Skocz do zawartości

e46 330i skrzywione przednie tarcze

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

U mnie siedzą tuleje Meyle HD od jakichś ~45kkm.

Nie wyglądają na jakieś zmęczone nadmiernie, konieczne do wymiany, ale przy lekkich hamowaniach trochę drży kierownica... Akurat wstawiam auto na zmianę oleju, to się sprawdzi. Może u mnie to też to...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Z tulejami HD Panowie możecie mieć rację, jak mimo wszystko kolejna przyczyn małych itd. drgań na kierownicy.

Meyhle HD są zdecydowanie bardziej sztywne niż u konkurencji, "a gdzieś" muszą przenosić się drgania z przedniej osi + maglownice (których faktyczny stan może ocenić tylko sam stwórca :) ) i mamy rezultat w postaci drgań na kierownicy.

Opublikowano

Ja nie odczuwam bicia na kierownicy, tylko te skrzywione tarcze. Przejechałem na Mayle HD 17 tys. km.

Meyhle HD są zdecydowanie bardziej sztywne niż u konkurencji, "a gdzieś" muszą przenosić się drgania z przedniej osi + maglownice (których faktyczny stan może ocenić tylko sam stwórca :) ) i mamy rezultat w postaci drgań na kierownicy.

Jak na HD takie cuda to co się będzie działo na poliuretanach?

• Członkowie klubu
Opublikowano

U mnie, to jednak nie ten trop ;) Meyle HD mają coś koło 40kkm i czują się świetnie, jak z resztą całe zawieszenie.

W moim przypadku to będą raczej tarcze. Ale przy hamowaniu jest to takie delikatne, że spokojnie poczekam do końca życia klocków.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png