Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja 2litrowa bunia od listopada ma zalozony gaz na całym zbiorniku gazu a wchodzi od 33l-36l w jeździe mieszanej i nie katowaniu jej robie około 280km czy to norma czy zamalo?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie podajesz w jakich warunkach jeździsz ale wychodzi 12,8L / 100 co jest normalne.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Minimalny wpływ mają. A ile myślałeś ze 1,5 tonowe auto z 6cylindrami w mieście będzie gazu palić? 9L? Masz normalne spalanie i to bardzo dobre jeśli masz przewagę miasta.
Opublikowano
A czy jak teraz załozylem nowe opony zimowe kpl 225x65xr15 i chybva mi zaczela więcej palic czy te opony maja na to wpływ

jeśli są cięższe od poprzednich to tak, a opony potrafią róznić sie wagowo niemało czasem. to tego dochodzi kształt bieżnika, jodłowy ma największe opory toczenia.

co do spalania moja 2,5 pali mi teraz w mieszanym ok 10,5l LPG ;]

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
no ale np.dzis mi się skończył gaz na 220km. i jezdzilem tylko miasto nie przekraczając 3tys. obrotow to chyba za mało,a mój ziomek z miasta w swojej buni dziś wykrecil rekord 319km na 33litrach gazu.A wiedz wyszlo mi 18l gazu to chyba przesada
Opublikowano
no ale np.dzis mi się skończył gaz na 220km. i jezdzilem tylko miasto nie przekraczając 3tys. obrotow to chyba za mało,a mój ziomek z miasta w swojej buni dziś wykrecil rekord 319km na 33litrach gazu.A wiedz wyszlo mi 18l gazu to chyba przesada

Jakiej Buni, jaki silnik?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Masz w temacie 520 benzyna na dwóch wanosach?

W temacie jest 520i a to może być silnik z pojedynczym wanosem, podwójnym albo silnik 2,2 dlatego kolega się pytał. I skąd mamy wiedzieć jaki Twoj kolega ma silnik i auto :duh:

Co do spalania w mieście to jak przy normalnej jeździe bez korków ze światłami pali więcej niż 13-14 to dobrze jest podłączyć pod kompa i sprawdzić czy wszystko gra.