Skocz do zawartości

Ukradli mi wklady od lusterek, gdzie kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie gdzie kupic wklady do e39 el, podgrzewane i fotochromy? w aso po 1250 :shock:
Opublikowano

Allegro

Giełda

Składy częsci używanych (na forum są polecane)

Ale cena mała raczej nie będzie - za fotochromy używane coś koło 300 zł (kiedyś tak było - nie wiem jak teraz)

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
zgadza sie cena 450 zl za cale lusterka, bo polamal mi tez mechanizm elekryczny, [BAD] jego pierdolona mac! Zamowilem z allegro, ogolnie na przyszlosc : niestetyyu same wklady do modelu po 2001 roku zajebioscie ciezko kupic!
Opublikowano

zawsze dostaniesz w słomczynie na giełdzie.niestety musiałem kupić kilka do bmw a zwłaszcza do merca.

cena 50 zł za oryginalne wkłady.gości stoi na betonowych podestach prostopadłych do ulicy.łatwo znaleźć.

czasami się mylę
Opublikowano

JAk myslicie czy oznakowanie luisterek nr rejestracyjnym cos pomoze?

No i gdzie w wawie cos takie mozna zrobic?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam!!!!!!!!!!!

To chamy [bAD].............,poszukaj na Allegro!!!!!!!!

Pozdrawiam!!!!!!!!!!

za ten tekst niestety ale ostrzezenie, podobnie drugi z kolegów:

zgadza sie cena 450 zl za cale lusterka, bo polamal mi tez mechanizm elekryczny, [bAD] jego [bAD] mac! Zamowilem z allegro, ogolnie na przyszlosc : niestetyyu same wklady do modelu po 2001 roku [bAD] ciezko kupic!

też ostrzeżenie.

Na pszyszłość proszę Wszystkich aby nie używac wulgaryzmów - tym bardziej że nie wnoszą nic ciekawego do wypowiedzi.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Wybacz ale zrozum moja frustracje w dodatku kiedy sie dowiedzialem ze 2500 poszlo .... wiecie wszyscy gdzie. Jednak prosilbym o wyrozumialosc i cofniecie ostrzerzenia:) :mad2: Chlopaki wiem ze z wkaldami jest kwadratura kola ale koles pourywal mi okablowanie + porozwalal te plastiki co steruja lusterkiem przy ustawianiu a to juz niestety wiaze sie z wymiana :( Mam tylko jeszcze jedno pytanie, moze jakis dobry forumowicz zglosi swoja pomoc , jak wiadomo do przelozenia lusterkek potrzebuje zdjac boczki robil to juz ktos w e 39? Prosil bym o fachowa porade jak co i gdzie odkrecic lub gdyby ktos byl z okolic warszawy lub warszawy to byl bym wdzieczny za pomoc przy demontarzu.
Opublikowano

odkręcasz śrubę przy klamce, druga śruba jest z przodu pod głośniczkiem.

potem tylko zatrzaski na obrzeżach boczków.boczek wyjmuje sie do góry gdyż jest zaczepiony o górny rant.

bardzo prosta sprawa.

nie wiem tylko co zrobić jak jest poduszka powietrzna w boczku aby jej nie odpalić.

może to ktoś podpowie gdyż sam jestem ciekaw.

czasami się mylę
Opublikowano

nie przejmuj sie ja tez dostalme ostrzezenie bo napisalem

cytuje

zaje#$%@li mi halogeny gdy ukradli mi halogeny :)

niektorzy maja sklonnosci do naduzywania wladzy

wulgaryzmy duzo wnosza, dlatego istnieja zeby podkreslic emocje

zapytaj moze jezykoznawce jakiegos jak masz watpliwosci czy cos wnosza czy nie

kazdy uzywa wulgaryzmow, nawet w tygodnikach miesiecznikach

poogladaj tv to tez czasem uslyszysz

rozumiem zwracac uwage jak ktos naduzywa, obraza, lub uzywa jako przerywnika

ale karac ostrzezeniem a potem nawet wywaleniem za to ze ktos jest wzburzony ze ukradli mu auto lub czesc?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
  • Członkowie klubu
Opublikowano
..............

niektorzy maja sklonnosci do naduzywania wladzy ....... .

