Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dziekuje kolego za uznanie,

teraz czekam w kolejce do lakiernika. Beda przemalowane kola i listwy przy oknach na srebrny metalik oraz usuniecie kilku wgniotek i malowanie przedniego zdezaka, tylnej blendy pod rejestracje i przy tlumikach oraz polerka calosci ale to po nowym roku bo terminow brak.

W miedzy czasie nabede drugi zestaw felg, zeby opon nie przekladac.

Na deser w maju do Lodzi do firmy "TC" na podkrecenie silnika + zdjecie blokady. Dopytalem i faktycznie te silniki robia bez ingerencji w mechanike na 512km i 720nm (x6 robili z tym silnikiem), natomiast na stronie podaja 480km dla bezpieczenstwa (zalezy od kondycji silnika). Ja mam silnik i skrzynie nowe wiec 500+ mi sie nalezy ;)

Dalsze plany to rozbudowa HUD-a do maximum (night vision, aktywny radar i cos tam jeszcze), przednie lampy po lifcie ale nie LED-owe.

Wczesniej pisalem o tuningu wzmacniacza.....wiec tak, nie polecam....musialem kupic drugi... ;)

Naturalnie bede zamieszczal fotki z kolejnych etapow, cdn... :)

Opublikowano
Jestem w szoku...Szacunek kolego za prace i wysiłek włozony ...no i oczywiscie nie zapominajmy o cierpliwosci :) Obserwuje juz temat dłuzszy czas i naprawde nie moge sie doczekać końcowego efektu ! Po tym wszystkich "tuningach" , pomysl moze nad elektryczną przepustnicą wydechu. Mam w swojej 740i i powiem Ci ze jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
Opublikowano

Hyhyhy....

jeżeli chodzi Tobie o przepustnice montowane na wydechu otwierającej obieg spalin z pominięciem końcowych tłumików to mam to kupione tylko jeszcze nie zamontowane.

Zestaw z dwiema przepustnicami, centralką sterującą i pilotem ;) :D

Opublikowano
Dokładnie o to mi chodzi :D Przezorny zawsze ubezpieczony :8)
Opublikowano

Szacun :D Ja na codzień składam sobie serię F, ale takiego wyzwania nie chciałbym się podejmować :D

Kolega robił podobny wyczyn jak Ty tylko z innym autem i jemu niestety nie za bardzo się to udało. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko będzie grało jak należy i wreszcie nam pokażesz efekt finalny :mrgreen:

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Dziekuje kolego ;)

Auto nie jest wbrew pozorom bardzo skomplikowane, a i dostep do czesci nowych i uzywanych jest bardzo dobry. Ceny baaardzo zroznicowane,

przyklad: wzmacniacz radia na allegro kosztuje 1,5 - 2,0 tys pln uzywany i 5 tys. nowy........ja kupilem za 700.....jak sie poszuka to tragedji nie ma....u siebie co trzeba bylo to wymienialem, nie bawie sie w reanimacje, niektore moduly wymienialem troche zapobiegawczo (srednio ceny na poziomie 250 - 300,-pln)

Ale i jak trzeba to kupuje czesci na ebay-u w USA np. CAS4 i JUNCTION BOX. U nich czesci jest multum. Wczesniej kupilem na Allegro ale niestety nie pasowaly (malo u nas jest 750-ek natomiast w USA glownie te modele)

Zdjecia zamieszcze po lakierniku (przed i po malowaniu) i przed i po konserwacji wnetrza, ale to za jakis czas bo terminy dlugie i $$$ trzeba dozbierac ;)

Opublikowano
To się zgadza. U dobrych lakierników w moich okolicach się teraz czeka po 2 miesiące w kolejce. Także czekamy na finał i na fotki z pierwszy jazd :D Akurat pewnie wyrobisz się na cieplejsze dni.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kolegow ;)

bo nic takiego sie nie dzieje, auto jezdzi, pod koniec miesiaca daje zdrzezak do lakierowania....

Po probach kodowania auta u jednego magika doszlo kilka nieprzewidzanych wydatkow a mianowicie zostal uszkodzony cas4 i junktion box ktore kupilem w USA, bramka gateway, sterownik airbag i sterownik silnika... :(

Facet spierdolil a ja zostalem z kosztami, przy czym to nie ten sam fachowiec, ktory mi ogarnial mechanike.

Na szczescie wszystko jest na Allegro....

Sterownik silnika i cas4 kupilem w serwisie BMW we Frankfurcie.

Auto mechanicznie ogarniete perfekcyjnie, bardzo szybko odpalilo i bez dymienia, chodzi cicho i rowno.

