła. Powiem tak, ten silnik to zupełnie inna liga brzmi i jeździ cudownie - zupełnie inne wrażenia niż n20 czy b48. Samochód brutalnie przyspiesza z każdych obrotów i strzela z wydechu przy każdym ujęciu gazu. Niezły kosmos. Gdyby nie akcyza nie zastanawiałbym się ani sekundy czy go brać, nawet pomimo spalania jakie mieliśmy średnio 22,8/100km podczas jazdy, ale tym autem nie dało się jechać spokojnie. :D

Edytowane przez PiotrekF36
Opublikowano
W G30 pewnie bedzie nieco ugrzeczniony, jeśli chodzi o wrażenia dźwiękowe, ale swoje pojedzie. Dzieki za info. Ja będę czekał aż zniosą ta chora akcyzę 18'6% :D obym sie doczekał...
Opublikowano
Ja myśle, ze to może nastąpić szybciej niż przypuszczamy. Podniosą stawkę podstawowa z 3,1% bodajże i 18,6%, na np.4% dla wszystkich, i bedą do przodu jeśli chodzi o kasę. Stratne państwo na pewno nie bedzie.
Opublikowano
W G30 pewnie bedzie nieco ugrzeczniony, jeśli chodzi o wrażenia dźwiękowe, ale swoje pojedzie. Dzieki za info. Ja będę czekał aż zniosą ta chora akcyzę 18'6% :D obym sie doczekał...

Tak, zdecydowanie. Ta 4-ka była głośna przez ten wydech głównie, sam silnik chodził miodnie :) BTW sam mam wydech M-Performance od 35i, ale ten był dużo głośniejszy – wyszło ~120dB wg pomiarów, gdzie wydech taki jak w moim miał 109 dB :)

Tutaj kilka filmików z tym silnikiem i wydechem w akcji ale w F30

Opublikowano
Również jeździłem z wydechem M-Performance, tyle że 340i i potwierdzam odczucia kolegi PiotrekF36. Dźwięk jest po prostu obłędny. Żadne A45 AMG i tym podobne dwulitrówki nie brzmią nawet w połowie tak fajnie jak 40i. W przypadku trybu comfort jest znośnie i można bez problemu jeździć na co dzień. Filmy niestety kiepsko oddają rzeczywiste doznania ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

moja żona ma w serii 2 326KM na 380KM - Pemek myśle iż 326Km(340) vs 407KM w serii 5 może okazać sie troszeczke za mało jak dla ciebie - natomiast jak koledzy piszą z wydechem na 360KM będzie idealnym silnikiem do G30

co do wydechu bo mam taki - to prawda, wszystkie wydechy jakie stworzył BMW nie równa się z tym co jest w ofercie Mperformance w autach 240i/340i/440i buczy pierdzi strzela jak rasowy maseratti.

Opublikowano
No właśnie - powiedz mi jak to jest z pakietem M-Performance. Zamawia się go od razu przy kupnie ( czy wtedy wychodzi taniej? ), czy można go po prostu dołożyć w trakcie użytkowania auta? Ale pewnie wtedy wyjdzie drożej...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:) najlepiej przy zamówieniu nowego auta. Można oprócz standardowych 10% rabatu otrzymać pakiet w postaci omawianego pakietu m-performance. Ja otrzymałem go free :).
  • 1 rok później...
Opublikowano
Kielce/Łódź. Spalanie około 9l/100km, ale rzadko jeżdżę w korkach bo wcześnie wstaję i późno kończę robotę :lol:

U mnie takie spalanie to marzenie. Miasto Kraków: kilka świateł, ledwo dotykam gazu, można powiedzieć tryb dziad na maxa i 10.5 to minimum.