Skocz do zawartości

Odbiór BMW F30 335i x-drive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na dzień dzisiejszy miałem umówiony termin odbioru samochodu jak w temacie, po krótkiej rozmowie przeszliśmy do sedna sprawa, a tu niespodzianka po odpaleniu samochoduna desce rozdzielczej pojawiła się cała litania awarii. Świtła tylne paliły się cały czas i nie można było ich wyłączyć. Silnik oczywiście nie reagował na nic, wkurzony niemiłosiernie baczniej zacząłem się przyglądać wykonaniu i tu też znalazłem kilka jak dla mnie bubli pod progami drzwi upaciane jakimś białym smarem, podobno zabezpieczającym podczas transportu, przy pokrywie silnika też upacianeczymś co wygląda jak olej-pianka montażowa. Zabrali cała przyejmność z odbioru z samochodu i najchętniej bym już go w ogóle nie odbierał. Czy to wystarczająca karta przetargowa by odstąpić od umowy? Druga kwestia czy te smarowidła to też rzecz normalna?

• Odpowiedzi 77
  • Wyświetleń 12,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a jak się obudziłeś to pościel była mokra?

A Ciebie już zazdrość w żołądku ścisnęła, że taki durny tekst?

Co do odstąpienia od umowy, chyba nie wygrasz z nimi, przeczytaj dokładnie umowę. Na twoim miejscu wytargowałbym z nimi serwis przedłużony czy jakieś inne gratisy a jak nie to zgłaszasz sprawę do BMW Polska wtedy dostaną tak po zadzie, że odechce im się takie fuszerki robić.

Opublikowano
Taaa ściśnęło, że jakiś dzieciak sobie pisze brednie.
Opublikowano
  • Autor

Poniżej fotki co prawda z telefonu ale jakis obraz dają o co mi chodzi :

http://ifotos.pl/zobacz/CAM00371j_erhsahn.jpg/

http://ifotos.pl/zobacz/CAM00375j_erhsarr.jpg/

http://ifotos.pl/zobacz/CAM00373j_erhsaxw.jpg/

http://ifotos.pl/zobacz/CAM00376j_erhsaxq.jpg/

Odniośnie pana dupożala to bez komentarza.

Opublikowano
Taaa ściśnęło, że jakiś dzieciak sobie pisze brednie.

przeczytaj swoj podpis człowieku może przyjdzie refleksja :duh: :mrgreen: jak przejrzałem twoje posty to stwierdzam że cierpisz na przewlekły ból dupy

Co do tematu, moim zdaniem porażka z ich strony... Wydałeś na tą furę na pewno sporo kasy więc powinieneś wyjechać stamtąd najszczęśliwszy na świecie ;p

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Te smarowidła to normalna rzecz - czasem są czyszczone z takich widocznych miejsc ale ogólnie nie jest to nic złego. Jest to poprostu zabezpieczenie antykorozyjne.
Opublikowano
-

Edytowane przez PPGG

Opublikowano
A co na to wszystko powiedział diler? Bo z Twoich wypowiedzi wynika jakby on o sprawie w ogóle nie wiedział i nie przedstawił żadnego stanowiska. Te kontrolki to myślę, że wina akumulatora i wystarczy tylko je zresetować i będzie ok. :wink:
Opublikowano
  • Autor
A co na to wszystko powiedział diler?

Jak na razie nie powiedział nic tylko,że nie wyda samochodu bo zagraża bezpieczeństwu,a sam nie wie o co chodzi i nie był to na pewno akumulator bo to już przy mnie było sprawdzane. Cały dzień był diagnzowany standardow powiedzieli,żę trzeba zmienić soft, jutro jadę zobaczyć owoce ich pracy.

Opublikowano
  • Autor

Dzis już twierdzą, że sterwonik jest uszkodzony, z czystym sumieniem moge stwierdzić że jegomość Zdunek z Gdańska i jego ekipa to oszuści i krętacze.

Sprawę zgłosiłem do centrali do Niemiec tam bynajmniej w miarę szybko się zajmują klientem i cokolwiek się można dowiedzieć.

