Skocz do zawartości

Akcja serwisowa e46 2002-2003? Poduszki powietrzne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie rozmawiałem z Fusem w Wawie i poduch brak.

Zamówienie na poduchy poszło do AG już na początku sierpnia i na razie brak info, kiedy będą. Pan będzie dzwonił.

Sama wymiana na wyglądać następująco:

15 minut darmowy przegląda auta na podnośniku.

Ok. 1 g. wymiana poduchy

Ok. 1 g. sprzątanie i mycie autka.

Cała operacja ma się zamknąć w dwóch godzinach.

Terminy miał Pan szybciutkie, ale niestety części brak.

• Odpowiedzi 395
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy piszcie do Centrali BMW w Polsce lub ASO. Posiadam auto z 2004 roku i również objęte jest akcją serwisową.

U Smorawińskiego w Poznaniu zostałem wpisany na listę gdyż poduszek brak ;)

Opublikowano

U mnie e46 z 2002 roku kwalifikuje się. W Katowicach poduch brak.

Ja trochę się zdziwię jak powiedzą, że poduchy brak bo autko mam od nowości :lol:

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja dzwoniłem w zeszłym tygodniu. Miła pani powiedziała, że przewidywany czas dostawy to początek grudnia i że zadzwoni do mnie.

Ja zglaszalem chęć wymiany w połowie sierpnia. Także czas oczekiwania strasznie długi.

Opublikowano
Ja dzwoniłem w zeszłym tygodniu. Miła pani powiedziała, że przewidywany czas dostawy to początek grudnia i że zadzwoni do mnie.

Ja zglaszalem chęć wymiany w połowie sierpnia. Także czas oczekiwania strasznie długi.

Nie śpieszą się. Pewnie w pierwszej kolejności obsłużą rynki bardziej cywilizowane.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mieszkam w uk.i wczoraj dostalem.list od dilera bmw ze mam.sie zglosic na wymiane modulubpoduszek i po sprawie sila wysza he
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja nadal czekam. Zgłaszałem pod koniec sierpnia i raz na miesiąc staram się przypomnieć w Gdańsku, ale mówią, że jeszcze nie dostali żadnej. Ostatnio przed świętami dzwoniłem.
Opublikowano

Ja też czekam.

Dostałem list od dilera (UK) (chyba to było w listopadzie) że jest akcja serwisowa ale ze nie mają poduszek. Spodziewaja sie dostawy w styczniu i że jak będą mieli to przyślą kolejny list.

No to czekam :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Miło mi poinformować kolegów czekających na swoje poduszki, że są i wymieniają, przynajmniej w Łodzi. Telefon z serwisu i zaproszenie na wymiane poduchy pomimo, że nic nie robiłem w tej kwestii. Taki mały prezent od matki z Monachium na 10 urodziny mojej Betki :D
Opublikowano
Witam. Ja jestem również już po wymianie poduchy, Wymieniałem w BMW Bońkowscy w Szczecinie, 2,5 h tyle moje auto trzymali ale w ten czas wliczona została wymiana poduchy, wyczyszczenia auta wewnątrz i umycie na zewnątrz. Do tego na czas naprawy serwisowej "auto demo" f30 328i do oblatania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

z tą akcją to się niektórym trafiło.

założą nowe a zdemontują sparciałe ze starości poduchy co mole już nadgryzły :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Niektorym? Raczej wiekszosci. Ta lista opublikowana oficjalnie np nie zawiera mojego VIN-u bo sa tam tylko VIN-y smaochodow kupionych w polskich salonach.

Zadzwon Pete jesli jeszcze nie dzwoniles i twoj pewnie tez sie lapie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niestety nie łapie się.

mój ma dobrą poduchę.

made in france :mrgreen:

kompakty e46 od razu robili polifty i inne poduszki tam szły.

nie ma zamieszania jak z innymi budami.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem w piątek w ASO w Katowicach -nie wiem co o tym myśleć.

Od razu mówię, że nie mam żadnych dowodów na spisek czy próbę wyłudzenia więc nie będę snuł teorii i nic z tym robił raczej, po prostu zastanowię się kilka razy zanim znowu wybiorę się do ASO.

Zajechałem z samego rana i aż mi było prawie głupio jak zaparkowałem mojego 11-letniego Bronka między nową X6 i M6 za 680tys a po wejściu do salonu zobaczyłem alufelgi w cenie mojego auta- pierwsza myśl: "Co ja tu ku*wa robię!?".

Bardzo miło zaskoczyła mnie obsługa, szybko i fachowo, oględziny auta, odnotowanie obu rys na karoserii, zabezpieczenie wszystkich elementów skórzanych, "Czy jest Pan zadowolony z przekazania auta?" -poczułem się dopieszczony :P Dostałem informację, że auto pochodzi z tego salonu ( o tym akurat wiedziałem) i nie ma historii wypadkowej, ale jeśli okazałoby się, że w środku poduszka jest nieoryginalna, lub jej nie ma, to poniosę koszt serwisu -300zł. Potem kawa i świeże drożdżówki, przez pierwsze 1,5 godziny byłem zachwycony obsługą.

Schody zaczęły się później. Po 2h Pan przyszedł z wynikami serwisu, poduszka wymieniona -wszystko ok, lista mniejszych usterek -wymiana wycieraczek, uszczelki przy światłach do wymiany, płyny do uzupełnienia -standard.

Najgorsze było przede mną -wyciek z układu hamulcowego... No i jak napisałem, dowodów nie mam. Wiem , że taka awaria na ogół przytrafia się nagle, ale auto miesiąc temu przeszło przegląd, na początku zeszłego tygodnia miało wymienione drążki kierownicze i ustawioną zbieżność, wszystko było ok. Przy wizycie w ASO wyszło, że jest wyciek, trzeba wymienić wężyki (spod auta faktycznie kapało w tej chwili), że nie mają tego na stanie i jak będzie w magazynie to do 2 dni, a jak nie to do 2 tygodni i jeszcze, że oni i tak nie wypuszczą auta bez hamulców.

Nie muszę mówić, że koszty obsługi w ASO są takie, że odechciało mi się tej wymiany poduszek? Na razie jestem umówiony na odbiór w środę... Zobaczymy.