Kola wypiaskowalem i pokrylem lakierem bezbarwnym ale ich kolor jest taki sobie wiec jak bede mial jakis weekend to je prysne na srebrno.

To tak ogolnie jak na ta chwile.... ;)

Aaaaa, i zrezygnowalem z tylnej osi skretnej, zostalo tylko wykodowanie z auta zeby nie pokazywalo bledu ;)

Jak ktos chce mechanizm skretu osi (aktuator) to moge odsprzedac ;)

Opublikowano
A możesz wrzucić fotki, jak to wyszło :)? I czy przedstawisz dla potomnych kosztorys naprawy (nie wliczając OGROMNEGO wkładku, jaki włożyłeś).
Opublikowano (edytowane)

Fotki zrobie jak troche sie pogoda poprawi i umyje auto ;)

Jezeli chodzi o koszta to wyszlo ok 90-95 tys. (kupno,transport,oplaty,naprawa, rejestracja). Mechanika i elektryka (po perypetiach z elektrykiem) praktycznie nowa poza modulami tv, telefonu, radia i usb z bagaznika. Gdyby nie niepotrzebne koszta po popaleniu czesci modulow koszta byly by nizsze o ok 3-5 tys. Swojej pracy nie wycenie ale to byla dla mnie frajda ;)

Wszystko jest na allego wiec tragedji nie ma. Najwiecej pociagnal komputer silnika wiec jezeli to czyta tzw elektronik samochodowy to lepiej nie pojawiaj sie w polu widzenia.... :nienie:

Za te pieniadze mozna juz kupic u nas zarejestrowane auto ale pewnie z silnikiem i skrzynia do remontu wiec ja jestem zadowolony ;)

PS.

Kupujac nowy sterownik silnika dostalem w gratisie ok 40 koni jako ze jest wgrany soft z wersji poliftowej (450km) :)

Edytowane przez Holci
Opublikowano

Super :). W takim razie gratuluję spełnienia marzeń i życzę szerokiej drogi!

Byłoby super zobaczyć fotografie, na forum zaglądam głównie aby sprawdzić temat o Twoim samochodzie :mrgreen:. Jakim olejem zalałeś silnik po takiej przerwie? Ile km rocznie zamierzasz robić?

Opublikowano

Dziekuje kolego ;)

Olej to Castrol 5w30 natomiast jezeli chodzi o przebiegi to robie ok 7-8 tys. rocznie wiec wymiana raz do roku, natomiast olej skrzyni wymienie po 50 tys.

Opublikowano
Nie wiesz kolego może ,gdzie mogę podnieść moc w mojej ? Byłem dziś w Łodzi w TC ale tylko zmerzyli mi na hamowni.Wyszło 420km i 619niutów.Ale z F nie pomogą.Robili x5,x6 z tymi motorami a F01 nie pujdzie u nich.
Opublikowano

Błagam usuń ten link z 44tuning - oczy mi zaraz wyparują :D Jeden z najgorszych tunerów w Polsce - wystarczy poczytać setki opinii jak bardzo pierdzielą robotę.

A to, że TC nie robi 750i tez mnie bardzo zdziwiło, myślałem, że wszystko mają zrobione

Opublikowano

Nie korzystałem z ich usług wiec nie wiem ;)

Jeżeli chodzi o TC to też mnie to zdziwiło, bo jak rozmawiałem pod koniec roku to mówili że nie ma problemu, tym bardziej ze to te same silniki.

Może jest problem ze sterownikiem lub zabezpieczeniami...hmm :?:

Opublikowano
W F01 sterownik ma kody i w TC tego nie ogarną.X5,X6 robili z tymi motorami.Powiedzieli że może bliżej wakacji ogarną F na zasadzie wpinania czegoś w instalacje i oszukiwanie czujników silnika.
Opublikowano

Nie bede ukrywal, ze wole pojechac do TC.....

Nie spieszy mi sie a i tak mam silnik na dotarciu wiec chyba poczekam az chlopaki z TC ogarna sterownik w f01 i pojade do nich :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
przyłączam się do kolegów i też z niecierpliwością czekam na foto :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gratuluję, mocno dopingowałem Tobie i twojej pasji. :cool2: Też czekam na zdjęcie 7.
Benzyna zamiast krwi...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko. Na wstępie chciałem pogratulować determinacji i sukcesu.

Przeczytałem wszystkie strony tematu i obejrzałem fotki . Świetna robota . Ja bym sie nie zdecydował na coś takiego z braku czasu i odwagi .

Naprawde Grubra Gruba robota :) no i oczywiście jak koledzy wyżej czekam na fotki :cool2:

Pozdrawiam