Skocz do zawartości

Akcja serwisowa e46 2002-2003? Poduszki powietrzne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Akcja serwisowa dotyczy wadliwej serii poduszek powietrznych wyprodukowanych przez Takata. Takata Corp. dostarczała BMW poduszki powietrzne, które montowane były w serii 3 2002-2003

To prawda?

• Odpowiedzi 395
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tak piszą i mówią dzisiejsze media ( internet, tv ), zobaczymy jak się sprawa rozwinie. Też jestem tym mocno zainteresowany bo akurat mam z tego rocznika auto, niestety ASO nie ma moich danych tylko poprzedniego właściciela. Mam nadzieję że polski serwis nie będzie robił problemów.
Opublikowano
Obawiam się, że większość BMW z tego rocznika to kolejni właściciele.
Opublikowano

dzwoniłem do serwisów i pytałem o to i potwierdzili że jest akcja ale trzeba podać vin i po nim stwierdzają czy twoje auto podlega naprawie

podałem vin i dostałem odpowiedz że mój samochód nie podlega akcji:)

po prostu trzeba napisać maila do serwisu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zeby się nie okazało ze w wielu przypadkach będzie tak, że właściciel pojedzie do aso bo VIN podlega naprawie a tam zdemontują i powiedzą, nie wymieniamy bo nie ma co...tu już dawno poduchy nie ma....co w wtedy??? Oczywiście nikomu tego nie życze :D

PZDR>

Opublikowano
Zeby się nie okazało ze w wielu przypadkach będzie tak, że właściciel pojedzie do aso bo VIN podlega naprawie a tam zdemontują i powiedzą, nie wymieniamy bo nie ma co...tu już dawno poduchy nie ma....co w wtedy??? Oczywiście nikomu tego nie życze :D

PZDR>

wtedy mała lipa :?

czyli pewnie z 30% igieł z DE:)

Opublikowano
ostatnio był taki sam temat a w nim jeden delikwent myslal ze jak pojedzie na akcje to mu wstawia poduszki bo obecnie po dzwonie ich nie ma ;) .... to jest Polska ;)

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

"Szanowny Panie,

w nawiązaniu do pytania dotyczącego akcji technicznej w BMW serii 3 (E46) informuję, iż nie posiadamy w chwili obecnej rzadnych informacji aby taka akcja była przeprowadzana na rynku Polskim.

W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny bądź mailowy z Biurem Obsługi Klienta BMW.

Z poważaniem/ Best regards

Tomasz Masłowski

Biuro Obsługi Klienta BMW

Url: www.bmw.pl

Url:www.bmw-motorrad.pl

http://www.facebook.com/BMW.Polska

Tel: BMW: +48 885 269 269

[email protected]"

Oj to chyba jakiś 'fejk' :| .....i nie zadzwonię ..żeby se siary nie robić :oops:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo u nas każde ASO na swój krój. Zapomnij żeby się przyznali nawet jak by tak było. Swego czasu BMW w Katowicach nie było w stanie na gwarancji wymienić skrzyni w X5 /nie bo nie, ma Pan urojenia że źle działa/ ale BMW w Niemczech wymieniło bez problemu, 'od ręki'. Tak samo ostatnio było jak ASO zdaje się w Poznaniu "zawaliło" sprawę naprawy gwarancyjnej i szlag trafił silnik w nowym X5, /wciągnął zapomniane podkładki/śrubki/ , nie było winnego. BMW w niemczech załatwiło wymianę gwarancyjną. U nas większość ASO to stragany z szyldem, a zarządzają nimi łajzy nastawione tylko na minimalizacje kosztów.
Opublikowano
Bo u nas każde ASO na swój krój. Zapomnij żeby się przyznali nawet jak by tak było. Swego czasu BMW w Katowicach nie było w stanie na gwarancji wymienić skrzyni w X5 /nie bo nie, ma Pan urojenia że źle działa/ ale BMW w Niemczech wymieniło bez problemu, 'od ręki'. Tak samo ostatnio było jak ASO zdaje się w Poznaniu "zawaliło" sprawę naprawy gwarancyjnej i szlag trafił silnik w nowym X5, /wciągnął zapomniane podkładki/śrubki/ , nie było winnego. BMW w niemczech załatwiło wymianę gwarancyjną. U nas większość ASO to stragany z szyldem, a zarządzają nimi łajzy nastawione tylko na minimalizacje kosztów.

[EDITED BY MOD: Nastepnym razem za wypisywanie nazistowskich bzdur dostaniesz bana.]