....................

ale karac ostrzezeniem a potem nawet wywaleniem za to ze ktos jest wzburzony ze ukradli mu auto lub czesc?

Panowie - jaka to władza i co za przyjemność - siedzenie przed kompem i czytanie wszystkich wątków - poprawianie ich, przesuwanie, itp, itd. Myslicie że ostrzeżenia to ot tak lekką ręką sie wstawia - czekam aż ktoś sobie pozwoli na fantazje i mamy klienta - banujemy. Pirwszy raz wstawiłem, a juz troche jestem moderatorem.

Piotriviola - faktem jest że Twoje posty są ok, ale sam pomyśl - jakie było pytanie i po co te wstawki z kropkami. Poszło w świat - nie - można było to zmienić używając edycji - ale po co niech sobie będzie.

BZQ - poniosły nerwy, mi też 3 razy auto obrobili więc wiem że boli - ale aż tyle - w jednym zdaniu - przesada.

Na koniec - żadna przyjemnośc pisać takie rzeczy - ale żeby nie było niesprawiedliwości dostaliście obaj po ostrzezeniu.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Ja w temacie ostrzezen!

Na codzien jestem spokojnym czlowiekiem /tak mysle :) /,ale w momentach skrajnych ,kiedy czuje sie pokrzywdzony,normalnie krew mnie zalewa.I nie dziwie sie kolegom,ktorych spotkalo to nieprzyjemne zdarzenie.Co maja napisac?Uprzejmie informuje kolegow,ze jakis mily pan pozyczyl na czas blizej nieokreslony moje lustarka i ktorego pozdrawiam serdecznie w imieniu wlasnym i calej mojej rodziny i zycze mu dlugich lat zycia?????

To jest wlasnie skrajny przybadek i takie napisane pod wplywem emocji

epitety powinny byc traktowane a wyrozumialoscia.

Czlowiek zle sie czuje ,jezeliw jego profilu widnieje ostrzezenie.

Sam ktoregos dnia bluzgne potwornie i czy to bedzie swiadczylo o tym,ze jestem chamem?

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

To jest tak - wszyscy mamy rację - człowiek może być zły bo ukradziono lusterka, może sobie bluzgnąć pod nosem jak chce - nikt tego nie broni -tylko czy robienie tego publicznie i tym bardziej w formie pisanej ma sens. Przeczytajcie sobie początek postu - pytanie zadane w sposób prawidłowy bez emocji i bluzgów, potem jednemu się wyrwało i dalej to już widać jak poszło. Dziwi mnie to, że piotrivola zachował się w taki sposób - w sumie od niego się zaczęło - a BZQ jak podkręcony wyraził to, co wyraził - któryś raz zapytam się, po co :?:

belgus napisał

Sam któregoś dnia bluzgane potwornie i czy to biedzie świadczyło o tymże jestem chamem?

:arrow: Zdecydowanie nie - nie znaczy to że jesteś chamem, ale sam powiedz - jak nie klniesz na co dzień to inaczej to odbierasz niż Ci którzy traktują to jako norma - po prostu sam raczej oburzasz się na coś takiego jak słyszysz co chwilę #$%!@#

belgus napisał

Uprzejmie informuje kolegow,ze jakis mily pan pozyczyl na czas blizej nieokreslony moje lustarka i ktorego pozdrawiam serdecznie w imieniu wlasnym i calej mojej rodziny i zycze mu dlugich lat zycia????

:arrow: Można i tak ale uznał bym Cię wtedy za "innego". Powiedzmy tak - można wyrazić swój ból w zdecydowanie bardziej cywilizowany sposób.

typson napisał

a z innej beczki - czy ostrzeżenia się kasują po jakimś czasie - jak punkty karne?

:arrow: Jest taka możliwość, ale same automatem się nie kasują.

Pozdro - Krzysiek.

