Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem nie jest on jakos bardzo powazny ale moze to os powaznego , wiec tak podczas jazdny nie słychac tarcia stuków ani innych jakis odglosów z tylnego lewego koła a jak wracam do domu z pracy i sie nachylam nad tym lewym kołem to strasznie swierdzi guma sprawdzałem czy koło nie jest gorace oska tez nie jest ciepła , dodam ze z tylnego prawego koła nic nie smierdzi . Co to moze byc :?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam mam taki problem nie jest on jakos bardzo powazny ale moze to os powaznego , wiec tak podczas jazdny nie słychac tarcia stuków ani innych jakis odglosów z tylnego lewego koła a jak wracam do domu z pracy i sie nachylam nad tym lewym kołem to strasznie swierdzi guma sprawdzałem czy koło nie jest gorace oska tez nie jest ciepła , dodam ze z tylnego prawego koła nic nie smierdzi . Co to moze byc :?

No to jest nas dwóch :wink:

Jeżdżę E36 od 4 lat. I od czterech lat zimą z lewego tylnego koła śmierdzi coś jakby przypalana guma. Dzieje się to wyłącznie zimą i wyłącznie z lewego tylnego koła.

Felga ani bęben się nie nagrzewa. Opona też nie wykazuje żadnych obtarć. Mechanik już tam wszystko rozebrał, łącznie z bębnami, nie znalazł nic co by wyglądało na przypalone, więc wszystko wyczyścił i poskładał do kupy. Efekt? Brak. :lol:

Więc jeżdżę tak już 4 lata, zrobiłem w tym czasie 100 tys km i skoro nie widać żeby coś gorzej działało to specjalnie się tym nie przejmuję. Choć nie lubię gdy coś w moim samochodzie "nie gra". :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
:):):) to jest naprawde ciekawe bo ten zapach jednak jest i musi byc jego przyczyna bede to badał i jak zlokalizuje co to jest to tez napisze pozdrawiam
Opublikowano

Jesli lewe tylnie to moze cos z wydechem?

U mnie nie czuc spalenizny ale kiedys sie zastanawialem dlaczego w mokre dni z tylnego nadkola wydobywa sie para.

Jak juz nie masz pomuslu to moze warto sprawdzic dokladnie wydech?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Mysle ze te zapachy maja swoja przyczyne w systemie kontroli trakcji...

- u mnie tez smierdzi ;)

Kontrola trakcji raczej odpada... bo jej nie mam :wink:

A ja jednak skłaniałbym się ku temu że może miec to związek z wydechem!
Być może... :roll: Tylko dlaczego ten smród pojawia się wyłącznie zimą? Jak się robi cieplej to w ogóle tego nie czuć...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam to samo zapach ten sie nasila jak szybciej i ostrzej pojezdze i tez tylko w zimie. to chyba jakies czary :mrgreen: nie wiem nie walczylem jeszcez z tym ale to moze te uchyty gumowe sie przypalaja??
Opublikowano
To ciekawe.........u mnie to samo, para z lewego tylnego koła :think:

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

Opublikowano

Stawiam na wydech. Tłumnik przecież jest w tamtym miejscu, kapie na niego woda i inny syf z dróg i pewnie dlatego śmierdzi.

Mam podobnie jak dam po garach.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

pewnie jak upalaliście dętkę, to trochę gumy skapło na wydech :norty:

... a poważnie, to wydech jest zawieszony na gumowych wieszakach, więc skoro opony nie wykazują zużycia, to może te wieszaki ... tylko czemu zimą - mam na ten temat teorię, ale to raczej SF, więc nie będe sie ośmieszał :wink:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
kurde mam ten sam przypadek,a wykryłem go przypadkowo w sobotę jak odebrałem samochód od mechanika.Myslaleł ze albo sie dotknął rury rękawicą i sie to po prostu wypala. Zapach czuć tylko jak jest mokro-jaki morał? a no taki ze to od wydechu.Sprawdziłem wszystko włącznie z całym wydechem i nic. Uspokoiliście mnie bo już myslalem ze to jakas awaria a widać ten typ tak ma....... :mrgreen:
DARK SIDE OF POWER!