Skocz do zawartości

jak zwiększyć moc w BMW e36 318i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chce zwiększyć móc w mojej BETCE tak zeby niemiała problemu z odstawieniem Calibry czy jest to morzliwe
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

Jakiej Calibry? 115-konnej czy 204-konnej?

Ogolnie, najtaniej bedzie Ci sprzedac 318i i kupic 325i/328i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Jest jeszcze Calibra 150KM i 170KM :mrgreen:

Myśle, że receptą jest tak jak kolega pisze 325/328 :cool2:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Jeszcze Calibra 204 KM może być "trochę" mocniejsza, na 99 procent ma działajacy naped 4x4 i wtedy M3 tylko ratuje.... Opowiedz nam prosze jak to sie stało ? CIekawa historia.... :think:
Opublikowano
tak jak koledzy pisza kup z wiekszym silnikiem a jak nie chcesz to wstaw turbosprezarke ale to sa bardzo wysokie koszta wiec taniej bedzie kupic nowe BMW :twisted:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

cholera jest jeszcze kilka innych kaliber.

kup 540i i będziesz miał spokój. :P

czasami się mylę
Opublikowano

saygon jest jeszcze eco-tec 136KM i to co powiedzieli koledzy przedmowcy i tyle. zdarzaja sie tez 150 KM i 115 KM z napedem 4x4 nie liczac calibry turbo 204 konnej. Powiem Ci jak mozna rozpoznac calibry:

jezeli kola maja 5 srub lub maja schowane wszystkie sruby za "zabezpieczeniem przed kradzieza" to oznacza ze jest to calibra 2,5l 170- konna, lub Calibra turbo 204-konna (wiekszosc turbin w tych cali nie dziala, ale jezeli sie znajdzie ktos kto dba o auto to bye bye, ma 6-6,5s do 100 :norty: )

reszta Calibr po 4 srubky to sa od: 115KM, 136KM, 150KM

Opublikowano
A po co ma odstawiać jakąś kalibrę :?:
Opublikowano
jak powiedział marco......bmw a calibra ........dostać biegunki ze śmiechu........(jak moja córa dzisiaj ale nie ze śmiechu).... :evil:
czasami się mylę
Opublikowano
a tak apropo to gdybysmy ustawili na torze wyscigowym Calibre 136KM i BMW 140KM to ktore auto by wygralo gdyby jechal nimi ten sam kierowca, posiadajacy b.duze mozliwosci (cos jak Stig z Top Gear)???
Opublikowano
oczywiscie,ze calibra gdyz beemka dostalaby kolki ze smiechu. :twisted2: :twisted2: :twisted2:
czasami się mylę
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
dobra opowiem wam jak to było jade na prostej jakieś 120 patrze w lusterko a tu na tyle siedzi mi calibra to ja zaczołem przyśpieszać on też sie cały czas trzymał mnie miałem prawie 170 a on dopiero zaczoł mnie brać i to z małym problemem ale wtedy już zaczołem zwalniać przed ostrym zakrentem :twisted2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
To pewnie ta 115 KM, bo inaczej by cię wziął dużo wcześniej 318i jest za ciężkie jak na swoje 115 KM, raczej dragster toto nie jest.
Opublikowano
to opowiem wam inna historie jadac w czwórke własną bumką nie mogłem wyprzedzi corsiarz z sinikiem 1,7 c jtd czy jakos tak , fakt faktem droga była kreta wiec nie było zabrdzo gdzie wyprzedzic i nie było wyprzedzania za wszelką cene ale corsa szła ostro dopiero na prostej ja wyprzediliysmi :twisted2:
Opublikowano
to opowiem wam inna historie jadac w czwórke własną bumką nie mogłem wyprzedzi corsiarz z sinikiem 1,7 c jtd czy jakos tak , fakt faktem droga była kreta wiec nie było zabrdzo gdzie wyprzedzic i nie było wyprzedzania za wszelką cene ale corsa szła ostro dopiero na prostej ja wyprzediliysmi :twisted2:

to znaczy że corsa miała lepszego "kierownika" :norty:

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano
odpowiadając na postawione pytanie: najtańsze konie mechaniczne są w wadze auta. wywal wszystko co zbędne: audio, zapasówke, tylnią kanape, fotel pasażera, całe wygłuszenie. te wszystkie zbędne rzeczy to tak około 150kg. użtkowość auta nieco spadnie ale żaden ptaszek ze stajni Pana Adama o podobnej mocy nie podskoczy :twisted:
Opublikowano
Z tego co zauważyłem, to najszybsze są auta z kratką. Szybsze nawet od Calibr. :mrgreen: Taka np. Panda albo Astra z kratą nie mają sobie równych. Ci kierowcy potrafią się wciskać na trzeciego przy grubo ponad 120km/h. Efekty potem są nieciekawe. Życie to ciągły wyścig, polskie drogi to dżungla. Wygrywa mądrzejszy a nie najszybszy.
Opublikowano
ja dostalem kiedys w rozliczeniu taka Cali i to ta najslabsza- 115ps- ale i tak miala 10s/100/km/h. Dobrze ciagnela od dolnego zakresu obrotow, palila mniej jak 10l, czesci tanie jak barszcz, tyle ze Bmw solidniejsze i ladniejsze i komfort jazdy lepszy o klase. Szkoda tylko ze 316-318-320 sa takie wolne :(