Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chce zwiększyć móc w mojej BETCE tak zeby niemiała problemu z odstawieniem Calibry czy jest to morzliwe
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

Jest jeszcze Calibra 150KM i 170KM :mrgreen:

Myśle, że receptą jest tak jak kolega pisze 325/328 :cool2:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Jeszcze Calibra 204 KM może być "trochę" mocniejsza, na 99 procent ma działajacy naped 4x4 i wtedy M3 tylko ratuje.... Opowiedz nam prosze jak to sie stało ? CIekawa historia.... :think:
Opublikowano
tak jak koledzy pisza kup z wiekszym silnikiem a jak nie chcesz to wstaw turbosprezarke ale to sa bardzo wysokie koszta wiec taniej bedzie kupic nowe BMW :twisted:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

saygon jest jeszcze eco-tec 136KM i to co powiedzieli koledzy przedmowcy i tyle. zdarzaja sie tez 150 KM i 115 KM z napedem 4x4 nie liczac calibry turbo 204 konnej. Powiem Ci jak mozna rozpoznac calibry:

jezeli kola maja 5 srub lub maja schowane wszystkie sruby za "zabezpieczeniem przed kradzieza" to oznacza ze jest to calibra 2,5l 170- konna, lub Calibra turbo 204-konna (wiekszosc turbin w tych cali nie dziala, ale jezeli sie znajdzie ktos kto dba o auto to bye bye, ma 6-6,5s do 100 :norty: )

reszta Calibr po 4 srubky to sa od: 115KM, 136KM, 150KM

Opublikowano
jak powiedział marco......bmw a calibra ........dostać biegunki ze śmiechu........(jak moja córa dzisiaj ale nie ze śmiechu).... :evil:
czasami się mylę
Opublikowano
a tak apropo to gdybysmy ustawili na torze wyscigowym Calibre 136KM i BMW 140KM to ktore auto by wygralo gdyby jechal nimi ten sam kierowca, posiadajacy b.duze mozliwosci (cos jak Stig z Top Gear)???
Opublikowano
oczywiscie,ze calibra gdyz beemka dostalaby kolki ze smiechu. :twisted2: :twisted2: :twisted2:
czasami się mylę
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
dobra opowiem wam jak to było jade na prostej jakieś 120 patrze w lusterko a tu na tyle siedzi mi calibra to ja zaczołem przyśpieszać on też sie cały czas trzymał mnie miałem prawie 170 a on dopiero zaczoł mnie brać i to z małym problemem ale wtedy już zaczołem zwalniać przed ostrym zakrentem :twisted2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
to opowiem wam inna historie jadac w czwórke własną bumką nie mogłem wyprzedzi corsiarz z sinikiem 1,7 c jtd czy jakos tak , fakt faktem droga była kreta wiec nie było zabrdzo gdzie wyprzedzic i nie było wyprzedzania za wszelką cene ale corsa szła ostro dopiero na prostej ja wyprzediliysmi :twisted2:
Opublikowano
to opowiem wam inna historie jadac w czwórke własną bumką nie mogłem wyprzedzi corsiarz z sinikiem 1,7 c jtd czy jakos tak , fakt faktem droga była kreta wiec nie było zabrdzo gdzie wyprzedzic i nie było wyprzedzania za wszelką cene ale corsa szła ostro dopiero na prostej ja wyprzediliysmi :twisted2:

to znaczy że corsa miała lepszego "kierownika" :norty:

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano
odpowiadając na postawione pytanie: najtańsze konie mechaniczne są w wadze auta. wywal wszystko co zbędne: audio, zapasówke, tylnią kanape, fotel pasażera, całe wygłuszenie. te wszystkie zbędne rzeczy to tak około 150kg. użtkowość auta nieco spadnie ale żaden ptaszek ze stajni Pana Adama o podobnej mocy nie podskoczy :twisted:
Opublikowano
Z tego co zauważyłem, to najszybsze są auta z kratką. Szybsze nawet od Calibr. :mrgreen: Taka np. Panda albo Astra z kratą nie mają sobie równych. Ci kierowcy potrafią się wciskać na trzeciego przy grubo ponad 120km/h. Efekty potem są nieciekawe. Życie to ciągły wyścig, polskie drogi to dżungla. Wygrywa mądrzejszy a nie najszybszy.
Opublikowano
ja dostalem kiedys w rozliczeniu taka Cali i to ta najslabsza- 115ps- ale i tak miala 10s/100/km/h. Dobrze ciagnela od dolnego zakresu obrotow, palila mniej jak 10l, czesci tanie jak barszcz, tyle ze Bmw solidniejsze i ladniejsze i komfort jazdy lepszy o klase. Szkoda tylko ze 316-318-320 sa takie wolne :(