Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja kupowałem w sklepie wg numerów i pamiętam że był dłuższy. Może do M43 jest inny.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
wlasnie tez to zauwazylem !! wchodzac jakis czas temu na kanal ale pisalem do tego allegrowicza powiedzial ze bedzie pasowac :) poczekam moze ktos jeszcze sie wypowie mam taki silnik jak w opisie
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
to taki jak na zdjęciu wyżej. tamten na pewno nie jest do bmw. W tamtym tygodniu wymieniałem ten filtr sam i wiem że lufa jest długa. A ten krótki też wsadzisz ale będziesz musiał przedłużyć przewody gumowe.Tylko pytanie po co? Jak fabryka mowi ze ma być taki to trzeba wsadzac taki.Dałem za zamiennik chiba 48 pln. :mrgreen: A filtr nie ma wpływyu na zużycie paliwa!! Po prostu jak jest zapchany to pompa będzie dostawac i bedzie sie grzac z powodu zmiejszonej drożności filtra, no i silnik tez bedzie to odczuwał.
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
panowie,filtr paliwa możecie sobie kupić za 3zeta w sklepie z gwoździami i też bedzie działało,kwestia jak............
Opublikowano
Ja mam ten filtr w m50b25 i nic nie musiałem przerabiać. Działa normalnie. Na stronie z aukcją jest odnośnik do katalogu Boscha to sprawdź czy do twojego pasuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słuchajcie filtr paliwa ORYGINALNY BMW kosztuje niewiele więcej u Pań na Narbutta(kontakt na stronie bmw-klubu) A jednak nie ma to jak oryginał, jeśli nie macie kasy na części oryginalne to chociaż kupujcie oryginalne filtry... Np filtr oleju do bmw e-36 325 kosztuje 25 zł!! To chyba Filtrona jest droższy!! Naprawdę polecam oryginał a zobaczycie że beemka Wam się odwdzięczy :)
Opublikowano

mnie chyba teżczeka wymiana filtra paliwa :(

autko stało się delikatnie mulniejsze jak daje ostro gazu to sie nie zbiera jak dawniej a jak delikatnie powoli to jest w miare :?

jak to będzie w przypadku e36 1991 M50 bez vanos'a :?:

jakie polecacie świece :?: tylko benzyna :)

Opublikowano
Ziomku z sokółki filtr do E36 jest taki sam jak na opisie z allegro (przynajmniej wizualnie) i kosztuje u "niemca" okoó 60-70 z wymianą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o świece to obowiązkowo firma NGK i tu masz wybór albo tak jak w oryginale albo z platynową końcówką i 4 elektrodami (BKR6EK to sa standardy a chyba BKR6 EQUP to te platynowe. Podobno na tych platynowych można zrobić większy przebieg między wymianami. Ja już przejechałem na nich ok 20 tysięcy i wszystko jest ok.
Opublikowano
Ziomku z sokółki filtr do E36 jest taki sam jak na opisie z allegro (przynajmniej wizualnie) i kosztuje u "niemca" okoó 60-70 z wymianą.

dzieki za podpowiedz !! jutro pojade zoabcze u niemca pozdro

NO TO JAZDA !!!
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
podepne sie pod temat i i nie bede zakladal nowego tematu troche szukalem na forum i nie znalazlem odpowiedzi na to gdzie w E36 320i z vanosem z 08.95 roku znajduje sie filtr paliwa??
Opublikowano

Co do pierwszego pytania autora postu to nie ma już tej aukcji, tak że nie można zobaczyć zdjęcia, ale w czterocylindrowych E36 stosowane są dwa rodzaje filtra- krótki i długi i trzeba zastosować taki jak był.

Natomiast co do umiejscowienia filtra w 320 to sprawdź w standardowym miejscu, czyli pod podłogą przy podłużnicy w okolicy nóg kierowcy.