Opublikowano
nie do wiary !! zrob im kolo dupy !!!! wszedzie nawet do tv dalbym to .....nowe auto z przebiegiem 3 km popsute co to za sztos
Opublikowano
  • Autor
Tak też zrobiłem, zgłosiłem do BMW Polska, do centrali w Niemczech i do turbokamery, jeżeli ktoś jeszcze wie gdzie to można dobrze "umedialnić" to z góry będę wdzięczny.
Opublikowano
Państwo w Państwie ;p. A na poważnie to kpina z klienta. Spytaj się pana Zdunka czy jak kupuje pieczywo w sklepie to czy czerstwe dostaje?:)
Opublikowano
Jeżeli dobrze rozumiem to dostali auto z centrali przy Tobie je uruchomili i wyskoczyły błędy w związku z czym zaczęli diagnozować auto. Oczywiście nie było mowy o wydaniu w takim stanie. Nie jest łatwo określić taką usterkę jeżeli komputer nie pokazuje nic konkretnego. Dlaczego nazywasz ich krętaczami i oszustami bo nie bardzo rozumiem?
Opublikowano
  • Autor
Auto przyjechało z centrali u nich było od 22.02 ja odbiór miałem 06.03 więc nie odpalali go przy mnie, przeglądałem historie auta i stało on jeszcze 9 dni w Polsce na składzie celnym BMW podobno, co raczej też normalne nie jest. Wydanie zaplanowane 28.02, a jak ja przyjeżdżam do dealera to jeszcze czekam na autko i podstawiają mokre i w stanie takim jakim jest do dzisiaj czyli niesprawnym.
Opublikowano
Rozumiem że odbierając auto za które wyłożyłeś niemało kaski oczekujesz że dostaniesz to co zamówiłeś i to w stanie idealnym. Mam to samo podejście. Ale winnego nie szukałbym u dealer'a. Jeśli auto ma 3 km przebiegu a tyle miały oba BMW które ostatnio odbierałem jako nowe to trudno podejrzewać ze dealer tym autem zaliczył trasę do Wrocka z cegłą na gazie i że ktoś majstrował przy aucie. To raczej auto wyszło niesprawne z fabryki lub padło w transporcie. ASO co najwyżej może sprawdzić stan i podjąć kroki wyjaśniające i naprawcze. A że powinno to zrobić z pokorą i odpowiednio się do tematu przyłożyć....to już inna sprawa.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Kackkiller myślę, że właśnie odpowiedziałeś sobie na problem. Wydaje mi się, że kluczem w tej całej sprawie jest to, że otrzymałeś auto "MOKRE" czyli najprawdopodobniej coś zalali dlatego miałeś choinkę na desce. :duh:
Opublikowano
To że myją auto przed wydaniem jakąś myjką cisnieniową to chyba normalne. Ale aby zalać w ten sposób elektryke to raczej nie dam się nabrać :nienie:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano

Tragedia i wielki wstyd dał dealera :mad2:

W klasie prenium obowiązują inne standardy, dobrze zrobiłeś zgłaszając to do centrali BMW.

Opublikowano
Jeżeli kogoś poniosło z myjką + może trochę źle spasowany plastik i dostała się woda tam gdzie nie potrzeba. Jak dla mnie to choinka jest z zalania bo ktoś świeżo mył auto przed odbiorem . Nie wierzę, że auto zjechało z lawety uruchomili je, była już wtedy choinka i mimo to nie przełożyli odbioru. Po prostu nie mogą być aż takimi idiotami. :mad2:
Opublikowano
Jeśli auto ma 3 km przebiegu a tyle miały oba BMW które ostatnio odbierałem jako nowe...
Na prawdę Twoje nowe auta miały taki przebieg? Miałeś to jakoś zaznaczone w umowie czy może byłeś uprzedzony? Tyle mają często gęsto Demo od dilera. Nigdy moje nowe auto nie miało więcej niż 100 km, stąd moje zdziwienie :)
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Jeśli auto ma 3 km przebiegu a tyle miały oba BMW które ostatnio odbierałem jako nowe...
Na prawdę Twoje nowe auta miały taki przebieg? Miałeś to jakoś zaznaczone w umowie czy może byłeś uprzedzony? Tyle mają często gęsto Demo od dilera. Nigdy moje nowe auto nie miało więcej niż 100 km, stąd moje zdziwienie :)

Twoje nowe auta miały 100km przebiegu gdy je odbierałeś ? Moje oba odbierane jako nowe miały 3km przebiegu przy odbiorze. I nie widzę w tym nic nienaturalnego dla nówki z fabryki. Żadne demo :nienie: