Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co moze powodowac słabe przyspieszenie samochodu?słabe przyspieszenie na gazie i benzynie dziś mechanior stwierdził że to katalizator rossypany ale wiecie jak to z nimi jest :lol: komputer niewykazał błedów może ktoś mi odpowie :modlitwa: chodzi o bmw 5 e-39 97 rocznik
Opublikowano
:search: Było już o tym. Zacznij od przepływki....

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
Witaj wydaja mi się że mamy ten sam problem moim autem nie da się jechać tak jakby ciągnął przyczepe 2 tonową i na dodatek ma problemy z odpaleniem jak jest zimny .Proponuję ci sprawdzić czujnik położenia wałka rozrządu i wału napędowego a także czujnik temp. cieczy :roll2:
Opublikowano

a czy podłączenie auta pod komputer powie mi że ten czujnik mam walniety .... gdzie on sie znajduje w M50 , bo moja bunia tez ma słabego kopa .

pozdrawiam :arrow:

Opublikowano (edytowane)

Kolega faster1970 wpominal, ze zadnych bledow komp nie wykryl wiec owe czujniki sa sprawne.

A jesli sa sprawne to stawiam na zapchany katalizator. Mialem kiedys taka awarie.

Pozdr.

Edytowane przez Przemek_E39
GO NAVY...
Opublikowano
Kolega faster1970 wpominal, ze zadnych bledow komp nie wykryl wiec owe czujniki sa sprawne.

Pozdr.

Dokładnie tak, powinno to wyjść na komputerze.

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam!

Właśnie dziś pozbyłem się u mnie 2 katów :D

Auto powyżej 4tyś. obr. strasznie zamulało. Ostatnio to nawet silnik przechodził w tryb awaryjnej pracy i wtedy prawie wogóle nie jechał.

Po usunięciu katalizatorów (wspawane mam kawałki rur) auto odżyło, i zyskało na dźwięku :norty:

Goście od wydechów mówili, że ja nie pierwszy mam taki problem. Podobno jest to wina złego paliwa. Katalizatory były w środku całe stopione i pokruszone.

To dosyć łatwo sprawdzić. Jak uderzysz pięścią w katalizator i zaszeleści (jak grzechotka) to do wymiany.

Pozdro.

Opublikowano
damianwodziak: tak jak pisze Tyszkanin czujnik położenia wału korbowego a nie napędowego. Ale to chyba pomyłka u ciebie.

No właśnie wielkie dzięki za poprawke przecież go wymieniałem :roll:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam!Właśnie dziś pozbyłem się u mnie 2 katów :D

ja zastanawialem sie nad wybebeszeniem katalizatora w E38 750i.

myslicie, ze komp zacznie meldowac bledy?

mozna spodziewac sie zmian w dynamice i spalaniu?

kiedys wywalilem kata w 2-litrowej lagunie i auto bylo szybsze,

a palilo 1-2 litry mniej. niektore auta ponoc traca na dynamice.

jak bedzie to w moim przypadku?

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano
Witam!Właśnie dziś pozbyłem się u mnie 2 katów :D

ja zastanawialem sie nad wybebeszeniem katalizatora w E38 750i.

myslicie, ze komp zacznie meldowac bledy?

mozna spodziewac sie zmian w dynamice i spalaniu?

kiedys wywalilem kata w 2-litrowej lagunie i auto bylo szybsze,

a palilo 1-2 litry mniej. niektore auta ponoc traca na dynamice.

jak bedzie to w moim przypadku?

porzuć te szalone myśli - było już o tym 100 razy

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]