...dobra! do rzeczy :)

Tak jak mówisz "Bo u nas każde ASO na swój krój" .....dostałem 5minut temu jeszcze takie coś:

"Szanowny Panie,

Pełne listy będą dostępne w połowie Lipca. W tej chwili proponuję kontakt ze sprzedawcą samochodu w Niemczech. Może już być w posiadaniu listy własnych samochodów

BMW Group

Polska

Marek Kaniewski

B1-CS-PL-A

Customer Care and Warranty Manager

Oddzial w Polsce

ul.Wołoska 22 A

03-675 Warszawa

Phone: +48 22 279 71 37

Fax: +48 22 33 18 205

mailto: [email protected]

Url: http://www.bmwgroup.com"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Poduszka pasażera, to chodzi o tę w w desce, czy w słupku też ? Czy ewentualna wymiana wiąże się z demontażem całej deski, bo jak pomyślę o partactwie ASO, to mam dreszcze.

Zapomniałeś jeszcze o tej w drzwiach ;) Najgorszy byłby przypadek wymiany kurtyny bo trzeba chyba demontować częściowo podsufitkę...

Przy pozostałych dwóch nie ma wielkiego problemu i na pewno nie trzeba demontować deski.

Opublikowano
Mi E46 (2002r.) kurtyna i poduszka w drzwiach pasażera wystrzeliła na niewielkiej dziurze. Auto dawno sprzedane, a tu widzę, że obudzili się po 11-tu latach od wyprodukowania :)
Opublikowano
) Najgorszy byłby przypadek wymiany kurtyny bo trzeba chyba demontować częściowo podsufitkę...

Masz na myśli przedni słupek? Jeśli nie, to mam jakieś poduszki na suficie? :shock:

Kurtyna zaczyna się na słupku dachowym a kończy za przednim fotelem.

Opublikowano

I jak można się dziwić Adolfowi Hitlerowi, że chciał wytępić to tępe robactwo (Polski naród wraz z innymi brudasami mentalnymi) ...plugawy kod genetyczny trzeba tępić.

...dobra! do rzeczy :)

Tak jak mówisz "Bo u nas każde ASO na swój krój" .....dostałem 5minut temu jeszcze takie coś:

"Szanowny Panie,

Pełne listy będą dostępne w połowie Lipca. W tej chwili proponuję kontakt ze sprzedawcą samochodu w Niemczech. Może już być w posiadaniu listy własnych samochodów

BMW Group

Polska

Marek Kaniewski

B1-CS-PL-A

Customer Care and Warranty Manager

Oddzial w Polsce

ul.Wołoska 22 A

03-675 Warszawa

Phone: +48 22 279 71 37

Fax: +48 22 33 18 205

mailto: [email protected]

Url: http://www.bmwgroup.com"

Za tekst o Hitlerze ode mnie możesz dostać w ryj, a od prokuratora zarzuty. Uważaj co piszesz.

Opublikowano
) Najgorszy byłby przypadek wymiany kurtyny bo trzeba chyba demontować częściowo podsufitkę...

Masz na myśli przedni słupek? Jeśli nie, to mam jakieś poduszki na suficie? :shock:

Wygląda na to że częściowo deskę trzeba demontować... bo nabój jest pod deską a w słupku i podsufitce nad drzwiami poducha.

Przynajmniej tak to wynika z tego linku http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=824294

Opublikowano

Kurtynę da się wymienić bez demontażu deski, ale trochę trzeba się nagimnastykować

A co do akcji servisowej to większości was to nie dotyczy:

The affect BMW models are the E46 2002-2003 model year 325i, 325xi, 330i, 330xi sedans; 325Ci and 330Ci coupes and convertibles; 325iT and 325xiT Sports Wagons; and M3 coupes and convertibles.

http://www.bmwblog.com/2013/05/08/bmw-recalls-220000-2002-2003-3-series-cars-over-an-airbag-problem/

Opublikowano
Kurtynę da się wymienić bez demontażu deski, ale trochę trzeba się nagimnastykować

A co do akcji servisowej to większości was to nie dotyczy:

The affect BMW models are the E46 2002-2003 model year 325i, 325xi, 330i, 330xi sedans; 325Ci and 330Ci coupes and convertibles; 325iT and 325xiT Sports Wagons; and M3 coupes and convertibles.

http://www.bmwblog.com/2013/05/08/bmw-recalls-220000-2002-2003-3-series-cars-over-an-airbag-problem/

Też bym się cieszył tylko czy ta informacja nie dotyczy tylko rynku amerykańskiego ? Nie ma wzmianki o żadnym dieslu i 4 cylindrowym benzynowym których właśn ie tam nie było...

Opublikowano
Jeśli tak, to fajnie :cool2:

Ale co fajnie? Twój model jest na liście...mojego nie ma