Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mowa o tym wszystkim dobrze znanym egzemplarzu:

http://www.allegro.pl/item105941839__bmw_m5_340km_.html

Ktoś się orientuje czy jest to byłe M5 "Thomasa M5" czy ten drugi egzemplarz identyczny co poruszał się prawdopodobnie też na gdańskich blachach :?: :?:

Jeżeli TOmka to - pod jego ręką była to ponoć jedna z najidealniejszych M5 w Polsce.Jakiś rok,półtora temu została sprzedana (i o ile to nie jest ta druga o której mowa wyżej) i widać została w dziewiczym Gdańsku. Czy ktoś się orientuje czy następca Tomka też tak ją chuchał i o nią dbał :?: :?:.Ciekawe czemu ją sprzedaje skoro jest to taki idelany egzemplarz, czyżby tak szybko mu sie znudziła :?:

Pytam bo jestem z Kraka, więc drugi koniec Polski to troche dłuższy spacerek?

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
Kiedyś była na zlocie, na tym oragnizowanym na terenie GOSiR'u. To było dokładnie rok temu. Właściciela niestety nie znam osobiście. Wtedy pamiętam były dwie M5.
Opublikowano

No właśnie, dwie takie same ientyczne :lol: Tylko która jest która :?:

Tak gdyby to była ta druga to ktoś może coś obiektywnie o niej napisać :?:

Opublikowano

ja tez je pamietam i wiem ze byla roznica :mrgreen:

jedna miala czarna skore a druga siwa alcantare :mrgreen:

obie moim zdaniem byly ladne :D

a ta jest na 100% jest Tomka

moje modele
Opublikowano

Klasyk :cool2: :cool2: :cool2:

Tylko pozazdroscic wlascicielowi i przyszlemu wlascicielowi :mrgreen:

///M5 - na pewno czysta, nieograniczona mozliwosc czerpania ogromnej przyjemnosci z jazdy... czy jakos tak...

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano

Przyznam szczerze,że tak się nią troche zainteresowałem :wink: .Akurat jestem na kupnie autka i myślałem raczej o s3 ewentualnie 540 w manualu, ale skoro trafia się ten rodzyneczek a pamiętam że autko było naprawde zadbane to się nią troche zainteresowałem :mrgreen:

Czy ktoś pocztą pantoflową (zwłaszcza @userzy z 3city) może napisać jakie jej tam są i były losy :?: tzn autko kupione i przedewszystkim traktowane naprawde jako okaz kolekcjonerski czy raczej ostrzej używana na zlotach i innych morderczych balangach :?:

Maniacy BMW pewnie znają ją tam bdb, może nawet sam Thomas sie tu wypowie :norty:

Opublikowano
jesli nie przeszkadza ci fabryczny brak klimatyzacji, za to ma np. webasto, pierwszy własciciel pewnie był uczulony czy cos skoro zrezygnował (M5 ma klime chyba w standardzie) i ten jasny srodek, to auto pertarda, mówie tu o stanie technicznym i wyglądzie, jeździ nia teraz mój kolega, który miał wczesniej ta druga niebieską z czarną skóra. jeśli chodzi o stan silnika to powiem że po wycięciu katalizatorów (kolega ma manię mocy i szybkości) moja M5 E39 ma z nią nie lada problemy. jesli ją odda za ta kase bo to wcale nie jest takie pewne to bierz bez zastanowienia. ja jej w końcu nie kupiłem tylko dlatego że mam teraz 3 auta i zabrakło funduszy. poprzedni własciciel zrobił autem 1000 km włacznie z przyejchaniem z gdańska do koszlina i zainwestował ok 6-8 tyś, nowe opony, nowy akumulator, swiece z fajkami itp itd, nei jeżdził bo nie miał czasu i sie troche bał, facet 45 lat, kupa kasy, prywatnie nowa Toyota Land Cruiser.
535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano
Brak klimy to nie problem . A poza tym z tego co widnieje w oryginalnych cennikach E34 to klimatyzacja we wszystkich E34 włączniez M5 była za dopłatą ( manualna badz automatyczna)
Opublikowano
Brak klimy to nie problem

problem problem, i to duży....

Opublikowano
Banita napisał:

Brak klimy to nie problem

problem problem, i to duży....

Tak, dla niektórych to wielki problem...da się żyć i bez tego.

ale da sie też założyć, wydaje mi sie, że chyba nietrudno dokupić używaną klime do e34... przy aucie za takie pieniądze jakiś tysiak to przecież pryszcz

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano
pryszcz, ale zawsze przy zakladaniu jest duzo rzezby. Elektryka i inne duperele + rozpruwanie pol oryginalnego auta to rzeznia. Ja bym sie tego nie podjal.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Dokładnie o tym mówie Kis.

Jak się komuś wydaje że założy dłuższy pasek klinowy i rurki wtyknie w wentylacje, to nie wie kompletnie o co biega.

Opublikowano

Tak a propos klimy...to raczej spora operacja...ja zakładałem swoją do E-36 w serwisie BMW w Regensburgu i robili to 3 dni - razem z tym, że akumulator przenieśli spod pokrywy silnika do bagażnika...auta nie widziałem rozebranego - dopiero umyte po zrobieniu, ale wyobrażam sobie, że musieli się namęczyć...i nie kosztowało to tysiaka tylko 1800 euro za manualną klimatyzacje :) ALE KLIMA JEST hehe ;)...co ciekawe nie zmienili obsługi nawiewów tylko włożyli przełacznik w miejsce gdzie jest sterowanie podgrzewaniem foteli :) Pozdawiam!

PS.Raczej nie odważyłbym się kupowaćuzywanej i montować u kogoś przypadkowego..

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Klima to naprawdę fajna sprawa ale przeraża mnie własnie rozkładanie auta na części pierwsze... poprostu tak musi zostać. Nigdy nikt nie poskłada tego tak jak było fabrycznie.
Opublikowano
bez jaj.... czy e34 M5 to e39 czy e38 z poduszkami pneumatycznymi, 12 poduszkami powietrznymi,pompowanymi i wentylowanymi siedzeniami, podwojna klimą itp. - nie ten klimat :twisted:. Jak kogos stać na utrzymanie takiego furaka to napewno nie jest to jedno auto w domu i bynajmniej jak najbajbardziej sezonowe.... W takim przypadku klime mozna pominąc bo komu by się ją chciało instalować - nie w takim aucie, poza tym wtedy byla by ciezsza o jakies 20 kilo :P :P

Opublikowano
naprawde tyle roboty jest z tą klimą?? myslalem ze trzeba tylko założyc chłodnice sprężarke panel, rurki, coś tam jeszcze... :D bo kable są w bmw juz pociągniete z tego co wiem..... chyba że nagrzewnice trzeba jeszcze zmienić to rzeczywiście chyba jest troche rozkręcania :wink: aha i dodam tylko ze mi osobiście nie chciało by sie w to bawić, ale jeżeli dla kogoś klima jest super ważna to lepiej juz zalozyć niż kupić np. inną m5 w gorszym stanie z klimą
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg