Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

tak jak w temaci nie swieci mi lewy stop. wymianialem z tylu lampy na biale kierunki i swiecil jeszcze jakies 2 dni potem przestal.

zarowka jest ok. podpinalem stare lampy i tez nie swieci, ruszalem kabelkami i kostka i nawet nie mignelo bo myslalem ze cos moze nie styka. co to moze byc? prawy swieci normalnie.

przy okazji co ta sa za dzwne koncowki przy prawej lampie z tylu takie plaski ponakladane na srubke?? na realoem nie umialem tego znalesc zeby pokazac.

z gory dzieki za odpowiedz

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
mialem to samo.zarowka byla niby ok a stop raz swiecil raz nie.kup zarowke,przeczysc gniazdo zarowki papierkiem i bedzie gitara...

probowalem z 3 zarowkami, na drugim stopie probowalem te zarowki swiecilo, tak jak pisalem podpiolem stara lampe i tez nie siwecilo wiec to nie jest wina gniazda zarowki :|

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
Sprawdz miernikiem czy wogole prad dochodzi. Jak nie to posprawdzaj bezpieczniki. Jezeli sa OK to szukaj przerwy na kablu. W tym momencie przerwy szukaj w okolicy tylnej lampy gdyz tam wlasnie grzebales i mogles cos oberwac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie było podobnie lecz zaczęło się od tego że słabiej świeciły światła stopu, okazało sie że ścieżki w oprawce żarówki były już wypalone, dorobiłem nowe lutownicą i cyną i teraz świci jak ta lala :) spróbuj
Opublikowano

Czujnik swiatla stopu,ktory znajduje sie pod pedalem hamulca.Mialem to samo i prawie zwariowalem zanim doszedlem do tego!! :cool2:

Powodzenia i pozdrawiam

Opublikowano
Czujnik swiatla stopu,ktory znajduje sie pod pedalem hamulca.Mialem to samo i prawie zwariowalem zanim doszedlem do tego!! :cool2:

Powodzenia i pozdrawiam

oczywiście,tylko wtedy nie świeciły by sie oba stopy.pozdro

Opublikowano
Nie wiem czym jest to uwarunkowane ale dziwne jest napewno,bo raz swiecily oba raz wogole a jeszcze innym razem tylko jedno.Wymienialem zarowki i sprawdzalem przewody,a to byl ten nieszczesny czujnik :duh:
Opublikowano
sprawdż czy dochodzi napięcie do wtyczki jak nie to gdzieś będzie przerwa na kablu w wiążce powodzenia :8)
Sprawdz miernikiem czy wogole prad dochodzi. Jak nie to posprawdzaj bezpieczniki. Jezeli sa OK to szukaj przerwy na kablu. W tym momencie przerwy szukaj w okolicy tylnej lampy gdyz tam wlasnie grzebales i mogles cos oberwac.

sprawdzalem nie dochodzi prad wogle do kostki :cry2: :cry2: i teraz szukaj przerwy w kablu po calym aucie aaa :cry2: :cry2:

a moze ktos mi jeszcz udzieli rady czy jest jeszcze jakies newralgiczne miejsce do sprawdzenia...

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

Powodzenia i pozdrawiam

Ja bym był za tym czujnikiem, ewentualnie może bezpiecznik (bo czy nie ma przypadkiem osobnych na każde światło stopu :?: Bo nie jestem pewien).

Ewentualnie sprawdź gdzieś koło skrzynki bezpieczników, bo z tamtąd to już kable powinny iść bezpośrednio. Jakby to było coś w czujnikach, czy przekaźnikach, to nie było by prądu już za skrzynką z bezp., a jak tam będzie, to tylko kabel.

Opublikowano
bezpiecznik jest jeden do swiatel stop. wiec spytam inaczej. wie moze ktos gdzie sie rozdziela kabel na lewe i prawe swiatlo stop, bo rozebralem pol bagarznika :mad2: :mad2: i do kabiny pasarzerskiej wchodza jeszcze rozdzielone na lewe i prawe wiec gdzie sie lacza w jeden kabel za skrzynka bezpiecznikow czy gdzies w kabinie mam szukac? :modlitwa:

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
.

...przy okazji co ta sa za dzwne koncowki przy prawej lampie z tylu takie plaski ponakladane na srubke?? na realoem nie umialem tego znalesc zeby pokazac.

Witam, słuchaj ja miałem podobny problem u siebie, z lewej, albo z prwej strony, jak zdejmiesz osłonę lampy od środka w bagażniku będzie taki plastik, do którego wchodzą kable (wygląda jak coś, co jest poprostu założone na kabel) i idą dalej do lampy, wywal ten palstik (w nim łączy się przewód u mnie był zaśniedziały), tzn. zlutuj go i zaizoluj porzadnie - powinno pomóc. Ja też się męczyłem i głowiłem, aż pojechałem do elektromechanika a on odrazu to sprawdził - może już miał taki przypadek.