Skocz do zawartości

BBS RT 077 - kupić czy nie kupić, oto jest pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem.

BBS RT 077 - wiadomo, dwuczęściowe, te konkretnie są w rozmiarze 7.5x17, et47, więc idealne do mojego wozidła. Mam ofertę od typa, który poległ na polerowaniu rantów i już raczej tego nigdy nie skończy, felgi są kompletne, w miarę proste, nie były nigdy naprawiane, jedna jest rozkręcona, ale śrubki są w komplecie wszystkie razem z nakrętkami.

I teraz sedno sprawy - mogę je kupić za równowartość jednej dobrej opony w tym rozmiarze, ewentualnie 3 flaszek mojej ulubionej trucizny.Czyli mówiąc po ludzku - za grosze. Nie wiem tylko, czy to dobra inwestycja - jak myślicie? Ranty, mimo, że już wstępnie typ je obrabiał papierem ściernym, to dość nieudolnie, ale całe szczęście wszedł za głęboko w materiał, rotory są nietknięte i w nawet przyzwoitym stanie, dekle w komplecie.

Jak myślicie, brać? Moja Ola mówi, że ładne, mi się podobają tak sobie - chociaż na aucie robią robotę - przynajmniej na zdjęciach w google. Ile roboty jest z utrzymaniem polerki na rantach? Czy lepiej dać w lakier całość?

Wdzięczy będę za każdą opinię. Od ręki mówię też modowi - wiem, że jest od tego dział, ale pies z kulawą nogą tam nie zagląda, a i zależy mi na opiniach dosiadaczy E46.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Polerowane kozak .

Malowane ? chyba dużo stracą na uroku.

Jeśli tanio i masz wolną gotówkę - nie zastanawiałbym się , najwyżej odsprzedasz.

Opublikowano
Hm, liczyłem na większy odzew. Tak z ciekawości, nikt nie lata na takich felgach? Bo podaż na rynku mizerna, na allegro i olx razem biorąc kilka kompletów, a jak z popytem? W razie jakby mi nie podpasowały, znajdę na nie chętnego? Czy jak BBS, to musi być RS, bo inne to kiszka?

Opublikowano

Te felgi to nie moja bajka, ale o gustach tu nie będziemy dyskutować.

Jeśli chodzi o poler czy malowanie rantów, to moim zdaniem tyko poler. Taka felga z pomalowanym rantem będzie wyglądała jak ulep.

Zresztą, BBS do czegoś zobowiązuje.

Opublikowano
Ranty możesz wypolerować i pomalować bezbarwnym. Co prawda polerka trochę straci ale za to można myć czym się chce i nic się nie dzieje :cool2: Robiłem tak w swoich Rondlach (tzn. w zakładzie zrobili) i jest ok. Ranty ładnie błyszczą i nie muszę ich co tydzień traktować pastą polerską.
Opublikowano

Moim zdaniem średnio do e46, chyba że jest na glebie - koła się chowają

Inny pomysł jeśli samochód ciemny to walnąć je na biało, razem z rantem choć i tak moim zdaniem nie pasują do e46.

Opublikowano

jak dla mnie nie pasuja do e46

odpuść

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Dzięki wszystkim za opinie. Niemniej jednak - dzisiaj dostałem sms od typa żeby się spotkać, pogadać... Zaproponował jeszcze niższą cenę - więc fele wróciły ze mną w bagażniku... Sprawdzę, jak będą wyglądać na E46, a jak nie będzie ładnie - pójdą do jakiegoś zapaleńca w E36 ;).

Generalnie powiem Wam, że mocno inspiruje mnie ta fotka:

http://farm6.static.flickr.com/5230/5797633702_2bc56aaa88_b.jpg

I chyba będę dążył do czegoś takiego, no, może poza kolorem śrub.

Dzięki jeszcze raz za odzew.

Opublikowano
Dzięki wszystkim za opinie. Niemniej jednak - dzisiaj dostałem sms od typa żeby się spotkać, pogadać... Zaproponował jeszcze niższą cenę - więc fele wróciły ze mną w bagażniku... Sprawdzę, jak będą wyglądać na E46, a jak nie będzie ładnie - pójdą do jakiegoś zapaleńca w E36 ;).

Generalnie powiem Wam, że mocno inspiruje mnie ta fotka:

http://farm6.static.flickr.com/5230/5797633702_2bc56aaa88_b.jpg

I chyba będę dążył do czegoś takiego, no, może poza kolorem śrub.

Dzięki jeszcze raz za odzew.

Widziałem tę fotkę w necie i uważam, że jest to jedyne sensowne rozwiązanie. Te felgi są po prostu brzydkie.