Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

ostatnio uzyskalem informacje ze w lecie maja wejsc przepisy ze przestanie sie oplacac sprowadzac uzywane starsze auta.

Czy ktos ma jakies info. na ten temat??

z gory thx.

Opublikowano
.....tak znając ten kraj to pewnie prawda.......pewnie równowartość kwoty zakupu będziesz musiał oddać na ........"świątynię opatrzności" lub na fundusz reprezentacyjny OJACA OJCÓW RYDZYKA
Opublikowano

Nie wiadomo co nasi kochani urzednicy wymysla. Ale male szanse, zeby cokolwiek zrobili z importem samochodow uzywanych.

Po pierwsze, UE sie do nas przywali - juz to, co jest w tej chwili, jest niezgodne z prawem unijnym dotyczacym nabycia pojazdu tzn. wewnatrzwspolnotowego.

Po drugie, po co robic cokolwiek, skoro i tak rynek sie juz napelnil i sprowadzanie na potege ustalo.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

niestety bedzie naliczana oplata od 1cm i w zaleznosci od spernianej normy euro

I szybciej niz myslicie ;(

Jesli ktos mysli o sprowadzneiu auta - moja dobra rada - zrobcie to juz teraz.

Nie pytajcie prosze o szczegoly

Pozdro

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

Pozdro

boszzzzz jak to dramatycznie zabrzmiało :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

i tu pojawia sie kolejne pytanie, jak bede chcial sciagnac 318 z lat 90 to bede musial zaplacic 3600zł!! :shock:

na pewno urzednicy zostawili jakas luke prawna gdzie mozna sobie darowac oplaty takiej wysokosci.

Czy ktos z was posiada info. jak mozna ominac te "astronomiczne" oplaty?

z gory thx

Opublikowano
podobno tzw opłata środowiskowa 1zł za 1cm pojemności. a autka powyżej 6 lat 2zł

za najstarsze auto czyli te spelniajace najmniej norm bedzie sie placic 4 zl za 1 cm co niejednokrotnie bedzie przewyzszalo wartosc samochodu. no ale mysle ze jak maja sie znow wybierac to beda mieli dobra karte przetargowa zeby cos z tym zrobic tzn zmniejszyc ta oplate lub jej wogle nie wprowadzic, no a napewno ta ustawa jeszcze sie przesunie w terminie jej wprowadzenia bo jak wybory w maju lub jesien to beda to odlkaldac. bo juz miala byc od 1 sytycznia a nie ma :8)

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Pozdro

Mam tylko nadzieje że nie potwierdzi sie to co słyszałem że zmiejszą książke i wprowadzą ten podatek bo przy 2,8 z 85 roku to :duh: :jawdrop:

Opublikowano
Czy ktos z was posiada info. jak mozna ominac te "astronomiczne" oplaty?

z gory thx

:duh: :duh: chcesz już omijać opłaty których jeszcze nie ma i być może nie będzie. Jeśli nawet ewentualnie wprowadzą nowy podatek to z pewnością go nie ominiesz.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

:duh: :duh: chcesz już omijać opłaty których jeszcze nie ma i być może nie będzie. Jeśli nawet ewentualnie wprowadzą nowy podatek to z pewnością go nie ominiesz.

wiesz.... z tego co obserwuje to zawsze znajdzie sie jakas furtka, nie powiem z jestem bogaty z doswiadczenia bo nie jestem, ale jak pokazuje zycie w innych dziedzinach wszystko mozna ominac zawsze sie znajdzie jakas luke prawna.

Opublikowano

hehehehe czyli za takie 5 literków jak ja mam to całkiem spora sumka się uzbiera :D

No nic ja tam nie rozpaczam lepsza cenę za nią dostane ;)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Kurcze, ile juz bylo podobnych tematow na tym i innych forach.

Na razie NIC NIE WIADOMO. Prawdopodobnie sa przygotowywane nowe rozporzadzenia, ale w ksztalcie, o ktorym piszecie, beda niezgodne z przepisami unijnymi - w zwiazku z tym nie wiadomo, czy wejda w zycie.

Poki co, przestancie, please, pisac o 'urban legends'.

Jak bedzie, zobaczymy - do tej pory wolny rynek dosc skutecznie uregulowal problem sprowadzania samochodow. Zawsze mozna miec iskierke nadziei, ze w koncu trafi sie jakis bardziej normalny polityk, ktory sie odstosunkuje od uzywanych samochodow, a wezmie sie za milion innych, prawdziwych problemow.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Projekt juz na oko jest debilny i niezgodny z prawem o swobodnym przeplywie towarow.

Nie wiem, czy obecnie rzadzacy debile zdecyduja sie na probe przeforsowania takiego podatku, ale UE na pewno nie pusci nam tego plazem.

Na szczescie od projektu rzadowego do wejscia przepisow w zycie droga jeszcze daleka.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Nie no chyba mnie rozniesie!!!

"Oszukali mnie banda zlodzieji polskich, decydentow [BAD]"

Jesli to wprowadza to wynosze sie z tego kraju rzadzonego przez zlodzieji i debili!!!

740i E38 manual
Opublikowano
Ciekaw jestem co wymyslą dla aut które juz znajdują sie w Polsce... Wniosek jeden kupowac juz teraz, chociaz po tym co sie dzieje w naszym rządzie nie sądze by weszło to niebawem. Zanim te wiesniaki i złodzieje sie dogadają to minie troche czasu nim cokolwiek zaczną działać.
Opublikowano

no jeszcze musi sie parlamant za to zabrac , a poki co ida wakacja i maja wicej innych sprawch niz ustalanie chorych przepisow. ja sadze ze jak cos ustala to pod koniec roku o ile sie sejm nie rozwali z nowym koalicjantami :jawdrop: .

jestem dobrej mysli i poki co wszedzie cisza , a to co oni ustala musi byc zgodne z przepisami unii o swobodnym przeplywie towarow :P

wiec spokojnie bez paniki :hand:

Opublikowano

właśnie w TV mówili o tym. Wysokość tej opłaty ekologicznej (tak to pieruństwo ma sie nazywać) będzie uzależniona od pojemności (ponoć proporcjonalnie do 1 ccm, bez progów) i od emisji spalin (normy euro, ale w praktyce zależne od wieku).

Ale kiedy ma to wejść, nie słyszałem....

Pozdrawiam

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano
to co nabazgrali w wyborczej to raczej przejaw niedouczenia redaktorzyny ktory to naskrobał niż wiadomosc ,przepis nie ma byc taki straszny popatrzcie sobie na projekt na stronie ministerswa finansów 2dni temu tam jeszcze był ale dzisiaj nie mogłem go znalezc dlatego nie podaje linku
Opublikowano
Ja w tamtym roku juz kupilem,tak straszyli ,ze ma wejsc w sierpniu ubieglego roku i co i nic ,z jednej strony szkoda ,bo ceny aut by tak nie pospadaly a z drugiej strach pomyslec o kupnie kolejnego auta. :worried:
Opublikowano
Od nowego roku moja babcia ładnie zdrożeje :P Nic tylko czekac...