Edytowane przez krzysiek 525tds

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Proponuje zakonczyc juz temat ostrzezen, jak wiadomo wszyscy podlegli wladzy zawsze daza do jej ograniczenia:) Ale ni o tym chcialem napsiac, rozebralem dzis boczki w przednich drzwiach bo juz nie moglem sie opanowac choc nie mam jeszcze lusterek moze jutro przyjda. W kazdym badz razie rozbieranie BMW jest jak skaldanie klockow lego. Wczeniej robilem to w Oplu Calibrze i trudnosc byla nieporownywalna!!!! Zmienialem tez boczna listewke ozdobna w drzwich od zewnetrznej strony ta na slupku czarna matowa! Teraz wzbogacony o doswiadczenia moge zaproponowac komus pomoc jezeli ktos mieszka w Wawie , o tak mi sie to spodobalo:) ASO sucks! :]
Opublikowano

to ja jeszcze chetnie o rozbieraniu boczkow sie dopytam. tez powinienem je rozebrac, bo cos mi tam trzeszczy i fruwa luzem. Boje sie tylko o poduszki - czy czegos przypadkiem nie rozłącze, bo nie chce by mi sie tapicerka na twarzy owinęła.

Rozumiem, ze rozbiórka jest prosta. Mozesz tak w trzech slowach napisac, co i jak oraz na co zwracac uwage, by nie zrobic demolki?

A co jest pod spodem? Jakies osłony? jednorazowe folie? Pytam, bo chcialbym wiedziec, czy po rozebraniu i zlozeniu ma szanse byc "lepiej" czy tylko wyrobie jakies spinki i zatrzaski i bedzie jeszcze gorzej?

pozdrawiam

t.

Opublikowano

BZQ - no to wapdnij do mnie jutro wieczorkiem to skonczymy wymiane moich boczkow z przodu... no i mozemy zalozyc Twoje lusterka no i piwo mozemy wypic...

Co do boczkow (tylnych bo z tymi mam na razie doswiadczenia) - warto przed demontazem kupic kilka nowych spinek - stare moga peknac. Koszt w ASO to 0.58 PLN. Z tylu jest 9 spinek na boczek z przodu chyba 12. Ogolnie demontaz/montaz to fajna i przyjemna zabawa. Pod boczkiem jest przyklejona cienka pianka, ktora pozostaje na swoim miejscu po zdjeciu boczka.

Sam nie wiem co z przodem (poduszka, glosnik, nawiew itp) ale mysle, ze wielkiej magii nie bedzie. Dam znac jak sie uporam z przodem.

Pozdrawiam,

Artur
Opublikowano

Wiec z przodem to jest tak, odkrecasz 2 sruki

1 - miesci sie w srodku klami wewnetrznej po wyjeciu zaslepki, jest to srubka torxowa

2 - znajduje sie w otworze ktorym wpada powietrze i wypada przez kratke w drzwich, musisz otowrzyc szeroko drzwi zajrzec tam do srodka i zobaczys srubke, ta jest zwykla krzyrzakowa

NAstepnie po odkreceniu srubek zaczynamy odpinac spinki, ja zaczalem od gornel lewej strrony tam gdzie boczek jest wyzszy i wychodzi za drzwi , najlatwiej odchodzi tam, reszte powoli odpinamy idac tropem miejsc juz odpietych. Nastepnie zeby boczek wyjac musimy przelozyc klamke przez boczek do srodka i odpiac kabelki od szyb i podswietlenia dolnego. Ogolnie nie ma tam zadnych folii jednorazowych, drzwi sa cale obite pianka ktora jest przyklejona silikonem na stale dookola, na tej piance znajduje sie modul poduszki, modul glosnika (to dopiero fajnie wyglada zdziwilem sie troche:) ) i okablowanie. O poduszke sie nie matw nie wystrzeli na 100%:) Na wszelki wypadek nie rob tego przy zapalonej stacyjce. I to cala filozofia, ja nawet nie urwalem ani jednej spinki przy tym. Ogolnie robieranie BMW = LEGO. Co do trzeszczenia boczkow to w zasadzie wydaje mi sie ze tam nie ma co dokrecac, bo nie wiem co by tam moglo ci skrzypiec ewentualnie.