Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy te programy do diagnostyki i kable umożliwiają zmianę niektórych ustawień w samochodzie bo słyszałem że można zaprogramować np. Otwieranie tylnej szyby aktualnie z kluczyka otwiera mi się cała klapa bagażnika odłączyć włączanie automatyczne świateł do jazdy dziennej oraz skasowanie błędu nie zapietych pasow jaki kabel i program był by najlepszy moja e 91 jest z roku 2007

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
szukam dobrego kabla do diagnostyki/kodowania F10 2013r. Ktoś może polecić jakieś aukcję, sprzedawców, może być forum lub allegro. Dzięki bardzo za pomoc.
Opublikowano
Ma ktoś z Was uruchomiony kabel K+DCAN od Viakena? Po zainstalowaniu sterowników i INPY nie widzi włączonego zapłonu i zasilania z aku i nie mogę się połączyć z żadnym modułem.
Opublikowano

Mam kabel od Viakena kupowany jako "do Forda" STN 1170 (ELM 327 V3) .

Działał ok na OBD2 w Fordzie Mondeo Mk2 a także w Mazdzie 626 z programem Forscan i sterownikami do Forda .

Na dołączonej płycie są sterowniki do BMW INPA oraz DIS a także instrukcje instalacji .

CZY MOGĘ TEGO INTERFEJSU UŻYĆ DO BMW oczywiście instalując sterowniki BMW , tzn hardware jest ten sam ?

Interfejsu chcę użyć do podglądu ewentualnych błędów oraz kondycji elementów silnika (sond lambda , poprawek itd ) oraz DISA-y

ale bez ambicji na programowanie .

Pytanie (nie)polityczne : skąd wziąć instalkę INPA , DIS , itd do komunikacji ? Prosze na priv jakby co ...

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jaki kabel polecacie do e90 2005 ? Czy jest ktoś ze Śląska ( Tychy/Katowice/Pszczyna) kto pomógłby mi z instalacją? Kupiłem w zeszłym roku kabel z allegro za 50 zł - instalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami na forum ale zero łączności z samochodem. Po kilkunastu próbach zwątpiłem.

Proszę o info tutaj albo na priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki kabel polecacie do e90 2005 ? Czy jest ktoś ze Śląska ( Tychy/Katowice/Pszczyna) kto pomógłby mi z instalacją? Kupiłem w zeszłym roku kabel z allegro za 50 zł - instalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami na forum ale zero łączności z samochodem. Po kilkunastu próbach zwątpiłem.

Proszę o info tutaj albo na priv

a kabel dobrze skonfigurowany? próbowałeś na innych portach?

Opublikowano

Probowałem chyba wszystkiego, dlatego podejrzewam że problem leży w samym kablu. Miałem też mały problem z instlacją INPY itd mimo że robiłem wg instrukcji - ale to chociaż wykrywałoby mi łaczność . Spróbuję jeszcze raz dzisiaj.

JEśli chodzi o konfigurację to z tego co pamiętam tylko sterowniki, tak? Nie pamiętam czy coś tam jeszcze konfigurowałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Numery portów zgadzają się? Menedżer urządzeń i plik obd.ini. Jak robiłeś zgodnie z instrukcją to powinieneś to sprawdzić, ale potwierdź.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Porty się zgadzają, inpe wgrywałem jeszcze raz i na 99% jest Ok. W takim razie to musi być kabelek , miałem wrażenie jakby nie do końca piny wchodziły do gniazda. Rozebrałem obudowę wtyczki i wpiąłem samymi pinami - zero rekacji. Macie jakiegoś zaufanego sprzedawcę od tych kabelków? Może ktoś z Was ma na sprzedaż działający kabel?

Ewentualnie jest ktoś z Tychów i okolic, do kogo mógłbym podjechać zdiagnozować błędy?

• 7 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
https://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-bmw-3-e36-e46-e90-f30-pl-i6852918836.html czy taki kabelek bedzie dobry, posiada ktoś taki czy może polecicie jakiś inny? Do podstawowych operacji typu kasowanie błedów , pracy podzespołow silnika itd

Ja Ci mogę polecić taki standardowy przezroczysty z allegro za ok. 80 zł. Działa ok z INPA i z ISTA/D. Auto z 2006 roku.

• 2 lata później...
Opublikowano
https://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-bmw-3-e36-e46-e90-f30-pl-i6852918836.html czy taki kabelek bedzie dobry, posiada ktoś taki czy może polecicie jakiś inny? Do podstawowych operacji typu kasowanie błedów , pracy podzespołow silnika itd

Ja Ci mogę polecić taki standardowy przezroczysty z allegro za ok. 80 zł. Działa ok z INPA i z ISTA/D. Auto z 2006 roku.

https://allegro.pl/oferta/interfejs-k-dcan-inpa-do-bmw-e39-e46-e60-e90-exx-7760411156?utm_medium=app_share&utm_source=Facebook

czy takim kablem uda mi się połączyć z INPA i zarejestrowac/zaadaptować nowy akumulator?

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć,

Po kilku latach wracam do BMW

szykuje już iste.

podpowiecie co teraz najlepiej się sprawdza?

jaki kabelek. do E61 2005

dzięki wielkie

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Moderatorzy
Opublikowano
do 2005r nadal wystarczy zwykły kabel k/dcan 50-100zł.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ok. A polecicie jakis interface bezprzewodowy ? tak żeby w razie co temperaturę monitorować chociaż.

dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzięki za info.

taki zwykły pyrdek sobie poradzi normalnie ?? ze zczytaniem parametrów auta ?

faktycznie do tyłu jestem...

• Moderatorzy
Opublikowano
Ten adapter może też zadziałać z aplikacją bimmercode więc może też cos zakodujesz. Tzn adapter na pewno współpracuje z aplikacją ale nie wiem jak/czy działa kodowanie serii E przez bt

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki wielkie.

Chciałbym taki kabelek zakupić.

https://bimmerpark.pl/produkt/interfejs-bmw-kdcan/

W moim przypadku 2005r programy diagnostyczne powinny działać na K+D o ile dobrze pamietam.

Potwierdzicie ;)

Dzięki. Dobrą mam pamięć ale krótką.